Sú kaše pre 9-mesačné dieťa vhodné na denné podávanie?
Dobrý deň mamky. Je zlé keď dávam skoro každý deň malému tieto kaše na striedačku? Veľmi mu chutia. Má 9 mesiacov

A čo na tom má byť zlé?
Či dáš toto alebo uvaríš puding/krupicu, je to jedno.
Pri jednom dieťati alebo dvoch je výhodnejšie toto (lebo sa ti nezvýša), pri 3 a viac zase varenie.
Viete mám prvé dieťa, a cez víkend tu bola svokra vraj mu zalepim tým brucho a črevá že to nie je dobré
Určite mu nezalepíš brucho ani creva. Svokra bude asi taka jednoduchšia osoba
Kľudne mu ich mizes dávať
My sme tocili dve a mal takmer kazdy den na olovrant
Tie kaše sú ako lepidlo, svokra má pravdu.
Primiešaj mu tam biely jogurt, alebo nastrúhaj mrkvu, cuketu, tekvicu ... lepšie sa to strávi v žalúdku, ryža zapeká a môže spôsobiť zápchu.
Samozrejme, že na tom nie je nič zlé. Ja som dávala deťom od 6 mesiacov každý večer. Pred spaním ešte kojenie a spali až do rána. Za mňa je to super vec, rýchle, praktické a deťom to chutí.
Si mladá žena, čudujem sa, že sa vôbec pozastavuješ nad blbosťami o zalepení čriev.
Ale prd, normalna kasa to je. Akurat mne pridu dost sladke, aj ked napriklad na sunari je napisane bez pridaneho cukru, comu proste nerozumiem, z coho to je take sladke. Takze ja miesam pol na pol s obycajnou nemliecnou obilninovou
Hej hej tieto kase su strasne zapekacky... mozno ked ich zje dospely clovek. 🙄 Moja dcera miluje malinovu a cokoladovu od gerbers a ziadna zapcha sa nekona, dcera kadi castejsie jak manzel co je teda ine skore 😆
V pohode mu davaj, co mu chuti a hlupe reci najmudrejsich matiek na svete nepocuvaj. Ty vies a citis najlepsie co chce tvoje babo 🙂
Ak ho nezapeká v pohode, ja kupujem nemliečnu slivkovú Gerber a zarábam mu ju so slivkovou šťavou z dm+voda a robí mu super stolicu. Ale bez slivkovej šťavy ho s kašami zapekalo.
Ja instantné kase dávam dcere každý deň na večeru odkedy sme zaviedli kase a nestazuje si . Striedam 2-3 prichute nech má zmenu aj keď jej to je jedno . A mne to vyhovuje lebo je to šup šup , čo si budeme klamať .
@autorka kaša je priemyselne spracovaná potravina plná cukru a škrobu (lepidlo), deti z toho priberajú, ale neobsahuje to veľa živín, potrebné na zdravý vývin dieťaťa.
Lepšie je uvariť kúsok batátu, tekvice ... spraviť kašu pridať trošku brokolice, tymián... alebo nastrúhať a podusiť červenú repu, mrkvu, ... + biely jogurt je to zdravý šalát.
Vyhýbaj sa spracovaným potravinám a dávaj mu jesť "celé" potraviny, obsahujú veľa minerálov a vitamínov. Nečudujem sa, že je toľko chorých detí s potravinovými alergiami, ekzémom a oslabenou imunitou keď toto jedia.

v pohode... my sme tak deťom dávali kaše zn. Sunarka