Trojmesačné dieťa odmieta kojenie: Čo robiť?
Prosím o radu. Trojmesačné dieťa plne kojené zrazu odmieta prsník.Flašu nikdy nemal ani z nej nevie piť,cumlík nevie držať. Doteraz nebol problém pekne papal, trápilo ho bruško od narodenia veľa plakal tak nám doktorka odporúčala kvapky sap-sipmlex a coli prev.Berie ich asi dva mesiace .Troška sa to zlepšilo ale zrazu začal štrajkovať s kojenim.Uz si neviem dať rady, kojim ho keď zaspí. Za týždeň nič nepribral. Jeden deň celé dopoludnie nejedol, mali sme poradňu tak nás doktorka hneď poslala na ultrazvuk.Nič sa nezistilo. Neviem či je to z tých kvapiek alebo z čoho? V noci pije pekne, ale cez deň keď ho idem priložiť začne plakať.Prosím poraďte 🙏
Dojci ako doteraz. Prispateho. Pokojneho. Pred spanim a hned po zobudeni. V noci by to mal dobehnut.
@riama123 tiez som si tym presla pri oboch detoch. Strajk, horsie je ze nevies kedy to prejde, ale ono to prejde. U starsieho, teraz uz ma styri roky to trvalo tyzden. Nechcel sa prisat, plakal. Mladsia vydrzala strajovat mesiac. Bolo to unavne.
Vyborne robis ze babatko kojis ked zaspi. 🤗 Mne sa vzdy oplatilo hned babatko prilozit ako sa zobudilo a ked zaspavalo. A hlavne v noci, to boli na ciciku stale. 😄
Ono to prejde, len treba vydrzat.
@bolarazjedna
@ivangeline No v noci si aj dávam budík a dávam mu papať raz po štyroch hodinách a potom po troch.Už som aj objednala fľašu Calma set pre kojené deti. Len aby to neuškodilo ešte viac.Aj kvapky som vysadila či mu už náhodou nerobia zle tak uvidím.Dufam, že ho to prejde.
@riama123 a mne ešte pomáhalo striedať prsníky.... Keď z jedného nechcel, rýchlo som ho dala na druhý a takto som počas jedného kojenia vystriedala prsia aj 5x, ale vždy si trocha cucol z každého, a predsa je to viac, ako keby nič nepil
@riama123 ak ma 3 mesiace, uz to neuskodi, ked bude pit aj z flase. Starsi tak vedel striedat, ked obcas bolo treba.
Mladsia ani za.pana, ta az v roku sa naucila z flase.
Skus si aj odsavat, nech sa podporuje tvorba mlieka. Ja som tak robila.
A to ti strajkuje na oboch? Lebo nasa mladsia z jedneho nechcela pit, tak tam som si istu dobu len odsavala, cca v6.m ho vzala na milost a striedala ich uz oba.
@siska53 áno a obidvoch odmieta, keby aspoň z jedného chcel, druhé by som odsávala, ale on ani jedno. skúsim aj odsavat nech sa tvorí viac mlieka.uz som začala brať senovku a Benedikt lekársky na podporu laktacie aj nejaké homeopatika.Doteraz nebol problém s mliekom, myslím ,že som ho mala až veľa..
@siska53
@tana85
@kate_cs
@bolarazjedna
@kapanek1 Žienky čo deň je to horšie, už neviem čo ďalej.Ani v spánku mi už nechce iba v noci zatiaľ. Dám ho na prsník a chyti hysak.uz som rezignovala na fľašu, ale nevie vôbec z nej piť. Tak ho kŕmim lyžičkou.čitam rady ako koža na kožu, nosiť ho...., ale mám ešte jedno rok a pol staré dieťa a naozaj sa nedá stále iba okolo krbca.
@riama123 je to strajk. Zazila som to pri oboch detoch, pri druhom to bol skutocne hardcore. Trvalo to mesiace. Naucila som sa ho dojcit v satke pri zaspavani, postupne to islo do normalu
@stanislavicenka mesiac to asi nedám toto.a dávala si aj fľašu či stále nejak skúšať bez tej fľaše? Prve dieťa sa mi nechcelo pridať od narodenia, sme sa trápili žltačkou. štyri mesiace som odsávala a dávala do fľaše a toto už nechce zažívať
@riama123 klasicky 3mesacny strajk. Este bude v 6 a mozno aj v 9 mesiaci. Upravi sa to, nevzdavaj to 🤍
@zuzuliennka1 ako dlho to môže trvať? Sa bojím čo to spraví z jeho váhou a či neprídem o mlieko.odsavat vôbec nestíham
@riama123 par dni, tyzdnov. Nestresuj sa, ono sa to prisposobuje teraz. Dieta ti od hladu neumrie, ani UM davat nemusis. Je stale starsie, mlieka bude potrebovat coraz menej, v 6m uz zacinaju aj prikrmy.
ani flasu nechce? poobzeraj sa v okoli pp laktacnej poradkyni, ja som ju tiez vyuzila ked som bola v koncoch

Ako to odpisuješ, je to typický štrajk v 3mesiaci...za pár dní by to malo byt postupne lepšie.... Aj mne sa stalo viackrát, že syn aj 8 hodín cez deň nejedol/nepil.... Dobre robíš, kojiť na požiadanie v noci, cez deň prikladať keď zaspáva, alebo hneď po zobudení, kým sa nepreberné úplne...a pri kojeni skus zatemnit izbu, mat tam úplne minimum podnetov, ticho... Ono to prejde a bude zase pekne papať, neboj.