Prvé príkrmy, keď nedojčím
ahojte prosím tie čo ste mali deťi na UM začali ste s príkrmami hned od 4.mesiaca ? alebo ste začínali aj neskôr? myslím možno tesne pred 5.mesiacom a tak ?
Začala som po ukončenom 4 mesiaci, zrovna som končila s dojčením a prechádzala na UM. Dcéra nebola vôbec pripravená, tak som jej dala 2-3 týždne pauzu a išla som na to úplne z pozvoľna. Jej dlho trvalo, kým prišla prikrmom na chuť. čiže, určite odporúčam hlavne sledovať dieťa a jeho pripravenosť, nenútit ho. Pri druhom dieťati určite začnem až po 5. mesiaci ( ak neprejaví záujem skôr)
Začala som niekedy pred začiatkom 5.mesiaca. Nejako som ho nenútila, ale na tretí deň spapal príkrm pekne. A tak to bolo vždy s novým jedlom. Prvé dva dni nič moc a na tretí deň pekne popapal, vždy po nejakom čase od obedu dostal ešte mliečko.
Ja som zacala hned v 4m, chcela som mu tuhsou stravou ulavit od refluxu. Islo to pomaly, ale islo.
Ahojte, my začneme s prikrmami buduci tyzden, kedze dcerka na UM bude mat 4 mesiace a dr tak kazal, hoci sa mi nezda pripravena. Citala som viac clankov, ale nemôžem najst normálnu odpoved, ako je to vtedy s pitnym rezimom dieťaťa, kedy mu zacat davat vodu a ako ponukat, ci lyžičkou alebo tym uciacim poharikom.
Este otazka, kolko oleja do prikrmu, tak 1—2 kvapky do mensej porcie?
Ďakujem!
@petkasaurus vodu stačí po prikrme dat na lyžičku ako keby na zapitie... A olej sa dava mala lyžička do hotového prikrnu

Zacinala, nemala som z dietata pocit ze je v 4.mesiaci na to pripravene