Problémy s papaním skoro dvojmesačného dieťaťa
Ahojte.. Máme 1 mesiac a 20 dní.. Papáme nutrilon.. Fľašku používame anticolic od MAM.. No pri papaní stále spapá nejakých 20ml a potom začne krútiť hlavičkou do strán napínať sa a plakať.. potom znova chytí potiahne si možno 2x a znova sa to opakuje.. dostať doňho aspon 60 ml mlieka je skoro nemožné.. ( už som skúsila aj vymeniť cumlík na fľaške)
Papať mu dávam cca každé 3 hodinky 90ml.. niekedy pil mliečko bez problémov .. prdká aj kaká pekne každý deň.. Inokedy keď je čas papkania.. Tak neplače o mliečko ale zaspinká 🫤.. Podľa mňa papká strašne málo .. Niekedy nevypije ani 60ml a papať nechce aj 4 hodinky...
@moncicna tak ako aj písal niekto, tak aj moja to tak mala, že v noci pomenej a potom v noci v polospánku to dobehla 🙊 držím palce, bude dobre 🙂
@moncicna mne kázal doktor dávať tak 5-6 kvapiek espumisanu. Malá mi vracala keď som jej dala viac, tak som ho prestala dávať. Skús dať odgrgnúť, trochu podržať vo zvýšenej polohe a potom pokračovať v kŕmení.
@zenazaba 🤣 no takto…pricina to bola na zaciatku.. preto sme boli u laktacnej.. laktacna odporucila kojit v spanku kym pochopi, ze mliecko jej tiect bude, akurat sa musi viac snazit.. takze pricina bola toto na zaciatku… s tym rozdielom ze mala ma uz 4,5mesiaca a furt kojime v spanku aj ked mam naliate prsia a mam ich ako dve bomby a mlieko strieka, tak nechce. To znamena, ze to pretrvava stale bez priciny, ktora je teraz uz neznama
@zenazaba no teda domnievam sa, ze pricina je velka zvedavost na svet. Takze robim to takto uz velmi dlho: ked prideme domov z prechadzky a uz sa mrvi tak ju beriem do spalne a je ochotna sa normalne nadojcit, akurat ze musi mat plienku na ockach,aby nevidela nic co by ju mohlo vyrusovat. Nikdy mi takto prsnik este neodmietla. Aj ked vypije malo,podla vahy jej to staci.
@moncicna inak toto je oproti dojceniu strasna nevyhoda, pretoze ak by si dojcila, ani netusis, kolko ti babo vypije a mas o stres menej. mna ani pediatricka nestresuje nejakymi tabulkami, kolko ma dieta pribrat za mesiac, nie to este za tyzden. ved to je uplne scestne. pribera a rastie a to je dolezite, nie kazdy ryzden/mesiac je rovnaky. su deti, co maju v roku 8kg a su deti, co maju v roku 15 kg a cuduj sa svete, obe su zdrave. pokial ti dieta prospieva, ani nahodou by som donho nasilu netlacila mlieko.
@moncicna skús zmeniť znacku mliečka,nás robil s nutrilonom to čo tvoje bábo a čuduj sa svete,zo dňa na deň problém vyriešený
@zuzanka911 to sme už skúsili zmenili sme na bebu.. pár dní bolo po probléme a začalo znova a k tomu sa nemohol ani vykakat strašne plakal. tak nám kazala dr. dat späť nutrilon... niekedy papá pekne a niekedy proste uz nechce.. a už bez plaču tak uvidíme ako dlho
@moncicna doktorka by mala vedieť že trvá aspoň dva týždne kým sa nový druh mliecka prejaví a kým si mini organizmus na nove zvykne...držím palce nech už je bez plaču a bolesti

@zenazaba dávam colliprev pred kazdym papanim a do kazdej flase 15kvapiek espumisan.. od večera zatial papame vsetko bez protestovania a plaču🙂