icon

Sú kaše pre 9-mesačné dieťa vhodné na denné podávanie?

12. jan 2025

Dobrý deň mamky. Je zlé keď dávam skoro každý deň malému tieto kaše na striedačku? Veľmi mu chutia. Má 9 mesiacov

Sú kaše pre 9-mesačné dieťa vhodné na denné podávanie?Sú kaše pre 9-mesačné dieťa vhodné na denné podávanie?
deti95060810
12. jan 2025

v pohode... my sme tak deťom dávali kaše zn. Sunarka

lenkakravcova
12. jan 2025

A čo na tom má byť zlé?
Či dáš toto alebo uvaríš puding/krupicu, je to jedno.
Pri jednom dieťati alebo dvoch je výhodnejšie toto (lebo sa ti nezvýša), pri 3 a viac zase varenie.

autor
12. jan 2025

Viete mám prvé dieťa, a cez víkend tu bola svokra vraj mu zalepim tým brucho a črevá že to nie je dobré

pribinak
12. jan 2025

Určite mu nezalepíš brucho ani creva. Svokra bude asi taka jednoduchšia osoba

Kľudne mu ich mizes dávať

petamich
12. jan 2025

My sme tocili dve a mal takmer kazdy den na olovrant

vakatko
12. jan 2025

Tie kaše sú ako lepidlo, svokra má pravdu.
Primiešaj mu tam biely jogurt, alebo nastrúhaj mrkvu, cuketu, tekvicu ... lepšie sa to strávi v žalúdku, ryža zapeká a môže spôsobiť zápchu.

janka1011
12. jan 2025

Samozrejme, že na tom nie je nič zlé. Ja som dávala deťom od 6 mesiacov každý večer. Pred spaním ešte kojenie a spali až do rána. Za mňa je to super vec, rýchle, praktické a deťom to chutí.
Si mladá žena, čudujem sa, že sa vôbec pozastavuješ nad blbosťami o zalepení čriev.

janka1011
12. jan 2025

@vakatko 🤣🤣🤣

majlo1234
12. jan 2025

Ale prd, normalna kasa to je. Akurat mne pridu dost sladke, aj ked napriklad na sunari je napisane bez pridaneho cukru, comu proste nerozumiem, z coho to je take sladke. Takze ja miesam pol na pol s obycajnou nemliecnou obilninovou

haraburdova
12. jan 2025

Hej hej tieto kase su strasne zapekacky... mozno ked ich zje dospely clovek. 🙄 Moja dcera miluje malinovu a cokoladovu od gerbers a ziadna zapcha sa nekona, dcera kadi castejsie jak manzel co je teda ine skore 😆
V pohode mu davaj, co mu chuti a hlupe reci najmudrejsich matiek na svete nepocuvaj. Ty vies a citis najlepsie co chce tvoje babo 🙂

ina2405
12. jan 2025

Ak ho nezapeká v pohode, ja kupujem nemliečnu slivkovú Gerber a zarábam mu ju so slivkovou šťavou z dm+voda a robí mu super stolicu. Ale bez slivkovej šťavy ho s kašami zapekalo.

kamilakin
12. jan 2025

Ja instantné kase dávam dcere každý deň na večeru odkedy sme zaviedli kase a nestazuje si . Striedam 2-3 prichute nech má zmenu aj keď jej to je jedno . A mne to vyhovuje lebo je to šup šup , čo si budeme klamať .

vakatko
13. jan 2025

@autorka kaša je priemyselne spracovaná potravina plná cukru a škrobu (lepidlo), deti z toho priberajú, ale neobsahuje to veľa živín, potrebné na zdravý vývin dieťaťa.
Lepšie je uvariť kúsok batátu, tekvice ... spraviť kašu pridať trošku brokolice, tymián... alebo nastrúhať a podusiť červenú repu, mrkvu, ... + biely jogurt je to zdravý šalát.
Vyhýbaj sa spracovaným potravinám a dávaj mu jesť "celé" potraviny, obsahujú veľa minerálov a vitamínov. Nečudujem sa, že je toľko chorých detí s potravinovými alergiami, ekzémom a oslabenou imunitou keď toto jedia.