Prikrmovanie štvormesačného dieťaťa
Chcem sa poradiť ako a s čím ste začali prikrmovať?My máme 4-mesiačiky a začala som z výživou a krupičkou Hami...čo a v akých množstvách ste dávali Vy?
@aliza My to uz tiez riesime s manzelom, ci ju nezmenime...sme u nej uz 6 a pol roka s dcerkou, to ze je nasa casto chora, je jedna vec, ale to, ze bezne berie jedny, druhe antibiotika suvisle za sebou, lebo prve jej nezaberu,noneviem...potom zas inokedy len homeopatika a skoncime aj tak na atb...okrem ineho nie je mozne sa k nej dovolat...malickemu prave s tymi hnackami ked to zacalo, volala som jej vkuse dva dni, a ked myslim vkuse, tak myslim vkuse od 7 rana do jednej a nedvihli to, nechcela som tam s malym ist medzi chore deti a chcela som sa bud len poradit, alebo objednat na cas, kedy tam nebudu deti, ale babatka. No nakoniec sme tam aj tam museli osobne. Vtedy mi sestricka jednoducho povedala, ze "no ja telefon ignorujem cely den, pretoze sme mali tolko pacientov, ze by som nestihala"...vtedy mi lekarka dala tie prikrmy skusat. Nepomohlo a zhodou oklnosti v piatok dcerka ochorela znova, tak sme sli a manzel s malym sa von kocikovali a som jej poedala, ze maly stale hnacuje. tak nech pridem s nim a urobime vyter, ale hned, lebo ak pridem v pondelok, budu vysledky az v piatok. Chvalabohu, ze bol manzel poblizku a vyter sa stihol. No a tak mi dala ten coliprev plus atb pre neho od nedele a v pondelok volat na vysledky. To uz som sa rovno opytala sestricky, ci dvihne telefon, ak budem volat, kedze sa nebudem tam osobne kvoli vysledku trepat s malym a chorou dcerkou a ona mi na to "budem sa snazit dvihnut"...som myslela, ze wrrr...ale tak aspon ze ten vyter sa urobil. Ja som tie atb ani nevybrala. Pokial nebudu vysledky. Uvidime zajtra..ale zda sa mi, ze uz mu to pomaly prechadza vdaka tym kvapkam, ktore stiepia laktozu, lebo uz nema taku zelenu stolicu a ani tak casto...uvidim, treba na to asi viac casu.
@aliza To teda nesúhlasím, že čaj nie je pitný režim...a nehydratuje. Čaj sa skladá predsa tiež z vody...ale máš pravdu v tom, že ho mám zvykať na čistú vodu. Tú pije doteraz fakt málo. Väčšinou pije len mlieko. Mrkvičku som mu začala dávať kôli tomu, že sťahuje hnačku a zaberá to..každý deň len lyžičku, ideme pomaličky.. Ja budem dávať jednotlivé druhy zeleniny po týždni, nieje sa kam ponáhľať...nech si pomaly zvyká žalúdoček.. Probiotiká mu dávam- Biogaia. Našťastie mu to zaparenie zmizlo, zato to mal dosť vysušené..ale aj to sa lepší, kvapla som mu na to olivový olej. Mne poradila známa Sudokrém a fakt je super, bolo treba len pár dní počkať na výsledok.. Dík za odpoveď.
@tinapa precitaj si clanok:
http://www.solen.sk/index.php/index.php?page=pd...
http://www.pluska.sk/izdravie/budme-zdravi/zdra...
....caj nie je pitny rezim, voda z neho sa nevstrebava do organizmu, telom len 'pretecie'. A vodu staci fakt len po kvapkach a najma ucit z poharika, nie z flase, neskor ked zacnete normalne s prikrmami, cize ked bude sedkat v stolicke a papat, vzdy mu treba dat poharik s vodou...sice ju bude vylievat kadetade 😀, ale aj par kvapiek staci, neskor sa rozpije. V tom clanku, co som tu dala, cerpali zo zahranicnych zdrojov a odporuca sa pri detoch na mlieku (je jedno, ci UM, ci MM), zacat ponukat vodu az po 6.m. Aj mne tu tak radili, aj ked bol syn na UM, vodu aj prikrmy sme zacali az okolo 6.m. a nebol ziaden problem. Fakt sa nie je kam ponahlat 😉
@h2 lebo u nedojcenych deti sa moze s prikrmami zacat v 4.- 5. mesiacoch. My mame 4 aj jeden tyzden a uz si tiez osvojujeme chute inej stravy ako bolo mliecko. Zacala lepsie kakat, a je o dost spokojnejsia ako ked bola len na mliecku. Myslim, ze spokojnost drobca je zo vsetkeho najdolezitejsia. Nie vzdy su ucebnicove rady, to prave. Ked je vsetko podavane v spravnej miere, nevidim nikde problem. 🙂
ja som tiež v takom veku davala nemliečne kešičky hami ale hlavne na noc lebo v noci bol synček hladny a stale sa budil a bol nervozny kašička ho zasýtila a budil sa v noci tak to som mu dala mliečko. prevažne som mu davala ašičku na noc a potom aj na obed 🙂 lebo mliečka vypil tak 0,90 ml a kaše vypil 0.60 ml a to ho viac zasýtilo ako to mliečko 🙂
kazde dieta je ine a preto kazde potrebuje prikrm v inom veku
ahojte, zacala som dne smalemu 4,5 mes.dietatu davat kasicku-je vanilkova, spapal mi asi 6 malych lažiciek, urobila som mu 30ml-taky večši štamperlik kaše, spapal vsetko, staci to na 1 davku denne...ci skusit dat tolko aj večer??hned potom mi vypil 90 ml mlieka...je to ok??poradte dakujem

@radkanika no neviem, ale mne sa ta tvoja lekarka vobec nepaci 😒 ....jednoznacne treba prist na to, co je povodom hnaciek, urcite to nie je len tak a ze antibiotika! 😨 co sa zblaznila? ved nema ani sajn, preco hnackuje a ona chce len tak dat atb, ved atb u tak malych deticiek vacsinou sposobuju prave hnacky....absolutne neprofesialne, podla mna. Urcite bude problem s dakou laktozou, ci bielkovinou... a pod. Ak to davas iba od vcera, zmena nepride hned a vlastne pises, ze dnes uz je to kusok lepsie. V materskom mlieku ta laktoza je, ci pijes mlieko alebo nie. Moja kamaratka tak musela prestat dojcit, jej dcerke zistili laktozovu intoleranciu, takze stava sa, ale ona aj chudla a celkovo chradla. Ale urcite by som si vydupala vsetky mozne vysetrenia. Hnacka nie je dobra pre tak male babatko a riesit to jedlom a atb....no comment 😠