icon

Príjem tekutín v noci u 24 mesačného dieťaťa

lilysk
27. aug 2013

Ahojte
Odkedy som zo dna na den musela pred 3 tyzdnami prestat kojit -zo zdravotnych dovodov (dcere zistili celiakiu aj laktozovu intoleranciu -boli sme tyzden v nemocnici )su moje noci PRISERNE!!!
Taketo drasticke odstavenie bola sokova terapia pre mna aj pre dceru ,ale zial nedalo sa inak ☹ ...prve noci boli hrozne ...plac ,dozadovanie sa prsnika atd .Mala od narodenia flasu odmietala takze sme ani nemali doma ,ale na radu lekarky sme zacali davat caj z flase-pretoze ziadne ine mlieko nechcela . Teraz sa zobudi asi 6 krat v noci a chce caj ....uplne odmieta spat vo svojej postielke ...ked som kojila tak som tento preoblem neriesila -mala bola naucena zaspavat sama ...teraz nechce ani pocut o tom ,ze spat vo svojej postielke ....vecerne zaspavanie po odstaveni -totalny cirkus ...
Teraz je nastahovana v manzelskej posteli -manzel spi na zemi ...5-6 krat sa v noci zobudi na caj ...vypije aj 5 flias ...potom sa pocika okamzite je hore -musim prebalit ...ja skoro nic nespim ...uz mam zavrate ...som nervozna ...mam este 5 rocnu dceru na nu v kuse hulakam ,lebo som totalne vycerpana a nevyspata ....schudla som 4 kg ...neviem co mam robit .Manzel mi navrhuje ,ze on sa s nou vystahuje do zadnej izby a tam moze plakat kolko chce a dozadovat sa ,ale ja nemam to srdce ...som vadna ???este teraz ked nam zistili tu celiakiu a dava sa mala konecne trochu doporiadku odkedy ma dietu ...ona je v hroznom strese ked place a je na mna velmi naviazana ....,ale proste ja uz nevladzem ☹(( Tiez ma napadlo ,ze by som mohla zobrat tu starisu k moru na par dni a manzel by zostal s malou a nejako by ju oducil ,ale to je tiez len taky napad neviem ci by som mala silu to zrealizovat naozaj ☹(
Milion krat si denne radsej v duchu pocitam do desat skor nez nieco poviem ,ale aj tak som na tu starsiu dceru uplna Xantipa ( hoci muz to specifikuje ako ,,trochu viac podrazdena ) ...ale pravda je ,ze som nekricala na deti nikdy a teraz proste zvysujem hlas pre blbosti ...potrebujem sa vyspat .
Riesili ste nieco podobne ?Co mam robit ? Ked ju necham plakat tak ona place aj 3 hodiny v jednom kuse a ja to nezvladam ☹(

Strana
z2
luciannka83
28. aug 2013

@lilysk skús ju miesto kojenia len k sebe pritúliť, pomojkať a tak. Možno potrebuje cítiť blízkosť. A s tým čajom, daj jej len polovicu fľaše. Nepije ho od smädu ale zo zvyku. Postupne množstvo zmenšovať až na nulu.

sasikas
28. aug 2013

@lilysk ja by som sa priklonila tiez k nazoru aby si ty na par dni (noci) odisla a nechala ju nech spi s tvojim mm....my sme pred dvomi tyzdnami odstavili synceka (14 mesiacov), , budil sa v noci kazdu hodinku aj castejsie na cicik, uz to bolo tiez neunosne, ja som bola cez den podrazdena a presne ako pises, hucala som na starsiu, nervozna som bola,proste uz som s kojenim chcela skoncit, prestahovala som sa na 5 noci do izby k starsej dcerke a v spalni spal mm s malym....prva noc bola uplakana, ale mm sa drzal statocne a ked si uz nevedel rady, tak maleho uspal aj v kociku, potom este 2 noci boli take horsie (ale nic hrozne) a na tretiu noc sa zobudil uz len 2x, odvtedy prespi celu noc, zobudi sa raz, to ho pohladkam, prip podam ruku a spi dalej...nie som zastanca metod nechavat dieta vyplakat, to by som nemala to srdce, ale mm bol pri nom, pohladkal, zobral na ruky, prihovoril sa, na rukach sa pokusil uspat, proste snazil sa ho uspat ako to len slo a maly po par nociach pochopil, ze v noci sa necucka ale spi....a teraz sme spokojni vsetci....len dufam,ze mu to aj vydrzi..... 😀 😎

monyccka
28. aug 2013

@lilysk mava s tebou tam kam ju pustis. Postupne oducanie od nocnych flias je len zbyyocne natahovanie nocnych bojov. Vecer vysvetlit, ze oddnes uz v noci ziaden cajik nebude, spi kazdy v svojej postielke a koniec. Z postielky nevyberat, pri reve sa prihovorit, pohladit, zopakovat, ze pit sa nebude a spat ano a odist. Opakovat v postupne dlhsich intervaloch a nepovolit. Adpon tyzden vydrzat. Ona to chape, len sa nechce vzdat noveho navyku.

sharlotta
28. aug 2013

Vam niektorym nezapina, ze dieta je v strese? A este viac ho vynervovat tym, ze ho necham v tom same? Ano, nedat cajik, ale byt s nou a ked chce spat v posteli, tak v posteli. Vsetko postupne, pomaly s citlivym pristupom....

lilysk
autor
29. aug 2013

@skeptik No v ziadnom pripade este po tom vsetkom ju nenecham uplakat sa ....caj som zredukovala na minimum -dnes musim poklopat sa ,,len ,,3 krat zobudila ,ale kedze caju bolo malo sa prehadzovala asi hodinu kym zase zaspala .
Co sa tyka stravy tak ona nema v podstate ziadne nove obmadzenia ,lebo ta starsia ma uz davno podobnu dietu a u nas nic psenicne sa nekupuje ja ani muku nekupujem ,takze deti nie su naucene na to ,ze ideme vonku a kupujeme keksiky a podobne ....stravu ma pestru ,takze s tym ona problem nema .Akurat s nou nechodim nakupovat do potravin -iba na trh na ovocie a zeleninu .
Vlastne okrem prsnika sme jej nic nevzali -ale to je asi celkom aj dost 🙂))

skeptik
29. aug 2013

@lilysk No hlavne jej ten caj nedavaj sladeny, lebo sa jej velmi rychlo zuby pokazia. Kludne jej daj vodu a povedz, ze caj nie je, musime ist kupit. Voda jej v noci nedvihne cukor a nasledne inzulin v krvi a menej sa bude budit.
Pripadne kup normalny cisto ovocny caj (nie aromatizovany - nejaky hipp sacky) a rozhodne bez cukru.
Jednak je to to najhorsie na zuby (kazia sa viac z ovocnych stav, sladenych cajov ako z cokolady a keksikov) a za druhe jej to dviha hladinu cukru a preto sa budi.

lilysk
autor
29. aug 2013

@skeptik Davam jej -detsky bylinny caj herbex bio -cisty ,ale aj to som urobila taky uplne ,ze len minutku sa luhoval taky slabunky bol .
No hadam sa len raz vyspim 🙂
AMEN

Strana
z2