Skoro 11 mesačný nechce jesť

bashee
12. mar 2022

Moj kojeny syn posledne 2 tyzdne nechce jest. Ked aj zje tak 2-5 lyziciek (max) a koniec. Zurivo sibrinkuje rukami uz ked vidi lyzicku. Parkrat sa mi podarilo ho osalit cuci kapsickou papoo ale opat dal len par hltov a bol koniec jedeniu. Kedysi pritom jedaval vela a krasne. Zaradene mal uz takmer vsetko. Skusila som uvarit zeleninu a ponuknut mu BLW kusky do ruky. Zjedol malo skor sa s tym hral. Nebrani sa pit vodu a materske mlieko. Bez materskeho by som bola nahrata lebo castokrat je prave to zdroj jeho vyzivy a vitaminov, kedze jedla zje naozaj malo oproti minulosti. Nechce nic ani kase ani jogurty ani obed, ani 100% ovocne presnidavky. Nesolenu chrumku niekedy zje alebo pozuzle cisty rozok. Alebo moj bezlepkovy chlieb ten ma rad. Ked dam maslo na pecivo tak nechce, alebo to da dole maslo rozotrie po sebe a kruzok rozku hodi psovi. Myslim, ze uz asi tyzden-dva mu idu ocne zuby. Spavat zacal davnejsie zase na figu, s tym ze sem tam jedna noc je zase celkom ok (zobudi sa vtedy 2x). Zvysne noci boli strasne budil sa po 20 minutach s placom sadal si…no takze tak. Camiliu aj kamistad davame ci pomaha netusim.
Je to len nejake obdobie?

zuzka1_zuzka1
12. mar 2022

@bashee moja dcérka veľmi podobne zvykla reagovať v určitej fáze vychádzania zúbkov tiež kojená... Takže podľa mňa to ako prišlo, tak môže odísť. 🙂

alex666
12. mar 2022

@bashee moj syn do roka nejedaval takmer nic, doslova. Bol cely den na jednom banane alebo 1 jogurte. Do roka a pol jedol trosku, ale velmi malicko a museli sme robit rozne tanecky. Po roku a pol sa to zlomilo a uz zje skoro vsetko.

Pokial je kojeny, pribera tak by som to neriesila vobec. Deti take obdobia mavaju a on je este dost maly, vela deti nechce poriadne jest v takomto veku.

diamond007
12. mar 2022

@bashee úplne stačí pár lyžičiek, do roka môže byť dieťatko len na mliečku, deti sa rozpapaju až okolo 1.5roka veľakrát