icon

Problémy s jedením u škôlkarky. Ako pomôcť?

1. mar 2025

Ahojte. Píšem ako zúfalá mama, už takto bojujeme polroka a vzdávam to. V pondelok smerujem a dcérou doktorke.

Dcéra 5 rokov, maličká drobučka, bledučká. Odmieta mi jest. V škôlke po konzultacii s ucitelkami, všetko odmieta, polievky, i mäsko, s rýžou. Zje tak max rožtek so šunkou. Ja už nevládzem ako ju donútiť. Už som jej povedala aj to, že ak nebude jesť pôjde do nemocnice. Nepomáha. Nezje nic, ziadne teple jedlo. Je už 2 roky sledovaná na neurologii pre caste migreny s nauzeou.

Ak ste zažili s deťmi niečo podobne poprosim rady. Ja už som zúfala.

Strana
z2
kvietok1233
1. mar 2025

Choďte k dr, nech jej zoberie krv, vyšetrí ju či to nemá zo zdravotného hľadiska, či je z tejto stránky ok. Ak bude v poriadku, doktorka vie predpísať také tabletky na podporu chuti do jedla už nepamätám ako sa volajú, moja ich brala po črevnej viróze z ktorej sa dostavala mesiac a potom odmietala jesť. Pomohli nám, síce jedla stále dookola to isté asi 3 4 jedla ale jedla a pomaly začala jesť viac a viac povedala by som že až teraz po dvoch rokoch je normálne a menej vymýšľa. Držím palce, kto nezažil ,nepochopí. A keď chce jesť rožok so šunkou nech je aspoň to a pomaly skúšaj pridávať...ja som niekdy musela dať nasilu prvú lyžičku, kričala fuj nechcem nechcem a keď ochutnala tak uz chcela

mirka2405
1. mar 2025

Prežila som a prežívam to isté s 9 ročným synom.... ak má všetky zdravotné výsledky v poriadku, treba sa len obrniť trpezlivosťou a pevnými nervami, môj má zopár jedál, ktoré má rád a tie varíme stále dookola a pomaly mu do toho skúšam zakomponovať " nové jedlá"....Držím palce

libusak
2. mar 2025

Moju rozjedol ryby tuk.

Strana
z2