icon

Trojmesačný syn nechce jesť

botkovka
3. nov 2014

Ahojte, moj syncek ma tri mesiace a dva tyzdne..do druheho mesiaca jedol normalne kojila som obcas dokrmovala potom zacali problemy s odmietanim prsnika ..pomaly som prichadzala o mlieko lebo ho odmietal pit aj z flase ..skoncili sme uplne na umelom mlieku...tento strajk pri krmeni mu trval mesiac vrieskal a metal sa ked mal jest vycuckal si max 50 - 70ml a mal dost viac ani za nic .....potom sa to na tyzden zlepsilo ze za 24 hodin vypil 700 ml az 800ml...a teraz sa uz zas trapime...vypije maximalne 500ml za den..pribera mi tak 90g za tyzden teraz za posledne tri dni 30g...neviem co robit som zufala..u lekara sme boli vsetko je v poriadku zdravotne..prosim o radu ak sa vobec da poradit dakujem

Strana
z2
botkovka
autor
15. nov 2014

Moj sa narodil 21.jula o mesiac skvor ako sa mal...no tak pije pije ale zo 6 razov sam chce 3 krat...a noci mam strasne sice neplace ale je nekludny takze uz dva tyzdne spavam tak maximalne 3 hodiny za noc..uz som uplne znicena...reflux mame ten skryty takze to aj nam vadi...celkovo je nekludny velmi aj cez den joj spat to ani za svet ach...

botkovka
autor
17. nov 2014

@ericka919 no uz je to zase des s tym krmenim...a je straaaasne nervozny vela aj plakava..tak nevuem ci rie zubky..navyse mam pocit ze mu zacalo robit zle mliecko zacal mat bolestive vetriky..tak skusam hami ..u vas ako?

gilmorka
17. nov 2014

moja dcerka bola prvy mesiac cisto dojcena, potom zo dna na den strajk a prsnik nechcela ani za svet bdela. Dojcila som ju len v polospanku a v noci. Po styroch mesiacoch som zacala cez den odsavat a dojcit len v noci, lebo vtedy problem nemala. Ale z flasky podobne ako u vas, nechcela, papala tak 80-100 ml max. Aj to som jej musela spievat, hrkat hrkalkou, pila pod pustenym kolotocom, pit musela len po leziacky, akonahle bola v kresielku ci na rukach, tahala hlavu hore a pit ani za svet. Mimo domu pila trosku lepsie. Po case sme si nasli asi trojhodinovy interval a zakazdym vypila do tych 100-110 ml. Boli krizy ked len po 60-80ml. V noci som ju neprebratu dojcila kazde 3hodky. Vodu ani caj nechcela. Priberala ale ukazkovo. Prikrmy od 5, 5 m., ale islo to s nou pomaly. S mliekom mala raz lepsie raz horsie obdobia, az doteraz. Spravidla ked je chora, pije ho o polovicu menej.
Zhruba od roka ho pije cez den vyhradne pri rozpravke, vecer pred spanim bez nej, to pridriemava a rano ked je otapena tak tiez bez a ked sa moc preberie tak s rozpravkou. Ale ked sa spytam, tak sama povie ci chce mliecko alebo nie. Len proste pri rozpravke. Ale som rada ze ho este vobec pije, nakolko jogurty velmi nemusi. Do 16.m.som jej odsavala moje mliecko, odvtedy je na UM.
Vela som si kvoli tomu poplakala, bola zufala, aj som sa bala dehydratacie ako ty,horucavy boli. Ona si mliecko nepytavala, plakavala skor vtedy ked som ju isla krmit. Skus v tom polospanku, ked sa prebera zo spanku, alebo v noci len trosku prebrat opatrne.
Drzim palce. Je to tazke obdobie ale zvladnes to, den po dni a casom sa to trochu ustali.

ericka919
18. nov 2014

@botkovka ja uz davam castejsie z flasky, aj to je z revom. Odo mna zoberie ako kedy, ale vacsinou dvakrat cucne a odvrati sa, potom zase cucne. Aj moj je strasne nekludny. Teraz v noci napr. odo mna pekne pil a o hodinu uz jacal a nechcel prsnik ani za svet. Tak mu dal muz UM. Aj to pil s revom. UM vypije hrozne malo, vscsinou 60 ml. Najlepsie pije, ked prideme z prechadzky. Minule vytiahol 120, co je rekord. Aj to som ho musela dat v polke odgrgnut. My mame tiez dost vetry. A aky je to skryty reflux? Ako vam ho zistili? Boli ste na nejakych vysetreniach?

ericka919
18. nov 2014

@botkovka este teraz je hrozne zahlieneny, furt mu odsavam sopliky, mame aj antibiotika. Vsetko sa nakopilo.

ericka919
18. nov 2014

@gilmorka dakujeme za povzbudenie. Obdivujem Ta, ako si mohla tak dlho odsavat. Ja si nevytiahnem nic. To ti tak pekne pribetala z tych nocnych krmeni? Aj ja som to skusala v polospanku, ale vtedy moc nechce. Ani dlhsie intervaly vacsinou nepomahaju. On sa poriadne nenaje ani po styroch hodinach. Ja to nechapem.

botkovka
autor
18. nov 2014

@gilmorka dakujem...skusam v polospanku niekedy sa to da niekedy nie no hadam to nejak vydrzime...castejsie papat nechce a ani nasilu sa neda lebo vypluva...ach...

botkovka
autor
18. nov 2014

@ericka919 no a neskusala si ho nechavat vonku spinkat v kociku ? Ja ked som bola u nasich v rodinnom nechala som ho na dvore alebi terase..cerstvy vzduch podporuje chut do jedla...a ked ste v byte skus balkon..joj teraz som ho uspala v lehatku idem rychlo mliecko zarobit.. je to tazke takto clovek pomaly nic neurobi...najhorsie je ako vsetci moji znamy sa tvaria akoby mi sibalo ked vravim ze mi nechce papat...kto to nezazil ani netusi ake to je na psychiku tazke ..drzim palce joj dufam nam coskoro zacnu papat ja iden na ockovanie s nim v pondelok tak uz teraz sa trasiem

ericka919
18. nov 2014

@botkovka My mame ist na druhe ockovanie v utorok, ale asi nam ho prelozi kvoli hlienom. Ved prave, ked prideme z prechadzky, tak pekne pije, ale to sa neda stale. Mne sa pri nom neda nic urobit. Varim iba ked je doma muz. Veru, nevedia si to ani predstavit. Ja zavidim zenam, co nakrmia dieta a maju klud, male si pospi. Kdeze moj nespi poriadne. Esteze v kociku sa mu dobre spi (musim si zaklopat). Ja tiez verim, ze to je len docasne a ze nas skusaju kolko zvladneme
Aj ked ja uz nevladzem. Niekedy neviem co skor. Odsavam sople, ponukam jest a stale dokola. Vy ste zdravi? Tu v RK je dost deti chorych.

gilmorka
18. nov 2014

@ericka919 asi jej to deci za tri hodky stacilo plus v noci. Ona doteraz dobre pribera a to ju s jedlom musim nahanat a nase obedy su vacsinou mini a stale je v pohybe. Kazdy kto ju vidi mi hovori, ze ta musi lubit papat a to od narodenia. A ja som z toho obcas ozaj na nervy ze obedy vyhadzujem, rozok vypluva a zje len syr a papriku a pod. Ale momentalne mi vypije asi 4deci mlieka za den plus jedlo.
A to odsavanie veru bolo o nervy, 3 hodky denne zabite len tym. Nastastie v noci sa dojcila lebo v noci by som neodsavala.

Treba to len vydrzat, niektore sa s prikrmami rozpije. Clovek sa citi bezradny a ma strach. Pritom prvy mesiac bola vkuse na prse. A zo dna na den ani za svet.

gilmorka
18. nov 2014

@botkovka ja som ju tri mesiace dokazala vnutri uspat len v satke, spavala mi 4x po pol hodine plus raz v kociku ak zaspala vonku a ked sa preberala tak rychlo dojcit kym neotvorila oci poriadne. Ku koncu som uz nezvladala ani prestriedat prsia, len jedno, potom oci otvorila a uz sa jedovala. Z flase aspon stale tieklo tak vypila viac. Nikde sa poriadne nedalo ist len som striehla kedy ju krmit. Viem presne co prezivate, najtazsie obdobie v zivote. Teraz uz len spominam, drzim vam tu palce, nech sa deticky rozpapkaju. Kto nezazil, nepochopi.

ericka919
18. nov 2014

@gilmorka aj moj bol prvy mesiac stale na cicke. Mal dlho zltacku, tak bol ospaly. Ty to uz mas v pohode. Aj mlieka ti pekne teraz vypije. Zavidim ti. Boli ste aj na nejakych vysetreniach?

gilmorka
18. nov 2014

@ericka919 v relativnej pohode, nakrmit ju normalnyn jedlom je niekedy o nervy ale oproti tomu cisto mliecnemu obdobiu urcite. Na vysetrenia nie, grckala len zo zaciatku po jedle, mozno skryty reflux nejaky bol. Koliky nemavala. Ozaj ona bola vcelku kludne babo, kym som ju nesla dojcit. Zaciatky s flaskou boli o nervy, vystihnut kedy uz chce jest, s mm to je haklivejsie ako zarobit um. Ale casom som to uz vedela odhadnut. Asi v pol roku zas dost vymyslala, presli sme na viacdierkovy cumlik a pomohlo. Na navstevy som skoro nechodila, lebo nakrmit ju tam sa nedalo. Len v aute alebo kociku vypila. Vecne hrkalka po ruke nech sa zadiva na to a nacucne sa. Vzdy nam zaberalo nieco ine. Isti cas len v cestov.postielke pod kolotocom pila, potom zas len v kresielku na poschodi, inokedy len autosedacke, atd. No vazne nezasveteny clovek by na mna pozeral ako na debila ze co to stravam.
Zavidela som mamickam co dali flasku v klude a hotovo. Nevedela som.sa zmierit s tym ze nebude dojcena, tak som odsavala, len ruckou pakovou odsavackou mi slo najviac. Napriek flaske som sa od nej nemohla hnut lebo ved kto mi ju tak nakrmi. Ani mm jej nevedel dat flasku aby vypila.

ericka919
18. nov 2014

@gilmorka kto nezazije, nepochopi. Mozes byt na seba hrda, ze si to zvladla.

gilmorka
18. nov 2014

@ericka919 aj vy to zvladnete, kazda tu. Drzim palce

ericka919
18. nov 2014

@gilmorka Dakujeme. Napriek vsetkemu 16 mesiacov malu krmit materskym mliekom je obdivuhodne. Ja uz som dala umele a ani tak nie je jednoduche ho nakrmit. On doslova jaci a vypije strasne malo. Uz je mi to jedno, ze bude na umelom, len nech sa aspon naje. Je strasne vidiet dieta ako sa nedokaze najest. Clovek sa boji, ci mu nieco nie je.

botkovka
autor
24. nov 2014

@ericka919 no takze moj zlatusik mi prestal v noci spavat uz to trva tri tyzdne dufala som ze to prejde ale nie ja uz idem zosaliet normalbe akoby nestacilo, ze nechce papat este aj toto ...nespim viac ako 20 minut vkuse...je to strasne neviem uz co robit zuby sa mu este neprerezavaju, neplace len sa hmiri vkuse jeduje a potom pusti vetrik a kvoli jedbemu prdiku sa zobudi...a toto je celu noc az do rana...cez den dokaze zaspat len na mne v nosici alebo vonku v kociku akonahle ho polozim je hore...dufam ze u vas je to uz lepsie..u nas stale horsie...ale aspon pribral

botkovka
autor
24. nov 2014

@gilmorka no veru ja ked to poviem inej mamicke tak len povie vsak nevyzera ze neje...toa ide rozdrapit alebo take mudre postrehy typu vsak detom nechuti stale rovnako...ale ked dva mesiace odmieta uplne jest to asi nieje len chvilka nechutenstva...no a uz nespava ani v noci myslela som si ze to je len take obdobie ale trva uz tri tyzdne...cez den tak isto ako tebe len v nosici alebo vonku v kociku ale akonahle je hore vrieska a na ruky chce ist....ja som uz tak znicena, ze to ani mozne nieje a to je pred nami este prerezavanie zubkov...uz tera sa trasiem...dakujeme za podporu ...ja somnsi tiez snazila odsavat nechcela som umelym mlieckom krmit ale aj napriek tomu som ho stratila to bol tiez boj ine som nerobila len krmila a odsavala ked som odsala 60ml skakala som od radosti ...

ericka919
24. nov 2014

@botkovka a doktorky si sa nepytala? Asi mava koliky, nie? Aj nas to mal, ale v noci spaval. Nedavas mu espumisan alebk nieco na to? A rektalnu trubku nepouzivate? Nas sa vzdy potom upokojil. Neberiete ziadne lieky? Ja mu davam probiotika, lebo ma helikobaktera a po nich mi strasne prdi. Ja by som isla za doktorkou, nech sa nanho pozrie, ked ani jest nechce. Musi ho to boliet chudiatko. Za opytanie nic nedas. Pribera a nechce jrst? Zaujimave. Nas poslala aj na sono bruska, ked bol taky kolikavy. Moj uz pije viac menej umele, uz mu nastastie chuti z flasky, lebo predtym robil rodeo. Drzim vam palce, nech vas to rychlo prejde. Daj vediet, ako ste na tom. My teraz pre zmenu chodime ku krcnej, lebo bol cely zahlieneny. Tak sa drzte.

katrin21
24. nov 2014

@botkovka moja dcera prestala chciet tahať z prsnika, ked jej same prestalo striekať mlieko... nepomahalo nic. v noci rozospata este ako tak potiahla, cez den otvorila usta, nestriekalo , vytiahnut ho nechcela, tak rev.... Takto sme sa trapili dva tyzdne.. skusili sme dat flasu a Bebu HA, lebo mne sa potom samozrejme uz zacalo tvorit stale menej mlieka, aj ked som si odstriekala a dala jej trochu flaskou, ale to nebolo ono....
Stiahla 70.. tak lekarka povedala, ze je teda hladna a musíme prikrmovať.. mala pravdu, ale tym padom sme sa do 2t prestali kojit, lebo ja som vlastne postupne prichadzala o mlieko....
Ale aspon dieta bolo spokojne a nebolo hladne. Ale ! nikdy ani potom mi nevypila celu flasu mlieka.. nikdy.. Bola asi nejedlik, lebo aj neskor to s jedenim s nou bol des asi do 7r.... Ona nevypila nikdy viac ako 150.. fakt nikdy, ani keby aka hladna bola...
takze sa nestresuj, ked bude na umelom, tak bude na umelom a ked bude pit menej, ale casto, tak to je OK.... kazde dieta je ine.

ivanka33
24. nov 2014

Ahoj,my sme to zažili tiež s naším drobcom,mal 6 mesiacov a úplne odmietal mlieko-jačal ako divý,paradoxne keď zaspal dali sme mu fľašu a vypil vždy všetko 🙂,tak sme fungovali-teraz má 5 r.problémy s jedením máme dookola stále. 😢

botkovka
autor
24. nov 2014

@ericka919 ano pribera lebo ho nejak vzdy natlacim ale nezje viac ako 500-600ml za 24.hod...bol na vselijajych vysetrenuach vsetko je ok....dnes sme boli u lekarky a povedala ze je velmi akcny a o dva mesiace popreedu vo vyvoji.. berie bio gayu...koliky mal ale preslo to a teraz no neviem prdi ako divy..aj mlieko som vymenila

botkovka
autor
24. nov 2014

@katrin21 ale on neppije casto v tom je to ze to sa neda dat castejsie ako 5-6 xmozem sa aj na hlavu postavit..ja mu to.mlieko poleziacky musim striekat do ust alebo ak mam stastie v spanku vypije...v strese som z vycerpania...

ericka919
24. nov 2014

@botkovka on nechce vobec z flase? My sme kupili flasu MAM a teraz pekne pije. Viem co to je, ked ti nechce dieta pit. Tak je sikovny, ked je tak popredu. Biogaia je probiotikum, preto tak prdi. Myslim si, lebo my mame enterol a tiez prdi a dost smradlave. Ake mlieko davas? A kde ste boli na vysetreniach?

katrin21
24. nov 2014

@botkovka ale ved ani moja nevypila za den viacej ako 500 -600ml.. ved si zober, ze parkrat za den po 100ml... vacsinou 🙂 pokial pribera, a napreduje tak je to OK. kazde dieta je ine 🙂
Skus najst iny typ dudlika, aj v tom moze byt problem... 🙂 kazdy inak tecie + niektorym detom nevyhovuju napr.tie ploske tvary...

botkovka
autor
24. nov 2014

No to viem ze je ale on ma uz asi piate balenie tak neviem ci je to z toho ale skusim to vysadit...no nechce z flasky veru mame mam flase od zaciatku ale vyskusala som aj ine nuk babynova avent ale ako tak pije iba z Mam....na vysetreniach v ba sono ohladom refluxu na antolskej...a bola som dva mesiace u nasich co je pri komarne lebo sme prerabali byt a tam sme boli v nemocnici a vsetkp mozne moc stolica krrv stery vsetko cobsa dalo a vsetko mal v norme...on caj vypije aj 150 ml keby mu necham aj cistu vodu ale nedam mu vela lebo to uz ani kvapku mlieka do neho nenalejem....prdiky mu nesmrdia smrdkali mu velmi z nutrilonu ten mu robil zle tak sme presli na sunar premium vtedy prestaval jest tak reku vyskusam este bebu ha ci nahodou to nieje ze mu nechuti mlieko..z tej mal desne krce...tak som sa vratila k sunaru a z toho nejak zacali prdy a nespanie , teda som si to myslela...no a presla som na hami z toho je to to iste akurat nekaka zelene ale take ako ma a aj lepsie pribera...lebo zo sunaru priberal 30g za tyzden a z hami za dva pribral 340 g...trraz vazime 6725 g ma 4 meaiace...ako vahu ma dobru kazdy sa cuduje ze ako to ked nechce jest ale ton preto lebo sa nevzdavam a natlacam to nejak do neho aj hodinu proste...ale uz zacinam byt vycerpana je to neustaaly kolotoc..dnes sme boli na ockovani zatial nemal teplotu tak dufam bude pekne spinkat...uz to trva dva meaiace to nejedenie zacinam si mysliet ze sa to ani nezlepsi...skusim mu cez tyzden dat mrkvu..

botkovka
autor
24. nov 2014

@katrin21 ale to ja viem ze je kazde dieta ine...lenze on to mlieko nevypije ja ho do neho tlacim...inak by ma to netrapilo...keby si to sam potiahol tak by som tu nepisala..chapes...skusala som kade jake ale najlepsie mu sedi mam..

katka708
24. nov 2014

Uf tak o nejedeni by som vedela nspisat knihu. Jedine vim vas viem utesit je ze casom sa to zlepsi. U nas az okolo 10m. Ale nie mlieko,skor prikrmy.
Prve 4m mal silne koliky ale kojila som kazde 2h. Potom zacal na prse strajkovat. Ani silny prud ani slabsi prud mlieka nepomahal. Prisaty bol 4min a dost. Okolo 5m sa to tak vystupnovalo ze za mesiac pribral 50g. On dokazal aj 5-6 hodin nejest. Dr odporucila skusit po kojeni dokrmit a to bol zaciatok konca. Do tyzdna sa prisposobil tak flaske ze som ho kojila uz len raz nadranom. Este asi 2m som odsavala a davala mojle mlieko z flasky na striedacku s bebou a potom som s kojenim uplne prestala. Maly zacal trosku viac priberat ale aj tak viac ako 130ml nevypil v 3h.intervaloch. od 5m som zacala s prikrmami a to bola tiez dlho katastrofa. Max.6 lyziciek a koniec. Jedine vecer mu kasa chutila. Ani ovocie ani vyzivy, proste nic.vsetko vypluval.ani vodu nechcel. Do 9m.vypil okolo 500ml mlieka a 100ml vody. Bola som s nervami v koncoch. Pernamentne v strese. Cez den takmer nespaval a vnoci tiez nic moc kvoli zubom. Zlom nastal na dovolenke na orave. Konecne sa rozjedol s prikrmami a potom v 10m.ako zacal chodit sam,tak sa zmenil na slusneho papkaca. Ale s mliekom to slo zas dolu vodou. To pil 3x denne po 230ml a zrazu sa to zmenilo a rano v polospanku 100-130ml poobede max.150ml a vecer mu vyslovene musim nastriekat 20ml do ust ak je bdely tajedine pri tablete inak nema trpezlivost lezat a pit. Jedine co ma tesi ze pije uz aspon 300ml vody a sam si vypita puskotu, jablko alebo chlebik. No s mluekom nebude kamarat asi nikdy. Teraz ma 13m a 9400g. Taky drobcek. Takze vsetkym drzim palce,zelam vela trpezlivosti lebo tu potrbujete najviac a dufam ze sa to u vas zmeni skor ako u nas. Viem co prezivate a do smiechu to nieje aj ked to vase okolie bagatelizuje...

katka708
24. nov 2014

Sorry za chyby. Mobil mi robi preklepy

botkovka
autor
25. nov 2014

To aj mne veru tak pre istotu nepouzivam ani diakritiku ani nic..

Strana
z2