Prvý príkrm pre 6 mesačné dieťa

katarina1701
13. jan 2018

Ahojte dievčence, potrebujem poradiť so zaradením prvého prikrm. Maličký ma o týždeň 6mesiacov a je plne kojeny a chcem mu skúsiť podať prvý prikrm lebo sa veľmi zaujíma o jedlo. Materské mliečko mu stačí pekne priberá ale zaujíma ho aj naše jedlo co papame. Keď nás vidí jest tak potom celý deň akoby aj on prežíva na prázdno. Neviem ci už mám začať s prikrmami alebo počkať do ukončenia 6mesiaca.Bojim sa aby sa mi nedostavil od kojenia. Poradte😄

deti95060810
13. jan 2018

ja som začínala na radu pediatra mrvou, potom jablkom, potom mrkva s jablkom ....

pininka
13. jan 2018

Urcite sa ti neodstavi, moja bola tiez plne kojena a prikrmy som zacala davat od 5 mesiaca raz da den pred obedom, zacni urcite zeleninou, mrkva, zemiak a potom postupne ostatne veci, tak za mesiaj aj maso a zltok. Ovocie mozes dat tak dva tyzdne po prvych prikrmoch na desiatu, alebo na olovrant. Neodkladaj to, lebo sa casto stane ze deti potom nechcu prikrmy vobec. Ked das jednu dve lyzicky, urcite sa mu nic nestane ani sa neodstavi. Nasa je neskutocny papkac, zjedla by aj nas, ale prsnik je stale jej naj kamarat.

lorela
13. jan 2018

Pockaj do ukonceneho 6. mesiaca, po jeho dovrseni prichadzaju na rad ako prve zeleninove prikrmy. Najprv jednodruhove, neskor ich rozne kombinacie (mrkva, petrzlen, zemiak, cuketa, karfiol, brokolica a pod). Zhruba po 2 tyzdnoch s par kvapkami extra panenskeho oleja. Po mesiaci masko, najlepsie mlade telacie, morcacie, zajac a ak kuracie, tak domace. Atd. atd.

siska53
13. jan 2018

@katarina1701 ako pise lorela,plus este doplnim, jednubpotravinu treba skusat 3dni. Az potom dalsiu. Pedina ti to mala pekne vysvetlit. Mne vysvetlili..aj mi dala zoznam ta druha.. A to som mala babo po 2r. Tiez sa maly zaujimal.o jedlo.. On ale potom pil coraz menej mliecka,ale uplne sz neodstavil,to som.ho ja.. A malu zaujimalo vzdy viac moje mlieko ako prikrmy..deticky su rozne..

stanislavicenka
13. jan 2018

Ak vidis, ze ma zaujem o vase jedlo, mozes zacat. Okrem tabuliek su este dalsie undikacie, kedy zacat prikrmovat, a jednou z nich je zaujem o jedlo. Dalsia sa tyka fyzickeho vyvoja, pohybu hlavy a jej udrzania. A rada, najlepsia- mesiac zelenina, nemiesaj to s ovocim, dalsi mesiac obilniny(bezlepkove-ryza, kukurica...), dalsi mesiac ovocie. A na vecer ziadne kase, ktore akoze maju zasytit na noc, predstav si seba, ked sa vecer napraskas, ako sa ti spi. Je to najvacsia somarina, ze dieta z toho prespi celu noc, to s tym nesúvisí. Ale to uz predbieham😊. A neodstavi sa. Ja mam vyse 2rocnu, som tehotna, a dojcim. Bola pomaly do2 rokov slaby jedak, zlomilo sa to nedavno, a aj tak sa najviac za dentesi na svoje mliecko, to tancuje, poskakuje, stiska si ma, ze bude cuckat mliecko