Použitie pohárika namiesto fľaše pre šesťmesačné dieťa
Ahojte, mam dcerku a zachvilu zacneme s prikrmami. Ako som citala tak je dobre k tomu davat pit aj trosku vody a zaroven by som potrebovala aby okrem dojcenia obcas vypila aj mlieko z flasky. Problem je ze akukolvek flasu uplne odmieta. Davali ste prosim svojim detom namiesto flase rovno poharik uz okolo toho 6. mesiaca? Ak ano tak aky? Dakujem pekne
Vnúčatá boli bez fľaše, bez cumlika, ide to. Ušetriš cas, peniaze..
Moje tri deti nepoznali ani cumlik, ani flasu. Kojila som, pri prikmoch som rovno zacala pouzivat pohar.
Dakujem, takze klasicky poldecak? Len rozmyslam este ako to vymysliet s tym mliekom, ak ju zrovna nemozem nakojit, ze ci na to nie je dobry nejaky ten poharik so sosacikom, alebo slamkou…neviem
Určite je lepšie na fľašu ani nenaučit, ušetríte peniaze za strojček v budúcnosti 🙂
Ja som hneď s príkrmami začala aj s poldecakom. Postupne sme zväčšovali pohár a na rok si už malý vedel chytiť pohár oboma rukami a napiť sa sám. Žiadne sosačiky, špeciálne držiaky a poháre. Ušetríš čas aj peniaze.
@michaelam2 naše nemali fľaše vôbec. Normálny pohár. Dávali sme rôzne - normálny plastový detský s uskom, pevnejší sklenený štamperlík, čo bolo po ruke
@michaelam2 flasu so slamkou mala na vodu, a okolo 11m sa konecne chytila na flasu s mliekom .
Nic nepokazis🙂 Dávala som všetkým zo šálky, videli to u mňa a ostatných, od 4-5mes "pili" z prázdného pohara a potom k prikrmom už po troške vodu.

@michaelam2 áno od začiatku príkrmov rovno do poldecáka, neskôr väčší pohár, a potom tie malé rajec fľaše, bohužial môj mal aj tie netečúce poháre, ale to bolo treba stláčať perami, a on si na to tak zvykol, že potom stláčal aj klasický pohár, ale už zubami a nakoniec sme pár krát vyberali sklo z úst, čo rozhryzol pohár, a s poldecákom to bude pre dieťa aj zábava a rýchlo sa naučí