Surové verzus varené ovocné príkrmy pre bábätká
Ahojte, prosím o radu. Ak ste babatkam začali dávať ako príkrm ovocie, začali ste so surovým alebo varenými ovocím? Doma máme aj domáce nestriekane jablká, ale celé leto som robila aj presnidavky z domácich zdrojov.vzdy som miešala jablko s iným druhom ovocia ( napriklad jablko+hruška, jablko+slivka, jablko+broskyňa,...)Presnidavky sú len ovocné, bez cukru, bez konzervantov. Jasne, že prve príkrmy budú zeleninové, to bude všetko varene. Ale čo s ovocím?
Ďakujem pekne 🥰
ovocie surové, strúhané alebo kúsky
Krátko som povarila aby zmäkli a pomixovala
@anonym_autor uplne prve som varila aby sa mi lahsie popucili. Druhy dostal vyzivy
@anonym_autor nikdy som ovodné príkrmy nevarila a zeleninové som nemixovala, len popučila vidličkou, aby konzistencia nebola úplne hladká, nemali sme potom problém prejsť na tuhšiu stravu
Varila som ovocie prve dva tyzdne myslim. Aby si brusko zvyklo. Postupne som prechadzala len na mixovane. A neboj sa nic sa nestane ked budes davat mixovane. Postupne zacnes potom len pucit a neskor davat vacsie kusky. Budes vidiet ako ich znasa. Jablko struham stale. To je tvrde. Ale ostatne ovocue bud nakrajam alebo popucim.
Zalezi od tvojho dietata co mu bude vyhovovat. A nie nemame problem teraz s tuhou stravou.
Surové. Nikdy som nevarila
Surové....
Surove.Ani ma nenapadlo varit ovocie

@anonym_autor nirmalne som nastrúháa surové, u varenom je už len minimum vitamínov