Príkrmy pe 4,5-mesačné dieťa
Dobrý deň, chcem sa opýtať ako ste pokračovali
synček má 4 a pol mesiaca a skúšame už zeleninku, ale spapal tak max dve lyžičky a aj to vypluva, tak mám pokračovať s ovocím alebo nechať ešte zeleninku, ďakujem
@simona1306 Ja si myslím, že ma, mna boli, keď vidím, že niekto ubližuje malinkým bezmocným. A odporúčam citat a vzdelávať sa - o črevnom mikrobiome. Mama si dieťa pozná, ale nemá v rukách nástroje vedy.
@simona1306 a nemyslim, že sa názory pediatrov líšia tak zasadne, že by niektonodporucal fazulu ledva národenemu stvoreniu
@julish ale prosim ta, ake ublizovanie preboha. Ved to bolo 3 mesacne dieta , predpokladam, ze vypilo asi deci stavicky z tej fazulovej polievky a to bolo vsetko. Poznam mamy, ktore ublizuju svojim detom stokrat viac. Ale jasne ze sa lisia, moja pediatricka mi odporucila zacat prikrmom od zacateho 4 mesiaca, a to bola moja mala plne kojena. Po mesiaci mi povedala ze smelo mozem zaviest lepok, najlepsie pomlete piskoty. Od 7 mesiaca povedala ze kludne mozem zaviest pribinacika alebk milacika. Stopercente sa polke MK teraz postavili vlasy dupkom a budu tvrdit, ze ma moja pediatricka znacne medzery.
@simona1306 to iste aj u nás. Presne takto fungujeme od štvrtého mesiaca a s kľudom. Žiaden stres či toto alebo hento “už” v 9 mesiaci môže.
@simona1306 toto skuseny pediater, ktory sa rovnako vzdelava vo svojej oblasti nepovie. Takze je pediater a pediater.krmit deti tymto bordelom iba zatazuje zdravotny system do buducna. Niektori, aj rodicia, maju kratkozrake videnie. Nechcu prijat dokola omielany fakt, ze strava suvisi s imunitou, a tym aj so spokojnostou dietata. Potom len riesia, co dietatku na imunitu, a vidime tu rady typu imuniglukan🤦. Zdrava mikroflora moze v 80%za dobru imunitu, to nie je z prsta vycucane, to je fakt. A vyskyt mnozstva alergii, ci intolerancii, za to moze konzumacia vsetkeho bordelu, ktory je akoze pre deti. To je, ako ked mi riaditelka jedalne v skolke povedala, ze z coho ma moje dieta prisun vapnika, ked nechcem, aby jej v skolke davali to sproste ochutene mlieko. asi tak nejako je to s tym, ako sa mamicky chcu informovat. Kazdy hlada iba to, co mu vyhovuje, aby sa utvdril v tom, ze Ved to nie je az take zle, ked Jankovi, Ferkovi, Jurkovi nic nie je. Pritom rady odbornikov su roky jednotne
@stanislavicenka ale mne to vysvetlovat nemusis .... o strave svojho dietata viem vsetko , co potrebujem .... iba som reagovala na to, ze kazdy pediater radi rovnako pretoze "tabulky a veda ". Uprimne, ako som povedala, kazdy nech si dieta krmi cim chce, predsa rodic si je zodpovedny za svoje dieta. A teda za mna, ja svojej malej dam aj tu piskotku, aj pribinacika obcas, ale vacsina jej stravy je doma vypestovana zelenina, ovocie, maso z domaceho chovu. Podla mna ten jeden pribinacik raz za cas je menej skodlivy, ako kazdy den dopovat deti zeleninou a ovocim zo supermaretu , co sa tvari ako velke "bio" ale skutek utek.
@simona1306 nie, tvoja pediatricka nie je mimo, ale ma poznatky o tzv imunologickom okne v tom obdobi vývinu dieťaťa... ja neviem, mne proste na tomto záleží viac ako na farbe fusaku či oblečení na krst.
@julish Ani netvrdim ze je mimo, ja som so svojou pediatrickou spokojna, ale poznam xy pediatriciek, a tak isto aj ukazkovych mamiciek, pre ktore je pribinacik alebo piskotka totalna smrt. Vid komentar , na ktory som reagovala pred chvilkou. Uz len tu mas rozdielne nazory , co sa tyka stravy malych deti. Aj ked sa tu budeme dohadovat do aleluja, k nicomu to nepovedie Ja som reagovala iba na tvoj absolutne nevhodny komentar o tom, ako by si volala socialku pre trocha stavy z faluzovej polievky. A teraz neviem, preco sem tahas farby fusakov alebo oblecenie na krst, o tom tu rec ani nepadla.
@simona1306 farbu fusakov sem taham na ilustráciu toho, čo je pre mna v tom labyrinte starostlivosti o babatko podstatne, taká rečnícka pomôcka. Stále rozmýšľam, čo prospešné môže mat babatko z “fazuľovej” stavicky - soľ? Chuť oprazenej cibule? Neviem na nič prísť. V tom pribinaciku (nie stvormesacnym novorodencom!) je aspoň bielkovina
@julish tak ja neviem, ale ja poznam fazulovu polievku aj ako vyvar zo zajaca, do ktoreho sa potom pridava fazula. Plno zeleniny, zajacie maso, to si mysl ze az tak neprospesne nebude. Hovorim, nevieme aka fazulova polievka to bola , takze tazko sudit. A teda neviem, ale nemyslim si ze 4 mesacne dieta je novorodenec. Hovorim, zbytocne riesit, nikam sa nedostaneme, mna teda o svojen pravde nepresvedcis, a uprimne, ani ma to nezaujima , ako som povedala, su horsie veci ktorymi mamicky ublizuji svojim detom ....
Moja malá má 4m. Včera jedla prvý krát zemiak, doma vypestovaný, vo vode uvarený. Nerátala som koľko, no nech netrepnem tak max 5-6 lyžičiek. Viac nechcela, nenutila som ju. Deň predtým sme šúpali jablká, tiež domáce. Len sme vyskúšali ako sa bude tváriť. Veselo ho oblizovala a smiala sa pri tom 😅 Vitamín C papa, chuti jej, kvapky na bolesť bruška tiež bez problémov spapa. Myslím si že každé dieťa je iné a nie každému musí všetko chutiť, veď ani tebe nechuti. Pár krát skúsiť, nechce tak bud pridať do toho niečo s inou chuťou, napr. Mrkvu alebo vyradiť a skúsiť zas napr. O týždeň🙂 starší syn má 7r, zje takmer všetko čo nezje jeho (okrem rajčín) a keď bol malý tak nechcel zjesť nič okrem mlieka ani za svet 🤷♀️ veľa trpezlivosti prajem 🥰
@simona1306 pardon, tak dojča, stále však neviem, ake živiny či vitamíny ma z vyvarenej zeleniny či zajaca (ak by to aj bola taká fazulova polievka).
@julish zaujimavy nazor. Tak podla teba vyvarena zelenina a maso nie je zdroj vitaminov ? tak sme vsetky mamicky vo velkom omyle ked ako prve prikrmy davame nasim detom zeleninu a maso. Pouc ma prosim ta, cim mam teda krmit svoje dieta ? :D
@simona1306 vývar vitamíny neobsahuje, ničia sa teplom. Je iné vývar a je iné zelenina
@julish aaaach.... a to mas odkial ?
@helen334 no dajme to trošku do normálu. Malinká mala z tej polievky dohromady asi 3 lyžičky. Pediatrička o tom vie len sa nad tým pousmiala. A zhodou okolností robím v sociálnom odbore. Tak možno silno považujem či sa nejakej našej sociálnej pracovníčke bude chcieť riešiť fazuľovú polievku.🙈🤣 To by skôr asi psychiatriu niekomu vybavili...
@mimi16 vidis, uz dopisala, asi si uvedomila aky blud tu spomenula .... uz asi reagovat nebude.....
@simona1306 no keď sa skĺbi hlúposť s aroganciou tak to radšej utekať. No trepe riadne tá osoba.
Nepísala som, že varená zelenina neobsahuje nič výživné, ale o tom, že vitamíny sa teplom na 85 percent zničia a vo vyvare neostávajú. Čítajte s porozumením, prosím https://stromzdravia.sk/potrava-a-zivot/co-stra...
@julish varena zelenina mozno, ale vyvar obsahuje vela zivin, a vitaminov, tiez by som ti uu mohla pozdielat neviem kolko clankov , ale naco ked si pojdes svoje
@simona1306 prosím ta o tie články, rada sa vzdelávam. Dakujem

@mimi16 parada 🙂 no co uz, tabulky su jedna vec, ale moja dcera ako okusila jedlo tak proste mi mlieko uplne odmieta. Jedine, kedy je ochotna ho vypit je v noci, a tiez iba jeden krat, inak do nej UM nedostanem. Tak nic ine mi neostava iba hladat alternativy .... A to ide mat 9 mesiacov buduci tyzden, a slecna proste UM nechce.