Štvormesačné dieťa odmieta papať
Ahojte,chcela by som sa s vami poradit alebo podelit sa o vase skusenosti.Mam takmer 4-mesacnu dcerku,je krmena iba umelym mliekom.Posledny tyzden odmieta papat.Mala by denne vypit 1000 ml,no ked do nej dostanem nejake mlieko horko tazko vypije 600 ml.Menila som cumliky,flasky,prihrievala mlieko,no nic nepomohlo.Ma len 5,5 kg,za 3 tyzdne pribrala len 300 g .Dnes sme boli u doktorky,mala vyzera byt zdrava,ale odporucila vymenu Nutrilonu za Sunar,co nam nepomohlo.Neviete mi nejako poradit pripadne mate podobnu skusenost?
@veronika318 no moja ani nema polospanok,ona sa len zrazu a rychlo zobudi 🙂
@nika_17 Ahoj, prosim ta ako si vyriešila váš problém s papaním? Mám dcerku 4 a pol mesiaca, papala normálne aj 950ml mliecka a zrazu sek, niekedy vypapa za 24h len 450ml, ked su lepsie dni tak 600-650ml. Zacala malo priberat. Presne ako ty sme zmenili cumle, flase, dokonca polohu pri papani, aj mlieko, presla od Nutrilonu AR, ktory jej vlastne chutil ale robil zle na brusko cez Bebu AR az po Nutrilon HA a Nutrilon Profutura ale ziadna zmena :( neviem ci len cakat ze z toho "vyrastie" alebo meniť ešte mliecko. Ona je predcasniatko a doteraz pekne priberala ma 6000g, ale tym ze nechce papat aj zacala menej priberat. Prikrmy som zatial neskusila, aj ked pediater odporucil, chcem pockat este do ockovania, co su 2 týždne a potom tyzden po zacat. Dakujem za akukolvek radu, nazor, neviem naozaj ci to riesit, alebo to nechat na nu a cakat....dakujem.
Ahoj,no pediatrička nám odporučila najprv zmeniť značku,začali sme dávať sunar,vraj lepšie chuti.Trosku to pomohlo,len tým,že sa to opakovalo,zobrala malej krv a bola jej zistená neutropenia- oslabená imunita,náchylná na rôzne vírusy,infekcie.Raz mala výsledky lepšie,raz horsie.Nakoniec sme boli na vyšetrenia na hematologii,výsledky mala veľmi dobre,odporučili nám len vitamíny.Mala ma teraz 13 mesiacov a cca 9 kg,čo nie je ideálne,ale konečne začala poriadne papat,ale teda trvalo to cca rok a lepšie obdobia sa striedali s horšími..Skús najprv zmeniť značku mlieka,potom skús tie prikrmy a ak nič nepomôže,tak jedine to riešiť tymi odbermi.A dôležité je,ak nepapa,aby mala dostatok tekutín.Ja som malej dávala čajik striekačkou.Ale dúfam,že bude všetko v poriadku a dcérka sa rozpapa.Keby niečo,kľudne ešte napis..
@sashabb1 moja dcéra prestala jesť keď postupne od narodenia jej klesal príjem. V piatich mesiacoch sa dostala na 120ml denne aj to v spánku... Potom jej diagnostikovali silnú alergiu na mlieko, ktoré jej zablokovalo trávenie. Takých detí ako je moja dcéra je veľmi málo, nelakaj sa. Len som ti chcela poradiť, aby si s očkovaním pockala. Pokiaľ je to papanie len jej prechodná "nálada" tak doockujes aj o 2 mesiace. Ak niečo vážnejšie,tak by jej mohlo ublížiť

Malý sa väčšinou zobudil pri jedení, dala som odgrgnúť a nanovo uspala, ale keď spinkal som ho nechala a dala som ho na bok spinkať. Skus jej ešte dať papať, hneď, keď budeš vidieť, že sa prebúdza, bude ešte v takom polospánku.