Ročné dieťa odmieta na obed papať
Ahojte maminy,nájde sa tu nejaká mama ktorej ročné dieťa odmieta na obed papať??
Stále kojím,v noci bohužiaľ niekedy aj 8krat,lebo sa inak nedá utíšiť. Začne pistat a koniec. Pochopila som po prednáške o spanku,že keď dieťa veľa v noci papa doobeda mu nemusí chutiť.ok..lenze pár dní sme boli hore Max 4-5krat,a snažila som sa aspoň to prvé zobudenie nedať uspať bez toho,čiže pila tak 3az4krat za noc..aj napriek tomu ten obed bieda..máme 4horne a 4dolne zuby .a aj keď sa jej snažím vysvetliť že treba pozut,dám 1.lyzicku ok,dám.druhu už niečo ostane v ústach,dám tretiu ostane viac.po štvrtej má plnú pusu zapijeme no napriek tomu mne to pripadá akoby to nechápala a nevedela pohrýzť. Mixovali sme do takmer 11mes.inak mi kusok.co zacitila.hned vyplula.
Dr.ze žiadne mixovanie už,tak len púčim ale tak riadne a aj napriek tomu to drží v puse.Rano máva väčšinou biely jogurt,môže byť na obed ešte po ňom najedena?? Že by nebola hladná... Ako bábätko nevedela byť dlho na ciiciku,kojila sa často veľmi a po troškach...Môže to mať súvis?? Ako častop papaaju vaše ročné deti?? A koľko hodinové rozostupy máte medzi jedlami?? Je tu aj nejaká.mmaina ktorá to mixovala.dlhsie ako rok?? Boojím.sa že keby ďalej pokračujeme v mixovani tak nám to ostane a bude potom.proboem.s jedením kúskov.
Keď.papame my,a vypyta si kúsok salámy,zemiaky,cestoviny ryže,trvá večnosť než tí spapa.
@nikpa ako ju oducit,ešte prvé zobudenie zvládnem.usoat na rukách.moxno.ale v noci ona sa jak luk prehne jak posadnutá diablom,dobre že sa nezlomí opačne v páse alebo si začne trieskať.v postieľke hlavu keby skúšam.tam uspať..
@nikpa ok kúsky,čiže na obed keby chcem dať nejakú stavu mäso a zemiaky,koľko toho mám dať na tanier?? Však ona mi nezje podľa mňa viac jak 3zemiaciky..a mäso nepoužije už vôbec..ona sa tvári že zuje ale s tými.len prednými zubami akoby jej to nešlo alebo čo.
@1simuska01 chrumku vie pokusať? Na nej nech trénuje 🙂
@1simuska01 to robí od nervov 😬 ten pohyb alá luk dobre poznám 😁 ale keď ti toto bude robiť pri všetkom čo si bude chcieť vydobit tak jej to proste dáš? Musíš mať pevnú vôľu, ja mám doma extra nervaka čo si do 2 rokov trieskal hlavu, chcel nás bit, kopal okolo seba, rozhadzoval veci a takéto scény robil niekoľkokrát denne doma aj vonku. Ale nikdy som nepovolila a zrazu to začalo ustupovať, musíš sa len naučiť vydržať a to aj do budúcna. Nech plače, nebude večne, hlavu si trieskať jej samozrejme nedovolis aby si neublížila ale nič extra ti neviem poradiť. S vlastným dieťaťom si musíš vedieť dať rady. A ani koľko jej máš dať jesť ti neviem povedať, keď zje 3 zemiaky tak zje 3. Keď bude mať naliate brucho mliekom, nečakaj veľké porcie jedla.
@1simuska01 od roku som v noci prestala kojit kvoli tomu castemu budeniu, ponukla som len vodicku, po par dnoch zabralo. S papanim neporadim, ja som mixovala do 2 rokov, tiez kusky nechcel, ale chrumky kukuricne, spaldove pozul krasne.
@1simuska01 ja len pridám že moj ročný je super jedák, nemixujem mu už dlho, ale nie je to o žuti jedla. Mäso mu krajam na drobno, a s ryžou to normalne akože trochu “poomiela” v ústach a prehltne. Ma len 6 zubov. Niekedy keď je ovocie, aj tvrdé, jablka alebo čo, tak sa mu podarí aj riadne veľký kus normalne prehltnúť až mám strach.. to bude skôr o tom zvyku že nie len mixované sa papa. A aj o tom či bábätku chuti. každé dieťatko je iné, môjmu chutilo veľmi aj keď som kojila. Teda v noci aj 10x cucal a cez deň jedol krásne. Tak nebuď smutná z toho keď ti napisu že je to tým kojenim. Možno vôbec nie..
@1simuska01 Nas je krmeny flasou a v noci ma jednu porciu aj ked sa zobudi castejsie, dame flasu len ten jeden krat. Papa zatial vsetko mixovane. Velmi chce papat to co mame my a tak mu davam kusky ale nevie to zut a len to omiela v ustach a potom prehltne. Chrumky tiez len omiela az kym nie su na kasu a potom prehltne. Davam kusky raz za den ale skor ako zabavu. Nie je velky jedak a tak mam v plane mixovat aj dlhsie ako rok lebo potrebujem do neho dostat jedlo. Budem stale ponukat kusky a dufam ze sa bude stale viac a viac chytat.
Nas syn na obed tiez velmi zle papa, niekedy len par lyziciek. Preto mu davam teraz masko so zeleninou na ranajky, lebo vtedy to zje. Na obed mu davam ovocie a co nezie, necham na veceru s kasou. Tu ma velmi rad a vzdy to zje.
Moj sa tiez strasne budil na kojenie tiez pocas dna som mohla hocico robit aby jedol obed a casto ani neokostoval hned otocil hlavu ale taku presnidavka kasu jogurt si vedel dat po roku uz si zacal davat polievky sem tam druhe pecivo asik treba cas a postupne si viac da mame 2 a este s mäskom bojujeme
@evaachesa vie odkusnut ale skôr mám.pocit že to v ústach len nechá aby sa jej to rozpustilo.
@lucindav ona pekne papala mixovane aj keď bola v noci niekoľkokrát na ciiciku,takže tiež si nemyslím že je to tým...asi skôr to že nevie čo s tým má v tej puse robiť, už nemixujem asi mesiac ale tak raz je to o čosi lepšie raz hrôza a des...a to ešte ráno si dala jogurt potom.ten obed pomixovany potom presnidavku a večer kašu.a nebol.problem.ked aj vývar napr.popucim.zeleninu aj so službami trochu a zalejem čistým,tak prehltne,potom.uz trochu nechá v puse,potom viac a viac a keď dávam čaj vodu na zapite čo musím,tak možno z toho hustejšie v ústach niečo prehltne len asi tak málinko že to není snáď ani viditeľné..
@andreatytler keď mne dr.povedsla že preboha žiadne mixovanie už....hmmm...ale.tak.co ju nechám.hladnu.,zje jogurty biele,výživy kaše to hej ..takže.mozno by hladná nebola ale ten obed bieda bieda
Mixujte kľudne ďalej a skúste jej dať do ruky rohlík, kúsok jablka, vianočku, chleba/rohlík vo vajci. Moja má 16 mesiacov jedlá s mäsom jej mixujem a vyššie spomenuté jedlá pekne hryzie a žuje. Aj toto je len obdobie a prejde ich to. Želám veľa trpezlivosti.
@1simuska01 ziaden stres, hlavne sa nenechaj vyviest z rovnovahy, kojis a to je v poriadku, ak mala nema rapidny ubytok vahy je vsetko ako ma byt, ziviny dostava z mliecka a stravu zatial ber ako doplnok, hladaj potraviny, ktore by jej mohli zachutit, to ze niektore deticky papaju od pol roka neznamena ze len tak to je spravne, rob tak ako citis, ty svoje dieta poznas najlepsie, kocka predo mnou ti radi spravne, kombinuj mixovanu stravu s niecim co by mohla skusit papat sama, chrumku, roztek, kusok jablcka, bananik, rozbehne sa to, netlac velmi na pilu aby si jej jedlo nesprotivila, papajte spolu, krm ty ju a ona teba (my sa tak s mojou hrame, ma rok a 2 mesiace), krmte spolu jej oblubene zvieratko, ked nechce pockaj 10 min a skus zase, chapem ta, mam doma cosi podobne, je to velmi frustrujuce ked vyvaras a dieta nechce nic jest, ja uz posledne 2-3 tyzdne vidim pokroky, malej zachutil vyvar s rezancami a dnes vecer sa dala nahovorit na chlebik/sunka/paradajka, nie su to zavratne mnozstva ale je to viditelny progres, pozri kedysi sa deti kojili aj 2-3 roky lebo nebolo co jest, dnes niektore zeny zacinaju s prikrmami uz v 3-4 mesiaci, co je podla mna osobne neuveritelne skoro.....
Môj od malinka bol na umelom. Teraz sa mi pokazil co sa týka jedenia. Flasu okolo 3-4rano. Zobudí sa potom okolo 7-8 raňajky vôbec nechce a keď tak max 3 kúsky chlebíka. Potom obed zaviedla som trošičku polievky a druhe ešte minulý týždeň jedel pohode obe teraz iba polievka. Olovrant bud jogurt alebo výživa s piskotom. Večera vždy bola kaša teraz ani počuť. Som z toho na nervy ze sa tak pokazil. Úpravy sa to zvonu do normálu????
@1simuska01 a este jedna vec, ja tiez v noci kojim
na poziadanie, niekedy 3x, niekedy 5x-8x, nemyslim
si ze je spravne dieta v noci cvicit, odmietat ho a vytvarat tak stres, ked bude cez den pekne papat mozes postupne odstavit najprv cez den potom v noci, niektore sa odstavia uplne same...
Moja sa koji v noci niekedy 3x niekedy 8x ....ale doobeda nechce jesť , je asi napapana mlieka lebo aj keď vstáva sa nakoji. Ale ja v tom problém nevidím. Načo by som jej dávala jogurty,kaše z kravskejo mlieka keď mám svoje 🤷 ale tiež slabo jedavala obed lebo si pýta mlieko aj cez deň každú chvíľu tak to sa snažím už doobeda nedať aby vyhladla,potom aj ten obed zje...aspoň niečo....cez deň sa dá odviesť pozornosť ale v noci jej nedať to by bol hrozný stres,pre ňu aj pre mňa 😟
@1simuska01 Ukaz jej ako zut... ja som to akurat dnes robila s nasim. Dala som mu kusky uvarenej mrkvy a on to len drzal v ustach a cakal kym sa mu to rozpusti ako chrumka alebo chlebik a potom prehltol v celku. Tak som pred nim sedela a davala si kusky mrkvi do ust a zula s otvorenymi ustami a nabadala ho aby robil to iste... kedze ma zuby len vpredu presne tak ako vasa, ukazala som mu ako to pohryzt aj tymi prednymi zubami a vtedy sa chytil. Len mu to zase padalo von. 🙂
Ono to chce prax a vela treningu a trpezlivosti. Do jedneho roka ma byt mlieko zaklad a ostatne len ako doplnok. Ide hlavne o to zelezo aby mali. Kase napriklad su obohacovane o zelezo a jedna porcia da dennu davku zeleza, tak aj keby nic ine nejedol, tak som v pohode. Ak sa mu to rozbehne, do 2 rokov tak fajn a ak nie, tak to zacnem riesit potom.
Podla mna az taky velky rozdiel medzi pomixovanym a popucenym nie je co sa jedna toho zutia lebo ani jedno nemusia zut a len prehltaju. To popucene je dobre pre take deticky co maju problem s konzistenciou ale to sa zda nie je vas problem. Ja by som skor nukala male kusky.
@1simuska01 v kľude mixuj, naša detská dr povedala že jej deti tiež zle jedli tak mixovala do 1.5roka ....syn tiež zle jedol a aj je a má cez 2roky .. už dávno nekojim
@andreatytler no ona to.popucene drží v puse ,pomixovany mixérom to jedla dobre...
@1simuska01 prípadne skús mu dať kúpenú stravu raz za čas...raz sme išli k svokre a nechcelo sa mi tam variť, tak som kúpila dmbio prikrm v dmke (bez soli,cukru, korenín) a aj väčšie kúsky v tom boli...skoro sme s mužom odpadli keď to celé zjedol.... podotýkam, chutilo to úplne rovnako bez chuti ako mu varím ja :D ale s týmto problém zrazu nemal...tiež nieje veľký jedak a z obeda nikdy veľa nezjedol...ešte stale má dávku väčšinou na 2 dní, nezje úplne všetko...zje už aj kúsky popucené jemne vidličkou, no napr včera vypluval, tak som mu to mixla..má také dni. Na menšie kúsky si ale zvykal dlho. Nerob si z toho veľkú hlavu...raz začne jesť aj kúsky neboj ;) inak pre také dni kedy nechce zjesť co mu navarím, mám v skrinke žolíka ten dmbio prikrm a HiPP morčaci vývar s cestovinou...len sa tak zaprasi ... Veľmi mi to lichotí že moje nezje ale kúpené áno ...no čo už..kamoškin zase úplne odmieta varené, takže prevažne má kupované
@1simuska01 moja mala ma dnes 11 mesiacov a mixujem jej, lebo tiez mi nechce jest kusky v jej “hlavnom jedle”. Otravuje ju to, ked chce obed len prehltat 😃 takze to robim tak, ze polku jej pomixujem a tym ju nakrmim ja (nech mam istotu, ze zjedla viac nez polku toho, co ma) zvysnu polku jej necham nerozmixovanu/nepopucenu a len na tanieriku. To si zje sama, len je z toho bordel vsade a velke straty 😃
Ale ona inak pokuse vsetko. Zje jablko sama, rozok, chleba, maso, vsetky ovocia a tak. Jak keby bola pohodlna a obed chcela len prehltat.🤷🏻♀️
A ma len 6 zubov. Podla mna to nie je o pocte zubov, ale o “cviku”. Ved aj bezzube deti pokusu jedlo.
Treba len trpezlivost, ked ju tolko krat v noci kojis, tak sa ani necudujem, ze obed nechce jest. Skus to obmedzit a mozno sa to popravi.
@beata_ra jj pokúsim.sa obmedziť kojenie len táto noc došli nám sople a upchatý nos takže som si nevybrala správnu noc a tak z toho ani nič nebolo
@alexandra2468 skúsim.to.tak.aj mala.dam.pucene a keď nič tak mixnem.alebo mixnem a pak skúsim kúsky..ráno keď vstala mala mlieko moje,potom.pol.vyzivy,uvidím ako bude papať na obed dám jej až neskor okolo 1uz možno bude hladná...teraz má sople tak od.noci asi zo zubov tak uvidím jak.to.pojde
@1simuska01 treba jednoznačne v noci odučiť a jesť cez deň nás problém bol tiež v noci sa najedol a koniec a na obed mu dám bez soli a keď nechce pomedzi to dávam naše dochutené a takto sa mame čo to konečne či je to dobre neviem ale inak nezje nič
@1simuska01 Ved prave ze to popucene len drzi v puse. Nezuje a ani sa nenaje.
Ak das kusky alebo cely rozok, tak ju to mozo bude viac motivovat k zutiu, prinajmensom si odhryzne tymi prednymi zubami. Ale kedze sa z toho zatial velmi nenaje, daj za tym aj pomixovane.
Ja mam take velke chrumky, ktore som nasmu vzdy rozkrojila na mensie kusky a on to dal do ust, tam sa mu to po par sekundach rozmocilo a potom to prehtol. Tak teraz mu dam tu chrumku celu a on si z nej odhryzuje tymi prednymi zubami.
@andreatytler a aké.kase dávate čo sú obohatené o železo?
@1simuska01 No, kedze nezijem na Slovensku tak konkretne asi neporadim. Pouzivam Heinz ovsenu, ryzovu alebo zmiesanu kasu. Podla mna vsetky kase v prasku su obohacovane o zelezo aj na Slovensku. Pozri na zlozenie alebo ingrediencie.

@1simuska01 cele zle, kojenie 8 krát v noci a aj 4-5 krát je zle. Ako prvé ju musíš odučiť to aby vôbec začala normálne jesť cez deň. Bude plač, jedy, krik pár dní ale oduči sa, chce to len pevnú vôľu. S tým mixovanim prestaň úplne a postupne od popučeneho prejdi ku kúskom.