icon

Stravovanie sa deti s nadváhou

2. jún 2025

Ahojte dnes som s dcérou absolvovala návštevu u endokrinológa kde nás poslala pediatrička. Dcéra má nadváhu no na endo. sa okrem trochu zvýšeneho testosterónu nič neukázalo. Viete mi poradiť ako stravujete vaše deti s nadváhou.

deti95060810
2. jún 2025

skús napísať vek dieťaťa...

autor
2. jún 2025
@deti95060810

skús napísať vek dieťaťa...

vler
2. jún 2025

A vyska a vaha?

mdse
2. jún 2025

Pohyb, ideálne každý deň. Choďte sa spolu po večeri prejsť rýchlou chôdzou aspoň na 30 minút. Pridať zeleninu ku každému jedlu, bielkoviny taktiež ku každému jedlu. Langoše, hranolky, čipsy len ako výnimočnú pochúťku.
Môj syn pribral, keď mu moja mama počas mojich služieb robievala hotdogy, aj 4 za sebou keď si zapýtal. Stačilo zaraziť tento zvyk, ale on mal vtedy 11 a ešte len začínal rásť.

deti95060810
2. jún 2025

chodí do školy. od sept. nech sa prihlási na nejaký športový krúžok. to je v podstate jedno aký, len nech ho aspoň troška baví...
teraz cez prázdniny skúste turistiku. každý víkend sobota - nedeľa niekde v blízkom okolí sa niečo nájde. popr. bicykle, korčule...

luccija
2. jún 2025

Koľko ma nadváhu?raňajkuje, robíš jej desiatu?
Tak v prvom rade vylúčiť sladkosti, sladké vody, keď pije a len pravidelnosť vymeniť biely rožok za lepší, viac bielkovín mäsa, tvaroh, nie sladké jogurty nie veľa ovocia skôr doobeda...prekopať celú stravu kde vidíš nedostatky.Urcite nie radikálne a pohyb prechádzky rýchlou chôdzou, bicykel, keď máte radi...keď bude zle jesť cez týždeň pohyb cez víkend ju nespasi.Len ona musí pochopiť, že dobrou stravou, aby nebola hladna to pôjde...

unicornlady
2. jún 2025

Nevyjedá večer čipsy?

Mne napadlo aj, že či nemá rada hudbu. Že by si pustila do bezdrôtových slúchadiel a môže si tancovať (resp. nejak rýchlejšie cvičiť), to môže kľudne aj v izbe, aj keď prší.
Samozrejme, aj tá turistika (niečo ľahšie, ak má nadváhu) cez víkend je tiež fajn.

januska12323
2. jún 2025

Napíš čo robí a čo jedáva.

larinka552
2. jún 2025

Ide leto, prazdniny. Kazdy den nech ide vonku na cerstvy vzduch. K vode alebo na kupalisko ak sa da. Nech zavola a kamosky. Nech na kupalisku vzdy preplava bazen 10 dlzok. Samozrejme aj stravu upravit. Ziadne chipsy, sladkosti, sladke vody. Namiesto toho ovocie, zelenina, bielkoviny. A myslim, ze po lete budete mat vysledky 😉

gondyo
3. jún 2025

Nám povedala endokrinologička, že najdôležitejší je pohyb,synovi chutí aj zje veľké porcie, to je v pohode má 12rokov ale musí aspoň 2x týždenne tréning pod dohľadom,spotiť sa poriadne a čo najviac pohybu..sladké výnimočne, slané vôbec nejedáva ani nič také nekupujem

autor
5. jún 2025
@vler

A vyska a vaha?

@vler má 164cm a 76kg

autor
5. jún 2025
@larinka552

Ide leto, prazdniny. Kazdy den nech ide vonku na cerstvy vzduch. K vode alebo na kupalisko ak sa da. Nech zavola a kamosky. Nech na kupalisku vzdy preplava bazen 10 dlzok. Samozrejme aj stravu upravit. Ziadne chipsy, sladkosti, sladke vody. Namiesto toho ovocie, zelenina, bielkoviny. A myslim, ze po lete budete mat vysledky 😉

@larinka552 no s kamoškami sa do plaviek hanbí ísť

autor
5. jún 2025
@luccija

Koľko ma nadváhu?raňajkuje, robíš jej desiatu?
Tak v prvom rade vylúčiť sladkosti, sladké vody, keď pije a len pravidelnosť vymeniť biely rožok za lepší, viac bielkovín mäsa, tvaroh, nie sladké jogurty nie veľa ovocia skôr doobeda...prekopať celú stravu kde vidíš nedostatky.Urcite nie radikálne a pohyb prechádzky rýchlou chôdzou, bicykel, keď máte radi...keď bude zle jesť cez týždeň pohyb cez víkend ju nespasi.Len ona musí pochopiť, že dobrou stravou, aby nebola hladna to pôjde...

@luccija áno desiatu jej robím , jedáva to čo aj my ostatní doma a sme všetci chudí no už sme vylúčili sladené nápoje aj sladkosti a slané veci

yanni
9. jún 2025

To je veľmi jednoduche. Nestačí pridať pohyb ak bude do seba ladovat. A je jedno, čo bude ladovať, či zdrave alebo nezdravé. Matematika prvého stupňa - väcsi vydaj ako prijem. Má už 15, to je na dievca prakticky koniec rastu. Takze zapisujte, čo a koľko cez den zje a uvidíte, že je toho kvantum kalórií. Dôležité je cwloova úprava stravy a životného štýlu. Piť veľa vody a len čistej vody, jest veľa bielkovin - skyr, tvaroh atd.

taktotedanie
18. jún 2025

Ries to, cim skor… do buducna sa ti dievca podakuje
Cim vyssia bmi tym zhorseny testosteron, zhorsene ochlpenie aj na miestach kde to nie je uvycajne, bude mat komplexy, ma 15, deti vedia byt krute
Porozpravaj sa s nou a spolu sa pustite do chudnutia

betulinka1
18. jún 2025

Skus nech nejedáva po 19:00 hod. ak bude mat vlci hlad, nech si da mrkvu. Dohliadni na pitny rezim. Nejake cvicenie dajte spolu, taky babsky rituál, nech to nema ako traumu. Ze budete chodi na aerobik, pilates, trampolinky.( inak tie su super, lepsiu postavu som nemala ako po nich aj domov som si kupila trampolinku potom). Spolu bike. Aspon 3x do tyzdna kardio aktivita.