Skúsenosti s príkrmami z DM či HIP - poraďte!
Ahojte, aké sú vaše skúsenosti s prikrmami z dm. Mame začať s prvými prikrmami a keďže mi lekárka poradila skôr tieto hotové prikrmi vo flastickach ako kúpiť zeleninu a uvariť, tak by som sa chcela opýtať aké máte skúsenosti vy. Je nejaký rozdiel v tých dm bio alebo mám kupovať radšej hipp. A viem že treba začínať so zeleninou napríklad mrkva alebo zemiaky, ale ako často a kedy ste to dávali ? Skúšali ste pár lyžičiek len na obed? A ostatné zase len mliecko ? Alebo ako to u vás fungovalo. Ďakujem
No veď práve že nemám domáce, tak preto mi doktorka poradila skôr tie bio prikrmy. A tie prikrmx ste sj ohrievali?
Aj ked nie je sezona, zeleninu planujem kupovat. Dnes som 2hy den skusala cuketu - zatial bez uspechu 😅
Išla som podľa profilu pekne papaj, vždy som robila domáce, mam takú zásadu, že čo by som nedala do úst ja nedám ani svojmu dieťaťu, a tie hotové prikrmy vyzerajú katastrofálne.
Prvé zeleniny boli mrkva, petržlen, tekvica, cuketa, zemiak, batat, Brokolica.
Začala som s mrkvou, tu mal tri dni a potom som pridala zemiak. Robila som kombinované prikrmy od začiatku, boli chutnejšie. Napiekla batat a Brokolica boli jeho topka. Cca po mesiaci som k nim pridala mäso - kuracie, morčacie, teľacie, králicie.
V lete bola akurát sezóna ovocia čiže som mu dávala ochutnať, no ovocie bolo bez úspechu, za to zeleninu miloval. Doteraz to tak je..
Pozri, neviem preco ti poradila lekarka kupovane. Tie zakladne zeleniny dostanes u nas aj v bio kvalite, a v kupovanych mas velky objem, zbytocne budes vyhadzovat.
Ja som zacinala zemiak tri dni, potom mrkva zemiak tri dni, potom tekvica zemiak tri dni, cuketa, petrzlen, brokolica, karfiol….vsetko nove davas dva tri dni. Po cca troch tyzdnich som pridala aj maso. Nasledne sa zavadza ovocie.
Kupovala som len take prikrmy, ktore u nas momentalne nedostat casto a v donrej kvalite-niektore ryby, mango a ine pvocie
@miaaa123 ahoj, nedala ti doktorka letaky? My sme vcera na poradni dostali letaky a aj nejake instrukcie. Papame asi 2 tyzdne, zatial zemiak, cuketa, petrzlen, batat. Mame zacat vecer kase - ryzova, potom kukuricna atd
Kupovane by som nedavala, je lahke a rychle varit doma
čudujem sa, že ti dr odporučila hneď začať s kupovanými prikrmami… ja teda na nich nevidím nič zlé, tiež som ich malej sem tam dávala, ale začínala som s doma varenou zeleninou a nie kupovanými ☺️ aj ti to nejako odôvodnila prečo máš radšej kupovať? len čisto zo zaujímavosti
@miaaa123 ahoj a este navyse, tie kupovane su casto kombinovane.ale kazda zelenina by sa msla skusat postupne, ci ju babo dobre znasa
Pozri si viac zdrojov k prvym prikrmom. Napr. kniha Hned to bude, anjelik

Väčšinou som si varila doma a len výnimočne kupovala hotovo jedlo pre bábätko
Začínala som mrkva, po 2-3 skúsila zemiak, potom cuketa, ruzicky brokolice, batat, tekvica, pridala vajecny zltok
Potom masko zajačik teľacie kuracie morčacie
Ideálne ak máš napr vajcia či zeleninu domácu.
Rak spočiatku zje bábätko pár lyžičiek a pyta si mlieko. Nezabudni dávať piť vodičku, aby bábätko nezapieklo, najmä mrkva
Ja som do jedla pridávala napr trosku rasce, keď som varila mäso, tak vodu som použila na rozmixované
Sem tam som pridala kvalitný olej