icon

Umelé mlieko verzus kozie, kravské, plnotučné krabicové

sonia1501
8. okt 2012

Ahojte, zakladam taku diskusiu, zaujima ma co si myslite, preco vsade uprednostnuju UM pred zdravsim napr. kozim mliekom, co je najzdravsie. Ci to nie je vsetko o biznise, aby sa lepsie predavali umele mlieka a i napriek tomu je vacsina deticiek alergickych. Ved davno sa rodili take iste deti ako teraz a od narodenia im davali kravske a kozie mlieko, kedzde v tej dobe si ludia nemohli dovolit a ani sa tak nevyrabali tie susene mlieka. A vyrastli z nich zdravi ludia nebolo tolko alergii ako teraz...

benyse
13. jan 2013

@zana0077 samozrejme ze aj kon patri medzi cicavce a male zriebä papa mliecko do dvoch rokov ;)

gabuci81
13. jan 2013

@bastilly Absolutny suhlas, uz len potichu dodam, ze UM je tiez z KRAVSKEHO mlieka. 😀

katrenka111
13. jan 2013

@zana0077 a kolko ma malicka??? no ja by som polske asi nekupovala....

bastilly
13. jan 2013

@katrenka111 tiez sme davali nutradefense ale obycajne aj teraz mu sem tam dame , ked neni vela mliecka....nidky nemal prblem , a HA som ani neskusila, ale ine UM mu robili velke problemy

katrenka111
13. jan 2013

@bastilly ano??? no mojmu chutí .... len asi mu je už slabe ci co....
a davate aj to kozie??? odkedy???

bastilly
13. jan 2013

ano davam od 18 mes. a ten sunar nedavam podla cisel davam mu aj dvojku,len stale dam o naberacku viac a maly je nasyteny 🙂

zana0077
14. jan 2013

@katrenka111 mala je uz v podstate velka...:o) ma 2 roky a 3mes., nekojim uz zo 2 tyzdne...necele, no tam uz riesit nemusim, ci dat kravske, ci kozie, ci polske, slovenske.....:o) len zo zdravotnych dovodov mi radia kozie, nakolko mala nic ine jest nechce nez mliecko 2-3x do flasky a kozie je bohatsie na vit. ako kravske....v skratke a laicky povedane.....:o)

ankaevka
14. jan 2013

@katrenka111 no ja som bola na rizikovej poradni pri primárke minulý týždeň a pýtala sa ma čo a ako s mliekom..tak som jej s takou malou dušičkou povedala, že malú som od 11m odstavila (resp. sama sa) a prešli sme na kravské (nechcela som klamať) a ona na to, že samozrejme od 1roka už môže piť kľudne kravské...len sa ešte spýtala koľko krát pije na deň a bolo všetko v poriadku

jasmika
14. jan 2013

@sonia1501 ja som už vyskúšala všeličo.. UM..to som zavrhla, kravičku máme doma-nerobilo malej dobre, robila som jej doma- sojové, kokosové, ryžové, pohánkové-napočudovanie mi všetko toto vypila 😀, občas som jej kúpila z obchodu Pohánkové mlieko Zajíc..vadia mi v tom tie ečka..ale myslím že viac vyhovuje ako nejaké UM. Teraz som rozhodnutá a dávam kozie.. Len cez zimu je problém zohnať.. ale snažíme sa 🙂

katrenka111
14. jan 2013

@ankaevka takže od roka ste na kravskom a ako ho znasa???

sorciera24
14. jan 2013

@jasmika super, kozicky cez zimu nejak mlieko enmaju...ja cez zimu davam susene 100% kozie......je vyborne a funguje rovnako ako cerstve🙂

jasmika
14. jan 2013

@sorciera24 u nás je taký obchod kde predávajú normálne kozie v krabici..tak jej kupujem to..ale akurát teraz im došlo...tak teraz sme boli víkend bez... V utorok ma prísť..

sorciera24
14. jan 2013

@jasmika super, mozno kupujeme rovnake🙂 len ench je 100%...lebo niekde maju len "kozi napoj" a to je len 30% podiel kozieho....tak pite.)

jasmika
14. jan 2013

@sorciera24 no ja kupujem tekuté a kupujem to v poľsku, lebo bývam hned pri hranici a vo vedľajšej dedine ho majú.. Inak tie kozie nápoje to sú dobré podfuky 😀

sorciera24
14. jan 2013

@jasmika ahaa, tak to mas super, to aj cenovo asi bude fajn....lebo ja kupujem toto: http://www.altermedic.sk/product/kozie-mlieko-p...

jasmika
14. jan 2013

@sorciera24 hej poznám.. Ja to moje mám vyfotené v albume s názvom Čo sme vyskúšali a naše skúsenosti .. ak by ťa zaujímalo ktoré máme my..

ankaevka
14. jan 2013

@katrenka111 ja som malej dávala už od 6m...kaše som robila do mlieka 3,5% alebo zemiaky s mliekom som jej dávala...ale od 11m jej dávam už riadne aj do fľaše...nemala s tým žiadny problém, ani zapekanie ani vracanie...ja som totižto skúšala malej dávať medzi 4-6m v tom okne či ako sa tomu hovorí žužlať rožok a troška mlieka samozrejme s odstupmi

katrenka111
14. jan 2013

@jasmika kozie v krabici?? trvanlive a to v jakom obchode???

jasmika
14. jan 2013

@katrenka111 v poľsku.

katrenka111
15. jan 2013

@jasmika
@sorciera24 babulky a aj zasýti to kozie mliecko deticky??? lebo moj sa posledne dni stale budi v noci na mliecko......zatial davam Sunar Nutradefense na noc, nad ranom moje.....

jasmika
15. jan 2013

@katrenka111 myslím že zasýti..moja bude mať v marci tri roky..tak ona už spinká pekne...

katrenka111
15. jan 2013

@jasmika no este cakam na odpoved od jednej super Dr.co sa zaobera prirodnou medicinou co mi napise a potom sa rozhodnem.....

sorciera24
15. jan 2013

@katrenka111 tak to neviem, ci zasyti, moj pije mlieko ako vodu......ale on uz ma tri roky......a vo vasom veku sa budil tiez nostop a to bol na materskom....

burina4
15. jan 2013

som matkou 4 detí posledné má 4-mesiace a môžem vám povedať, že ja dávam svojim deťom kozie, alebo kravské mlieko od troch týždňov a úplne v pohode,Akurát do kozieho treba pridať trochu železa akyselinu listovú pre lepšie strávenie.Tiež lekárka povedabola neodporúča ale lekárnička bola za ved všetky umelé mlieka sa robia z kravského mlieka a v minulosti sa dávalo kravské alebo kozie mlieko a všetci sme tu.

hanusik409
15. jan 2013

Moja malá pila kozie mlieko od 4,5 mesiaca. Striedala som ho s nutrilonom, prestala mi aj vracať po UM a od 6 m. sme na kravskom (čerstvé od kravičky). Pýtala som sa doktorky, čo hovorí na kravské a povedala, že aj tak jej ho už dávam v nutrilone , tak sme to skúsili. Máme 8 mesiacov, problémy nemáme žiadne.

katrenka111
15. jan 2013

@sorciera24
@jasmika
@burina4
@hanusik409 No babulky doki mi napisala že radšej kvalitnejsie take co je 100%kozie mlieko ciže asi to Altermedic.....no ja skusim asi oboje......

burina4
15. jan 2013

najlepšie je kozie priamo od kozy ako ja berem len ho doma prevarím.ja nepoznám kozie v krabici. kozie je lepšie aj protialergické ale naj je ovcie, potom kozie a kravské zamozrejme od vlastníkov týchto zvierat

katrenka111
15. jan 2013

@burina4 takže u kozieho nehrozí alergia, ekzem???

lucynka287
15. jan 2013

ja som davala umele nutrilon colic čiže nam zakazali davat priamo od kravička alebo 3,5 percentne čiže davame 1,5 percentne a to my zacal po roku z neho vracat a zistili nam malo enzymou na spracovanie mlieka

burina4
15. jan 2013

ako som povedala, že dávam môjmu krpcovi má 4 mesiace kozie alebo kravské priamo od zvierat len to prevarím žiadne alergie ani ekzém a takto som vychovala aj predchadzajúce dve deti