icon

Prvé príkrmy. Aká značka je dobrá?

makalka165
27. apr 2011

Ahojte mamičky, začíname s príkrmami a chcela by som poradiť, ktoré značky používate a odporúčate? Viem že Hipp je "naj" ale aj najdrahší tak hľadám niečo lacnejšie ale dobré 🙂 Ďakujem za odpovede....

panipanka
28. jan 2019

@monane no ale aj tak som sa zacala tak trochu bat :D doteraz sa u nas nic take neprejavilo ale mozno to zacne s tymito prikrmami uvidime. rada by som sa tomu ale samozrejme vyhla

ifava
30. jan 2019

Tak to aj ma byt 🙂 Teda to je tiez len moj nazor, ze jednoducho by sme mali kazda robit vsetko preto aby sa mali nase deti dobre a kazda to uz robime po svojom 🙂
@monane

ifava
30. jan 2019

@panipanka Dufam, ze to dobre dopadne, nic zle nerobis. Bude to aj pre teba lepsie ked sa bdues mat na koho v takychto veciach obratit 🙂 Mne to napriklad dost pomohlo a som za to vdacna teraz 🙂

monane
31. jan 2019

@panipanka už si aj nejaké skúšala keď sa bojíš? si myslím, že už by aj na čase bolo ak si doteraz žiadne nekúpila už vybrať pár a uvidíš čo vám teda bude chutiť a čo nie. ani tebe ako dospelému človeku nechutí všetko. ja napríklad nemám rada cibuľu surovú, nemôžem ju ani cítiť to by som napríklad nikdy nezjedla a môj muž zase na opekačke zje aj jednu celú k jednému špekáčiku a mňa len striasa z toho :D

monane
31. jan 2019

@ifava tak vieš ja nie som nejaká hašterivá povaha alebo čo ale prišlo mi, že sa tu proste obúva ako keby do každej jednej matky, ktorá sa rozhodne inak a proste som tiež chcela na to napísať svoj názor. ako tiež som si musela zvykať vlastne teraz po takej dobe, že som nerobila domáce ale kupovala a niektoré "kamarátky" tiež kadejako pozerali po mne ale proste keď som mala istotu, že taký príkrmy mi zje tak čo som mala robiť? vieš ako to je proste o pohľade na vec 🙂

panipanka
1. feb 2019

@monane tak mam kupene ale este som nedavala :D furt mam pocit, ze to este zvladame bez toho ale ved budem musiet. treba pekne uz ucit nech papa vsetko mas pravdu. uvidim ake nam zachutia :D

panipanka
1. feb 2019

@ifava hej mas pravdu, tiez som cakala, ze v nej budem mat trosku vacsiu oporu ale vidis nie kazda je taka ochotna 🙂 dakujem este raz za rady, hadam to zvladneme vymenit vsetko co najrychlejsie a bez nejakych vystupov

ifava
3. feb 2019

@monane Jasne, mne to nemusis vobec vysvetlovat. Obdivujem mamicky, ktore to proste robia a este napriklad zhanaju na to v zime vhodne ovocie a zeleninu a tak. Musi to by narocne a hlavne asi aj dost drahe v taktomto obdobi

ifava
3. feb 2019

@panipanka Aj sa podarilo ci este nevies 🙂 Nie je za co. Nechcela som ta nutit alebo co ale viem ako to mne na zaciatku pomohlo a tak by to aj malo byt. Hlavne teda ked mas prve dieta a fakt nevies, ze co. Nase mamy a stare mamy tie uz tiez maju na niektore veci svoj nazor a toho sa budu drzat a niekedy to nie je uplne dobre uz pre tie deti, uz mame lepsie postupy a tak

monane
5. feb 2019

@panipanka daj najprv tie zeleninové 🙂 nech si na tie zvykne ako na tie prvé a potom daj až tie ovocné 🙂 vieš ako sme písali,lebo deti sú tiež trochu vychcané takže keď jej bude chutiť sladšie ovocie tak potom nebude chcieť už takú nevýraznejšiu zeleninku 🙂

monane
5. feb 2019

@ifava to ani nehovor. minule som chcela robiť koláč tak som hľadala bio jablká, no v prvých dvoch obchodoch som ani nenašla a nakoniec som našla ale také drahé, že som robila len taký menší lebo fakt hrozne drahé boli. radšej už kúpim také hotové tie príkrmy to ma aj menej výde a a ešte to je z dobrého ovocia

panipanka
7. feb 2019

@ifava vies co uz som to zacala riesit, vyzera to tak, ze ta jedna doktorka nas vezme takze som bola uz aj za touto, som jej to odovodnila, ze ju mame blizsie tak nakoniec ze ok, tento tyzden jej uz mala postou poslat aj kartu lebo mne ju nechcela dat, ze to sa nesmie tak cakam kedy mi zavola ta druha, ze uz prisla 🙂

panipanka
7. feb 2019

@monane dobre dakujem za rady 🙂 vyskusam uvidim co to da. myslis, ze uz mozem dat aj take napriklad, ze v jednom je bazalka, to mozu aj take mensie deticky? lebo ja som myslela, ze koreniny moc akoze nie

ifava
22. feb 2019

@monane Kolko za ne pytali? Ja ani neviem ci sa teraz niekedy u nas aj predava takto bio ovocie, sem tam vidim v lidli nejake bio banany a tak ale vyber nic moc, samozrejme cena este horsia. Musela by som mozno niekam dalej kvoli tomu jazdit

ifava
22. feb 2019

@panipanka Vazne? Som rada 🙂 Hadam to bude lepsie a bude ti vediet aj trosku lepsie poradit ako tato co ste ju mali. Pri dalsom dietati ti to uz nebude chybat ale pri prvom jeto velka pomoc

zuzuliennka1
22. feb 2019

@monane akurat dnes som kupila karfiol, baklazan, nejake banany, pomelo pre mna - jedine ok boli banany... pomelo zhnite makke, karfiol vonal nejako divne ale spravila som si polievku aspon a baklazan chytal plesen... takze moje varenie pre syna zas slo do kytek, dala som mu hipp sklo lososa so zemiakmi smotanou a cestovinou... mnam 😊

erla1712
25. feb 2019

@nice202 no to urcite, velmi by ste sa cudovali keby ste videli co ide do detskych ,,vyziv,,

monane
25. feb 2019

@panipanka tak bazalka to je bylinka ale má takú výraznejšiu chuť takže to už podľa mňa bude skôr o tom či to bude drobcovi chutiť alebo nie 🙂 nie každý to má rád ale neviem teda aké myslíš konkrétne kde si také videla ale možno by bolo dobré keby si to najskôr aj ty ochutnala, že ako veľmi je to tam cítiť 🙂

monane
25. feb 2019

@ifava nejak vyše 4 eura za pol kila bola cena čo je strašné keď si vezmeš, že to boli nejaké štyri jabĺčka a ja som musela zaplniť nimi plech s priemerom 30 cm okrúhly, no nemysliteľné čo ti poviem 🙄 mám pocit, že to je ešte horšie ako minulý rok a čo sa týka kvality tiež neboli úplne najlepšie na tom. to ľudia nekupujú takže to tam dlho stojí

monane
25. feb 2019

@zuzuliennka1 fúha tak to by som teda už ani nekupovala keby som videla, že to už ide hniť. hlavne ten baklažán nie lebo ten keď už je na pokraji pokazenia tak už vôbec nie je dobré, je strašne horký potom, raz som si ho nechala dlho doma, som naň zabudla a potom reku idem ho rýchlo spraviť nech sa nepokazí ale už bol hnusný. a to malo byť akože nejaká bio zelenina alebo klasika?

panipanka
26. feb 2019

@ifava suhlasim, dakujem este raz, ze si ma do toho tak povediac dokopala :D sama by som sa k tomu asi neodhodlala nikdy 🙂 uz sme tam aj presli a je to o dost iny pristup ako pri tej prvej doktorke

panipanka
26. feb 2019

@monane no ja som to aj chutnala ale neprislo mi, ze by to tam bolo fakt nejako velmi citit len tak jemnucko len som chcela vediet, ze ci je to vhodne davam detom alebo nie. lebo tak vsade som na zaciatku citala, ze pre male deti by sa dochucovat jedlo nemalo kym to fakt nie je nutne alebo kym nie su starsie

zuzuliennka1
1. mar 2019

@monane no na pomele to bohuzial nevidno, kedze to sa predava v obale aby nevyschlo... obyc. tesco, ja naokolo nic bio nemam

ifava
4. mar 2019

@monane Tak to uznavam, ze to by vyslo dost vela kupit tolko jablk. A to mate nejaky bio obchod v okoli ci si nasla len tak v obchode? Lebo fakt co som pozerala tak tazko zohnat a ked tak strasne skarede a drahe. Aj boli aspon pekne tie jablcka?

ifava
4. mar 2019

@panipanka Vidis 🙂 Som rada, ze to dopadlo. Ked mozem aspon v takychto malickostiach poradit tak mi to urobi radost 🙂 Raz jej poistovna plati za vsetko co ma pre vas urobit, teda vysetrit a poradit tak preco o to prist, ona si to do vykazu da neboj sa ;)

monane
6. mar 2019

@panipanka aha no tak pokiaľ ti to spapá tak si myslím, že by tam nemal byť problém 🙂 akú si to mala výživu s bazalkou? 🙂

monane
6. mar 2019

@zuzuliennka1 tak to sa ani nečdujem potom no. je to katastrofa s týmito potravinami teraz. v lete sa ešte ako tak snažia aj od lokálnych farmárov brať nejaké veci ale samozrejme je tam prirážka nejaká ale aspoň to je. čo teraz v zime, to len zháňajú z cypru a neviem odkiaľ ešte. nemám to vôbec rada

monane
6. mar 2019

@ifava vieš čo na moje prekvapenie boli dosť veľké, väčšinou bývajú tie bio jablká strašené malinké ale tieto boli aj celkom pekné, preto si myslím, že aj tá cena bola ešte o dosť vyššia ako normálne pýtajú za také bio jablká. vieš čo máme takú predajňu so zdravou výživou u nás v meste a tam mávajú takto sem tam ovocie ale cenovo tak dva krát drahšie ako v obchode

zuzuliennka1
7. mar 2019

@monane v lete je to celkovo lepšie, aj v takom tescu, to uz na pohlad je proste ine... len take jahody... je zac. marca a jahody som videla v obchodoch uz vo februari... v zime, bez slnka... no co uz to len mozu byt za jahody..... pockam na sezonu, hoc by mali byt aj v tescu, ale budu lepsie, ako tie teraz, a aj nase..
a jablka napr. mam otestovane ze zn. Evelina, alebo Pink Lady - kupujem v tescu, su vynikajuce...

panipanka
7. mar 2019

@ifava to mi je uplne jasne 🙂 ale je to fakt vidno, ze tato sa stavia k tomu inak. minule som tam bolo vnutri asi este o 15 minut viac ako vsetko vybavila lebo som sa jej vypytovala a tak sme sa zakecali aj o tych prikrmoch mi porozpravala takze som bola taka rada, ze konecne je to tak ako to ma byt