icon

Stačia 4 jedla 17 mesačnému synovi za deň?

bobana297
21. jan 2018

Ahojte poradte mi. Mam 17 mesacneho syna. Narodil sa ako 5kg a teraz ma vahu 16kg. Uz chodi beha blazni sa. ale chcem vediet ci by mu stacilo papat len rano o 8 mlieko. O 12 pol 1 ma obed. potom po spanku cca o 16tej ma jogurt a vecer o pol 8 mlieko. Staci to? Mam pocit ze ked mu dam aj desiatu aj olovrant este( desiatu som davala banan alebo jogurt a olovrant maly chleba s maslom a sunkou) ze uz je celkom tlstucky. brucho velike a len sa potom pri hrani poti ako male prasiatko. hlava mokra jak keby z vody vysiel. Mam pocit ze stale niekto nieco do neho pcha a potom mam pocit ze sa poti z plnosti. Budu mu stacit len 4 jedla za den s cca 4hodinovym odstupom? dakujem

Strana
z2
jankaga
21. jan 2018

😁 vyskusaj uvidis. Kazde dieta je ine. Jednemu to staci, druhemu nie. Jednoznacnu odoved ti da tvoje dieta👍

monikamama
Autor odpoveď zmazal
danielahamar
21. jan 2018

No mal by jest teoreticky 5krat, ale podla mna to nema s pravidelnej stravy, bud jedava ako vravis vela,alebo natajnasa, co nemyslim, lebo je dost maly, dalsia moznost stitna zlaza a dalsia, ze taky ozaj bude alebi z toho vyrastie, mudr. Ti co hovori?

ave17
21. jan 2018

No podľa mňa má dosť vysoku váhu,nemá nejaký zdravotný problém?, lebo podľa tvojho popisu nezje nejak vela,moja má 5 rokov,je 5x za deň veľké porcie a má váhu ako tvoj syn... Tiež ma napadla štitna žľaza

katusikkk
21. jan 2018

Ze prasiatko 😂Na tej fotke z narodenin vyzera ok.

beky1813
21. jan 2018

No mne sa to zda malo stravy a hlavne malo pestrej, radsej by som poriesila doktorku

sense
21. jan 2018

Ono dolezite je co je....a ci je naozaj len to co pises alebo aj nieco ine...co jedava na obed? V popise nie je ziadne ovocie ani zelenina...mozu mu stacit 4jedla ak budu vyvazene....moja dcera mala v 1roku 13kg, porod.vaha 2800g ale tucna nebola,bola aj vysoka, teraz v aprili bude mat 5rokov a vazi 21kg a 122cm a vsetky rebra hej poratas...

liv1
21. jan 2018

Je dobre, ze sa tym zaoberas. Pretoze v tejto dobe velmi pribudaju deti s obezitou. Predovsetkym ries cim skor u dr, ze maly sa tak velmi poti. Myslim si ze to nie je normalne bez ohladu na vahu, snad sa mylim. Mozno sa len poti viac ako ine deti. No ja som este nikdy nevidela potit sa dieta ako take. V dalsom ohlade je dolezite, ani nie kolko krat denne je, ale co je. Snad je jasne, ze by nemal absolutne nic sladke, jest ani pit (ale tak to mu snad nedavas), chodievajte vela von, nech to vybeha. Nie je to aj tym ze ste stale doma?

eliska13
21. jan 2018

@bobana297 podľa mňa je to strašne chudobný jedálniček.Ved mu daj ráno ten chlebík a večeru teda, ak nechceš niečo veľké daj jogurt, polievku...mne to príde ako jedálniček pre 9 m dieta

zuzubb007
21. jan 2018

treba vyskúšať ja by som dala normálne 5 x papať, my máme tiež 17 mesiacov a jedálniček asi takýto: raňajky chlebík, desiata ovocie, obed polievka, potom keď sa zobudí druhé jedlo, olovrant jogurt a mliečko pred spinkaním, medzi jedlami ešte sem tam dáka piškótka, a to moja furt papá , ale aj nonstop behá a má 10,5 kila ale zato je vysoká už nosíme pomaly 92 oblečko 🙂, 16 kilo mi príde celkom aj dosť veľa treba skúsiť možno radšej zdravšiu verziu papaničky 🙂

alice.jant
21. jan 2018

Podľa mna to nieje iba koľko krat je ale co je.jedalnicek podrobne nerozpisujes ale z toho co píšeš nic moc. A dieta ma iste potrebu aj desiatovat a olovrantovat, v tomto veku podľa mna. Zelenina/ ovocie mu chuti? Skus zaradiť tie ako "medzichody"

eliska13
21. jan 2018

@bobana297 a malý je krásny🙂veď sama vidíš, že už pôrodná váha bola vyššia.On to vybeha, keď sa Ti zdá buclaty.Ak nedávaj sladkosti, sladké džúsy vôbec to nerieš.ked už chces večer mlieko, aspoň ráno mu daj niečo hutnejsie.

lulistek
21. jan 2018

A akú ma výšku?

katriona1
21. jan 2018

takto jak to píšeš se mi to nezdá jako dobrý jídelníček pro díte jeho veku, však to je 2x mléko, 1x jogurt a jedno normální varené jídlo, ono ani nejde o to kolikrát jí, ale co jí, mám dceru, která je hodne jedlá ( sice mela váhu jako tvuj tak ve 3,5 letech ) ale je nízká, já se jí snažím dávat lehká a zdravá jídla, nedávat velkou porci prílohy a celkove obilnin, když se chce dojíst tak kdykoliv jí dám ovoce nebo zeleninu, sladké jsem jí vždy omezovala a mám treba i ted syna, který se narodil taky pekný, mel 4300g. a ted má 8 mesícu a 8900g., takže takový prumer a to jí i 4x denne a ješte se 5-6x kojí, je štíhlejší než dcera která se narodila z mnohem nižší porodní váhou

deti95060810
22. jan 2018

a lekárka nepovie nič na váhu dieťaťa, Mne sa zdá vysoká...

eliska13
22. jan 2018

@deti95060810 podľa mňa nebude vysoká a ani dospelí nemáme rovnaku váhu.Ved bežne sa nerodia 5 kg deti🙂
Susedina dcérka má 18 m a 14 kg je vysoká pevná nie tučná chlapček je iný a od narodenia "veľký"

bobana297
autor
22. jan 2018

chodievame von a ked prsi alebo je skaredo vybehneme do detskeho neposedka kde sa vybeha. na obed mava polievocku a druhe. masko zo zeleninou alebo cestoviny s maskom. ma rad maso aj zeleninu zje vlastne vsetko. niekedy pred spankom polievka a po spanku druhe. ako kedy chce.
@lulistek vysku ma cez 95 cm. ked sme boli v detskom censtre tak bol vyskovo ako 2-3 rocne deti. Lekar mi powedal ze na jeho porodnu Vahu je to okej lebo co mesiac to mal kilo hore a teraz stoji na tej vahe uz 4 mesiace ako sa zacal viac blaznit a behat.
@zuzubb007 tiez ked mu chcem dat nieco sladke bud piskota alebo obycajny bebe keks. dr. mi povedal ze geneticky je do mojho manzela. on je taka chlapina aj ked som kukala jeho foto ked bol maly tak bol taky. a hlavne tie stehna silne to ma aj do teraz. tak ze neoblecie skoro ziadne rifle. je taky mohutny ako keby stale cvicil co si myslela aj suseda ale na to je moc lenivy 😂 vsak sa ho to zas spytam ked teraz pojdeme na mmrko. mozno si myslim ze je jak maly slon a poti sa kvoli tomu ze ma strasne huste vlasy a to som ho uz kmasala aj masinkou 😂

eliska13
22. jan 2018

@bobana297 vôbec to nerieš tintitko mať nebudeš.Len by som mu doobeda dala na raňajky či desiatu niečo viac.daj ráno mlieko doobeda ovocie alebo.jogurt, obed....

jasminet
22. jan 2018

rano mlieko, na obed volaco, na olovrant jogurt a potom zas mlieko - no neviem, mne sa to nezda ok, ten jedalnicek. chyba mi tam ovocie, zelenina, nejaky chleba, syr...
v prvom rade by som toto upravila.
tiez som mala syna s porodnou vahou vyse 4kg a v roku mal 13kg, teraz ma 5,5r a vysku 128cm a 25kg... ale teda jedaval na ranajky chleba so syrom/sunkou, zelenina k tomu, na desiatu ovocie, na obed polievku a druhe, potom jogurt a vecer normalna vecera + som kojila... (alebo jogurt rano a na olovrant chlebik...)

lulistek
22. jan 2018

@bobana297 pri tej vyske by som to ja neriesila ... je velmi vysoky! moj syn ma 21 mesiacov a ma 87cm a 13,5kg a nie je macaty je taky pevny ale fald nema ziaden. Akurat som si nasla co pisem detom tak dcera 4 rocna mala 103,5 a 16,5kg , kazde dieta je ine. ale pozri na tu vysku a vahu ze to je cca to iste co u vas a dcera je stihla

sense
22. jan 2018

@bobana297 ako slon zas nie je....a k tomu poteniu ....moja sa tiez poti ,hlavne ked luetabbeha,skace ,tancuje ...vzdy som pocuvala ze dieta ma mat jednu vrstvu vuac ako dospely....keby tak robim pri mojej tak neviem neviem je cely cas nervozba....doteraz nosi jednu vrstvu menej ako ja....
...namiesto puskot,bebe keksov a inych kupovanych veci plnych glykozy a pal.tuku daj ovocie al upec doma...nie kazde dieta je akobsparatko len je aj rozdiel byt pevny a byt samy fald

lubi40
22. jan 2018

@bobana297 vaha sa mi tiez zda vyssia, ale aj synova vyska je nad priemer. Ja by som skor ako pocet jedal upravila velkost porcie. Napr. na ranajky mu k tomu mlieku daj chlebik - moj syn v tom veku zjedol 1/4 krajca (niekedy 1/2, ale to velmi vynimocne). Desiatu ovocie :banan je dost kaloricky, tak nieco ine jablcko, hruska, bobulove ovocie ( maliny, ribezle, jahody...) alebo zelenina ak zje - sherry paradajky, paprika, uhorka..., obed polievka a druhe, ale odsleduj porciu (moj ma 3 roky a davam mu naberacku polievky a druhe do malej misky - ak zje celu polievku, tak vacsinou polovicu druheho necha...), olovrant, jogurtik (najlepsie biely), tvaroh, kusok syra alebo opat nejaka zelenina a potom vecera nieco ako polievka, cestoviny, vajicko, kasa a k tomu mlieko.
naozaj by som neskrtala pocet jedal, ked tak by som viac riesila velkost porcie a aby to bolo nutricne v poriadku.

bobana297
autor
22. jan 2018

@lubi40 no u neho je ten problem ze kedysi ked mu stacilo ho naplo. a teraz nema klapku a jedol by jak slak. zje plnu misu polievky ako my a potom druhe a tiez plnu porciu a to musi byt ze vypluje ze mu staci.
@jasminet a ma aj zeleninu aj ovocie dost az na to ze teraz mu davam skor len banan z ovocia a hrusku lebo z ostatnych ako aj jablcko sa mi osypal tak cakam lym pojdeme na alergologiu. zas som to tu dopodrobna nevypisovala. niekedy mam zas len pocit ze stale mu robim vsetko len zo zeleniny na obed. s stale ma zaklad bud slepaciu alebo kuraciu alebo zeleninovu polievku

dassena
22. jan 2018

tak ak je taky, ze by fakt jedlo jedno od druheho a prakticky nikdy nema dost tak je potrebne aby si to trosku kontrolovala aby sa neprejedal ale treba mysliet na to, ze stale rastie 🙂

ema234
22. jan 2018

@bobana297 boze,moj 5 rocny syn ma 18, chudatko dieta.

ema234
22. jan 2018

@bobana297 ved na foto vyzera ok,ziadny tucniak, nema len taku stavanu postavu a tazke kosti?

lubi40
22. jan 2018

@bobana297 no, su take deti, co nejedia a su deti, co nevedia kedy prestat. Preto vravim, ze treba kontrolovat velkost porcie. Ty si rodic a si tam na to, aby si povedala kolko ma stacit. Ked vidis, ze nevie prestat, tak mu nedaj tolko, co dospelemu, ale trochu to okresaj.

bobana297
autor
22. jan 2018

@lubi40 ja uz mu to kontrolujem na bruchu 😂 vzdy ked sedi nahmatam ake ho ma a ked si myslim ze staci zas chytim a uz to mam tak okukane 😂😂 lebo ozaj nema klapku 😂
@ema234 no nevyzera tak hrozne. aj ked sa narodil hovoril dr ze ma asi tazke kosti lebo nebol taky svaldo oproti druhim detom. ja mam tazke kosti aj mama. takto je aktualny

lulistek
22. jan 2018

@bobana297 krasny 🙂 vobec nie je tucny on to vybeha a je to proste velky chlap 🙂

sense
22. jan 2018

@bobana297 ak nema klapku pridat zeleniny a ubrat zvysku pri obede, zaplni zaludok a nema vela kalorii....

Vyslovene tucny nie je ale ....ak to pojde takto dalej tak bude....vacsinou sa vravi dieta vybeha, ale nie kazde, preto je dolezite dbat na to co dostava jest

Strana
z2