icon

Príkrmy pre štvormesačné dieťa

saljakova
17. máj 2017

Dobry den chcela som sa vas opitat mam taku jednu prozbu .... moj maly bude mat 21.5. 4 mesiace.... nekojim ho dva mesiace tak som presla na umele mlieko a davam mu A-milk...... a dnes som bola v lekarni a kupila som mu Sunarek bananova kasicka mliecna ryzova na dobru noc to pise tak na krabicke... a chcela som sa spitat .. ze ci robim spravne dneska som mu dala prvu davku .. na vecer ako siel spat ....chcela som sa s vami poradit ci je to dobre davat na vecer tu kasicku a cez den normalne mlieko alebo som niekde zrobila chybu .... som prvi krat mama tak sa chcem tu poradit a chcem aby sa nasiel niekto uprimni a napise mi alebo poradi budem rada 🙂.. dakujem Saljakova 🙂

Strana
z2
saljakova
autor
14. júl 2017

Ja som si precitala všetko ale to každý píše jak chce ale ja mu dávam výživu dva krat denne dajmetomu mu dam mrkvu a zemiaky a ovocnu mu dam banan a marhula a druhy den mu dam zase inu výživu neviem ci tak robím spravne

saljakova
autor
14. júl 2017

@sisaka ja som v CZ tak tu take kasicky su ...

ukulela
14. júl 2017

@saljakova polievky jasne, ale take, co mu navaris osobitne, bez soli, bez korenia ...
po dvoch mesiacoch uz zarad zltok . do polievky, alebu uvareny na tvrdo do prikrmu mixnut. rovnako maso, telacie, kuracie, kralik ... jemne chude maso. dusene a rozmixovane - male davky, ja som zacinala za kavovu lyzicku do prikrmu jednej porcie.
pribinacik nie. je tvarohovy a tvaroh sa do roka nema davat - zatazuje detske oblicky. do roka len biely smotanovy jogurt, resp neskoraj acidko neochutene. alebo aj troska kyslej smotany do omacky mozes dat a tak. alebo aj do kase mozes pridat, ak budes robit kukuricnu, spaldovu a tak - tak ju prichutiti lyzickou jogurtu a trochou vyzivy.
do prirmov uz mozes davat aj ovsene vlocky, cestoviny bezvajecne. ryzu.

lorela
14. júl 2017

@saljakova Výživy nie sú vhodné. Máš začať variť a pripravovať dieťatku jednoduchú stravu. Nie kupovať hotové výživy, kaše a Pribináky. Prečítaj si ešte raz príspevok, ktorý som ti napísala, a z ktorého si mala veľkú zábavu. Ale tak možno...
A pozri si tabuľku, v ktorej máš po mesiacoch navrhnuté suroviny, ktoré môžeš dieťatku dávať.

malymyis
15. júl 2017

Je plný internet toho čo kedy dávať papať a ako, my sme tak isto išli podľa tabuliek, for a skúsenosti okolia, netreba sa len pýtať treba aj počúvať /čítať 😉 môj má 7 mesiacov začali sme s prikrmom už V 5 mesiaci ( bol na UM) a jogurty keď tak detské od 6 mesiaca. My sme kupovali V tescu tuším od Nestlé .
Pribinaka zjec radšej ty 😉

mattkapd
15. júl 2017
molinka777
27. sep 2017

@ukulela dobre vravis...ale tupim ludom mozes hovorit aj tak si spravia po svojom...👍

Strana
z2