icon

Surové verzus varené ovocné príkrmy pre bábätká

1. okt 2025

Ahojte, prosím o radu. Ak ste babatkam začali dávať ako príkrm ovocie, začali ste so surovým alebo varenými ovocím? Doma máme aj domáce nestriekane jablká, ale celé leto som robila aj presnidavky z domácich zdrojov.vzdy som miešala jablko s iným druhom ovocia ( napriklad jablko+hruška, jablko+slivka, jablko+broskyňa,...)Presnidavky sú len ovocné, bez cukru, bez konzervantov. Jasne, že prve príkrmy budú zeleninové, to bude všetko varene. Ale čo s ovocím?
Ďakujem pekne 🥰

pribinak
1. okt 2025

@anonym_autor nirmalne som nastrúháa surové, u varenom je už len minimum vitamínov

anonym_d56ec9
1. okt 2025

ovocie surové, strúhané alebo kúsky

andy37
1. okt 2025

Krátko som povarila aby zmäkli a pomixovala

really8
1. okt 2025

@anonym_autor uplne prve som varila aby sa mi lahsie popucili. Druhy dostal vyzivy

anonym_d7681f
1. okt 2025

@anonym_autor nikdy som ovodné príkrmy nevarila a zeleninové som nemixovala, len popučila vidličkou, aby konzistencia nebola úplne hladká, nemali sme potom problém prejsť na tuhšiu stravu

anonym_9cd5af
1. okt 2025

Varila som ovocie prve dva tyzdne myslim. Aby si brusko zvyklo. Postupne som prechadzala len na mixovane. A neboj sa nic sa nestane ked budes davat mixovane. Postupne zacnes potom len pucit a neskor davat vacsie kusky. Budes vidiet ako ich znasa. Jablko struham stale. To je tvrde. Ale ostatne ovocue bud nakrajam alebo popucim.
Zalezi od tvojho dietata co mu bude vyhovovat. A nie nemame problem teraz s tuhou stravou.

lucia13022023
1. okt 2025

Surové. Nikdy som nevarila

dianaaaaa
3. okt 2025

Surové....

biglovemom
3. okt 2025

Surove.Ani ma nenapadlo varit ovocie