Strava 3-ročného dieťaťa

mikitilik29
27. mar 2023

Ženy ako sa stravujú vaše deti. Aký majú jedálniček? Moja dcéra nechce maso, šunky atď. Nechce vajcia. Zeleninu zje iba z kuracej polievky alebo max mixovanie keď robím krémovu polievku. Najradšej má cestoviny, ryžu a takéto veci. Neviem ako ju donútiť zdravšie jest ako napr rybu so zeleninou a podobe.
Polievky už poslednú dobu tiež vymýšľa že nechce. Ovocie zje jablko, banán a hrozno aj to musí mať chuť na to. Jogurty už tiež vymýšľa že malo kedy chce 😏

lauriik
27. mar 2023

Nasa trojrocacka tiez hlavne prilohy - ryza, zemiaky, cestoviny, knedla. Masu moc neda. Vajicka a sunka jej chutia, hlavne sunku by chcela stale ale to ju obmedzujem. Syry skoro vobec nechce ale jogurty tie by jedla kludne aj 3x denne. Ovocie mi poje ale zeleninu do nej neviem moc dostat, zje mi ju hlavne v polievke. Casto robievam rozne placicky - na slano aj na sladko. Dcera je od malicka dobry jedak ale sledujem, ze uz dlhsie ma problem aj s novymi jedlami a potravinami. Alebo ked spravim nieco co som dlhsie nerobila tak ohrna nosom 🫠

mamamasama
27. mar 2023

@mikitilik29 Moj 3 rocny je tiez vymyselnik. Pol roka mi odmietal cokolvek, takze som zmenila pristup. Nekrmila som ho. Pockala som kym sam povedal, ze je hladny. Co sa stalo az okolo 10-11 rano. Jedlo mal vzdy k dispozicii na spodnej polici v chladnicke. Na vyber ma vzdy nejaku pomazanku, tvaroh, jogurt, ovocie,plus to, co je navarene. Suche potraviny ma takisto v dolnej polici v kuchyni. Tam ma cerealie, pecivo a arasidove maslo. Davam mu vzdy na vyber a odvtedy nemame problem. Takisto mnozstvo nechavam na nom.

denden77
27. mar 2023

moja 2,5 rocna najviac lubi svieckovu a pecenu kacku s kapustou a knedlou 🤣🤣🤣🤣 ovocie ano, zeleninu surovu ani za nic.. sunky, syry, cestoviny, vajicka (casto chce len zltko).. maso lubi 🤷‍♀️😁 ale pravidelne vymysla, spekuluje 🤦‍♀️
keby mala tu moznost, zije len na kecupe, mase a sladkostiach 🤦‍♀️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marianarem
27. mar 2023

@mikitilik29 Deti mavaju radi rozne placky a fasirky, do nich sa da dat ryba, vajicko, maso, zelenina. Cestoviny by som skusila strukovinove.
Neviem, ci dostava aj nejake maskrty. Ak ano, tak tie by som vylucila a zacala by som davat az ked by sa podarilo nabehnut na pestrejsiu stravu.

slavomira236
27. mar 2023

@mikitilik29 moja v 3 rokoch jedla skoro vsetko hlavne maso..teraz mala 6a zacala strasne vymyslat...

ivangeline
27. mar 2023

Moja je masova a zje vsetko. Zemiaky nemusi, to len dobne... Nemame zatis problem s jedlom. Starsi je narocnejsi ale aspon co to ochutna z taniera.

mikitilik29
autor
27. mar 2023

@denden77 no ketčup fiči u nás tiež :D a ešte aj kyslé mlieko :D napr. halušky s tvarohom alebo kapustou chce jesť s kyslým mliekom :D zvyknem jej robiť hranolky domáce v teplovzdušnej friteze, lebo tie má rada a nechem jej robiť vypražané a tiež to papa s kyslým mliekom :D

tosomja
27. mar 2023

@mikitilik29 ráno ešte pijú mlieko aj 2r a 3r,...potom chlebík s maslom, šunka, uhorka, ...alebo nátierky rozne, voda na zapitie.
Desiata buď jogurt alebo detská výživa, piškóty, či bábovka...obed polievky majú radi všetky okrem kapustnice. Najradšej mliečne ako fazuľová s parkami, brokolicová, hokaido, ale aj vývar, mäso a zeleninu z polievky.
Druhý chod až keď sa vyspia. Majú radi kolienka s omáčkou a mäsom, knedlík, mäso, ryžu so zeleninou,, rizoto s kuracím mäsom a syrom, špagety s omáčkou, rôzne cestoviny,...grilované kurča. Dnes jedli žemľovku s jablkami a tvarohom. Večer detskú krupicu s maslom a grankom. Medzi jedlami jedia ovocie, či kušú mrkvu, kaleráb...
Ja sa snažím aby jedli pravidelne, a každý svoju porciu, keď je doma aj priateľ, tak jedia furt dačo a nikdy sa nenajedia. Lebo jedia z jedného taniera. Čo on, to aj oni chcú.

mikitilik29
autor
27. mar 2023

@tosomja vzorne deti👌

vilma7
28. mar 2023

Tak moja 3 ročná zje zatiaľ všetko, ale vymýšľať začne asi neskôr, ako jej brat. Ten už má 6 a každé jedlo okomentuje.
Zeleninu a ovocie mi jedia bez problémov.

vilma7
28. mar 2023

Sladké môžu nejakú maličkosť po polievke. Doobeda žiadne sladkosti. Pijú len vodu, džús výnimočne. Ale to je zvyk od mala.

andreatytler
28. mar 2023

@mikitilik29 A ak je maso na male kusky zamiesane (alebo pomlete) v ryzi a cestoviach tak ani tak nechce? To ze zje 3 druhy ovocia nie je problem. Ak by do konca zivota jedla iba jablko, tak je to v pohode. Jedno jablko denne je super davka ovocia. Skusila si mango? Zeleninu posyp syrom alebo susenym drvenym cesnakom aby nechutila ako zelenia. Skus zeleniove salaty s dresingom a parmezanom a domacim opecenym chlebom.