Skúsenosti s Pribináčikom

fazulocka
30. máj 2013

Drahé mamičky,,,,ktorá z Vás ma nejaké skúsenosti s pribináčikom.....
Dnes som ho po prvý krát ponúkla mojej 1 ročnej dcérke, ktorá ho razom odmietla niet sa čomu čudovať.
Keď so ho ochutnala hneď som pochopila, že ani ja by som to nejedla strašný hnus, niečo otrasne najviac ma dojala cena, že 0,89 centov
A do úst sa to nedá dať nutné podotknúť že sa jedná o pribináčik smotanový a pribináčik ovocík....
Je to strašné 😒

sofinka13
30. máj 2013

U nás to nechutí ani jednej dcére. Keď som ho prvý krát chcela dať Sofinka, keď bola ešte maličká, tiež okolo roka, tak ju natiahlo, vypľula to a viac to nikdy nejedla. A Laurinka to isté, zje 2 lyžičky a viac jej to nechutí. Takže ja už to ani nekupujem.

igiana
30. máj 2013

@fazulocka nebol pokazeny? Lebo ja ho mam rada, aj moje deti, ale nekupujem, lebo je strasne drahy. Radsej si spravim doma z tvarohu.

fazulocka
autor
30. máj 2013

nie urcite nie a po pravde povedane, chutil ako natierkove maslo na sladko,,,,,

katy1979
30. máj 2013

precitaj si zlozenie a chut ta aj prejde. vacsi humus ako pribinacik neexistuje. Rovno mozem dat detom cukor na lyzicku aj to by snad bolo zdravsie ako pribinak.
ak ti tak srdce bazi po tejto lahodke vyslahaj slahacku pridaj jemny tvaroh, smotanu a cukor popr. pridaj trochu creme ole.

sjuz
30. máj 2013

@fazulocka
@sofinka13 tak to ma tesi ze nie sme jediny. moja starsia ma 3.5 a pribinacika neprehltne. tiez sme skusali ked mala nieco cez rok, ale naplo su a vyplula mi ho. doteraz nas sem tam presveci aby sme ho kupili (sila reklamy) a nakoniec ho vzdy je manzel 🙂
Ale inak papame Milacikov, ale tie sa mi chutovo zdaju ovela lepsie. pribinacik mi pride hrozne mastny a sladky...

igiana
30. máj 2013

@katy1979 Teraz mozno dostanem nejaku premiu za propagaciu od vyrobcu 😀 . Neviem, mne pride este najkvalitnejsi z toho mnozstva termixov, co je na trhu. Cukor? Su aj ovela prikrejsie mliecne vyrobky, taky ospevovany zvolensky smotanovy jogurt si myslis ze ma menej cukru? O jogurtoch rajo ani nehovorim. Je nieco v zlozeni nebezpecne? Xantánová guma je prírodný produkt, získaný spracovaním cukrov a je bezpečná. Mnoho "nebezpecne" znejucich zloziek su obycajne prirodne prisady.
Ako som uz povedala, ja ho nekupujem, iba vynimocne (aj to vacsinou sebe 😀 ), ale nic proti nemu nemam, praveze ostatne napr. nejaky bobik, mracik, a pod. mi pridu ako vyslahany riedky podvod plny cukru.

wena
30. máj 2013

Je to fakt humus, ja by som to nezjedla a deťom už vôbec nie.

katy1979
30. máj 2013

@igiana my kupujeme len jogurty 😀 ziaden bobik mracik ci paulu a podobne hluposti

jasminet
30. máj 2013

@igiana biely smotanovy zvolensky si myslim, ze cukru ma o 99% menej ako pribinak 😀 😉 ale aby som bola uprimna, pribinaka mam rada, aj dcera na nom svojho casu ficala. malemu som este nedala a ani zatial neplanujem, dcera teraz radsej coko jogurt uprednostnuje.
lipanek ma tusim priaznivejsie zlozenie, ale ked tak, tak robime doma vlastneho.

lenja123
30. máj 2013

@jasminet
@katy1979
@igiana dievčatá, hoďte tu prosím vás recept na váš domáci pribináčik - nielen ingrediencie, ale aj ich pomer. Ďakujem

katy1979
30. máj 2013

@lenja123 1slahacka, 1jemny tvaroh, 1smotana ci biely jogurt. Sladit podla chuti. Kludne aj medom. Ak to davam na kolac tak prisypem trochu creme ole nakoniec a este premiesam mixerom.

igiana
30. máj 2013

@jasminet 😀 musim pozriet niekedy na obale, ale mne celkovo ochutene jogurty chutia prikro

lenja123
30. máj 2013

@katy1979 ďakujem 🙂

igiana
30. máj 2013

@lenja123 katy dala dobry recept, ja niekedy, ked nemam vsetky prisady, tak iba pridam do tvarohu obycajne mlieko podla hustoty a trstinovy cukor a napr.kakao, ked chceme kakaovy. Ale fajny je aj cucoriedkovy alebo jahodovy...

anjelicek26
30. máj 2013

@katy1979 - ja robim rovnako 🙂 A sladim medom 🙂

fazulocka
autor
30. máj 2013

No babenky teší ma, že nie som sama na tom tak,,,,my sme už vysporiadaný, že pribináčik bol prvý a posledný krát,,,,
Najradšej máme sabi jogurt a pri tom asi aj ostaneme....... 🙂
žiadne natierkové maslo na sladko,,,, ☹

saxana123
30. máj 2013

Ja nerozumiem načo sa to tu vôbec rozoberá. Nechutí? tak vyhodím a viac nekúpim. vybavené. načo okolo toho robiť drámu. Každému nám chutí niečo iné, niekto miluje tatarák, sushi, iní to do huby nedajú. U detí je to to isté. Moj menší napríklad nevypije ani hlt džúsu alebo sirupovej vody. nič sladké piť nebude, ani granko nevypije. Ale pribináky lúbi. tak na pitie dostane čistú vodu a keď chce zje pribináka.

janicka11
30. máj 2013

Jeminky baby,viete kolko vecí nelúbim ja alebo moje dieťa,tak mám etraz založiť diskusiu o tom,,Heeeeh dávno som sa tak nezasmiala,,Nerýpem ani nič,,ale toto je moc.Ked dieťa nelubi,tak asi nechutí a už nedám.Moja dcérka ked bola menšia ho papala a teraz ho už nechce.Ale ja to neriešim.Inak mne chutí, 😅

matkamirko
30. máj 2013

moje dieta ho jedlo dohromady asi 2x, aj to iba jednu-dve lyzicky. Inak vzdy jedol jogurty, kvalitne, ovocne. On ani brumikov nemusi vobec 🙂

googlinqa
30. máj 2013

@fazulocka suhlasim, ani mne nechutia, je to fuuuuj, malej planujem davat klasicke smotanove jogurty s ovocim a piskotkami

katy1979
30. máj 2013

@lenja123 inac dobrota je aj obycajny jemny nehrudkovity tvaroh premiesat s troskou medu a k tomu nakrajane ovocie. broskyne a mango su u mna top a to je jedna basen.

kvetinka211
30. máj 2013

@fazulocka pribinacik neobsahuje nic, co by dieta nevyhnutne potrebovalo, takze super ze jej nechuti :D
Moj tiez nema rad take veci, ani ked spravim domaci. Chuti mu len biely zvolensky jogurt. Minule som skusila ochuteny v 2.5 roka mu ponuknut a povedal ze nie je dobry .. tak som rada ze biely mu chuti viac.

lussy666
30. máj 2013

@fazulocka uz som pisala vo viacerych temach podobneho charakteru - pribinak je humac, ked mate moznost ist do ciech ci na moravu, tak radsej lipanek - ten ma len 4 zlozky - tvaroh, smotana, cukor, vanilka, no a kakaovy kakao. nic viac. ale samozrejme, ze uz existuje aj nejaky bananaovy a jahodovy a ten uz tam nejake tie srajdy ma. cenovo je to rovnaka hruza ako pribinak, ale velmi casto sa da v akcii v penny alebo v kauflande ci tescu kupit lipanek maxi, co je 130g za 8,90kc, co neni taka hruza. my kupujeme len ked je v akcii 😀 inak robim doma. btw ten pribinacek som raz ochutnala u niekoho na navsteve a ze nee..

dejnas
30. máj 2013

@fazulocka aké skúsenosti ťa zaujímajú?
nechápem.... malej nechutí, tak vyhoď a viac nekupuj 😀
polovica maminiek na MK si nedokáže predstaviť život bez pribináčika a doslova čakajú, kedy slávnostne vytasia lyžičku a dajú dieťatku prvý krát ochutnať, druhá polovica ho hodnotí ako otravu prvého stupňa 😝
ja kupujem deckám radšej kvalitné smotanové jogurty, ale zopár krát v živote zjedli aj pribináčika... chutil im veľmi, neochoreli, neumreli 😉

syrik
31. máj 2013

Ja som bola tiež proti Pribináčiku, no keď som si prečítala zloženie, myslím, že veľký rozdiel oproti jogurtom tam nie je...teda ochutených myslím...moja začala odmietať jogurty ako také celkovo...biely, ani ochutený do nej nedostanem. Dokonca ani puding, či krupicu na tanieri. Jediné, čo mi zje, je Pribináčik, ale len vanilkový. Nedávam jej ho každý deň, ale keď jej chutí, z času na čas ho kupujem. Ale domáce je domáce samozrejme. To má prednosť.

dadica
31. máj 2013

@lussy666 Môžem sa opýtať, čo konkrétne z Pribináčika je humáč? Tvaroh, smotana, cukor, vanilková zložka 2,4% (cukor, glukózo-fruktózový sirup, vanilková aróma), jedlá želatína, zahusťovadlá: xantánová guma, škrob? Okrem toho, že obsahuje dosť cukru...

dadica
31. máj 2013

@fazulocka Jedna vec je, že nie je výživný, ale zasa nazývať ho hnus je už dosť prehnané. Joj, keby len toto boli problémy sveta. Keď ti príde nechutný, nekupuj a hotovo.

hyta
31. máj 2013

Keď nechutí, skús kúpiť jogurt z ovčieho mlieka, je v skle/už to sa mi páči/, žiadne umeliny a kratšia trvanlivosť.Je skvelý, no drahý, u nás 1,50Eur.

alex31
31. máj 2013

ani moj maly pribinacika nemusi ... a v podstate nechuti ani mne tak ho jednoducho nekupujeme ... myslim si ze dnes je na trhu dostatok inych takychto vyrobkov a tak sa mamicka moze sama rozhodnut ktory z nich vyskusa a hlavne sama zistit co jej dietatku chuti a co nie .... ale hovorit o niecom vyslovene ze je hnus len kvoli tomu ze to prave mne nechuti sa mi zda dost nevhodne .... ved nakoniec kolko ludi tolko chuti .... ja milujem horku cokoladu moji kolegovia sa len cuduju co mi na nej vlastne chuti ... a tak je to so vsetkym .....

janulap
31. máj 2013

Ahojte,ja robievam pribinacika podla tohoto receptu:
2 balenia mäkkeho tvarohu,1 vanilkovy cukor,3dcl sladkej smotany,3PL krystaloveho cukru.
Vsetko spolu rozmixujeme,a dame do kelimkov a do chladnicky stuhnut.Ak chceme kakaove,pridame granko alebo kakao.