icon

Skúsili ste toto mlieko pri intolerancii na laktózu?

stastnamamulka
20. júl 2012

...budem vdacna za akukolvek odpoved,dnes sme ho kupili a ideme otestovat...viac info o nasom probleme je v mojom fotoblogu
...pisu,ze "mlieko je zvlast vhodne pre ludi trpiacich laktozovou intoleranciou"

Skúsili ste toto mlieko pri intolerancii na laktózu?
macocha
20. júl 2012

Áno, mám skúsenosti. Ale nepochopila som, čo chceš vedieť...
U mojej je to tak, že občas to mlieko môže a občas nie. Striedajú sa obdobia.
Nájdu sa aj mlieka, ktoré majú ešte nižší obsah laktózy, tie mi kupuje kamoška v Rakúsku - ale netrúfnem si to dať do súvisu. Toto má tuším 0,1% rovnako ako Rajo bezlaktózové a to by mala tolerovať väčšina pacientov s laktózovou intoleranciou. V Rakúsku nájdeš s 0,1 alebo s 0,01% laktózy.
Pozerám, že už Tvoja mala 3 roky - môžeš skúsiť aj kvapky Lactazan, dostaneš v lekárni bez predpisu za cca 10 eur a sama si doma vyrobíš mlieko so zníženým obsahom laktózy. To využívam najmä preto, že si môžem urobiť aj plnotučné, alebo menšie množstvo čerstvého mliečka, aj šľahačku som tak robila... 🙂

zuzkagu
20. júl 2012

ano mam skusenosť,syn pije, ale väčšinou kupujeme rakuske so Sparu alebo v kauflande Lactazan či ako sa vola,a le to stoji až 2,7 € liter, ale ak niesu dostať tak pije aj toto, chutovo je lepšie než to Rajo, ale najsamlepšie na chut su z rakuska, inak kupujeme aj bezlaktozove vyrobky ktore maju v Bille alebo tera už aj v kauflande od firmy Minus L