icon

Umelé mlieko verzus kozie, kravské, plnotučné krabicové

sonia1501
8. okt 2012

Ahojte, zakladam taku diskusiu, zaujima ma co si myslite, preco vsade uprednostnuju UM pred zdravsim napr. kozim mliekom, co je najzdravsie. Ci to nie je vsetko o biznise, aby sa lepsie predavali umele mlieka a i napriek tomu je vacsina deticiek alergickych. Ved davno sa rodili take iste deti ako teraz a od narodenia im davali kravske a kozie mlieko, kedzde v tej dobe si ludia nemohli dovolit a ani sa tak nevyrabali tie susene mlieka. A vyrastli z nich zdravi ludia nebolo tolko alergii ako teraz...

sorciera24
17. jan 2013

@kaja73 lebo len s tou solou sa mi to nezdalo, a toto beriem....tiez si mylsim, ze od roka v pohode.....a do roka najlepsie dojcit;)

katrenka111
17. jan 2013

@sorciera24 no hej lenže ked už mam malo mliecka a davm mu odssate len 1x denne tak musim dat aj ine...
a to Bambinchen ma pridane aj ine latky tak si myslim že do roka to je dobra alternativa nie???

sorciera24
17. jan 2013

@katrenka111 pozri, uz nevymyslaj....zacni teda tym,na tie 2 mesiace a potom v roku prejdi na 100% a mas...

katrenka111
17. jan 2013

@sorciera24 no ja už mam na ceste Bambinchen aj to 100% tak skusime to Bambinchen a potom uvidime...budem to este asi striedat aj s UM Sunarom do roka....dufam že to nebude vadit....len nech si zvykne aj na koziu chut...

slniecko77
17. jan 2013

@kaja73 ved preto som pisala hlavne o malych detoch
..ale podal vyjadrenia jedneho kardiologa by sa nemalo solit detom do 3.rokov
..mne UM vysla zatial najlepsie preto ju zatial davam 🙂

lara2010
17. jan 2013

Ja sa prikláňam ku koziemu mliečku. Keďže väčšina bábätiek ma alergiu na bielkovinu obsiahnutú v kravskom mliečku.
7,5% bábätiek je alergicke na kravske ale z týchto alergikov,60-70% nemá alergiu na kozie mliečko..Od veľa ludí viem že malým detičkam dávali "kozacinku" a bolo dobre..aj keď teraz je problém zohnať to pravé od malého chovateľa..

kaja73
17. jan 2013

@slniecko77 ale mineralne soli nie su sol-je to vapnik,flour.........to deti nieze mozu,ale potrebuju. 😉
UM je umela a je z kravy-ked u tak UM z kozy-aj to hned lepsie ako kravske UM.

luciferkax
17. jan 2013

@betuska22 jasné, dva tri dni vydrží aj mliečko priamo od kravy, ale rok trvanlivosť mlieka, to zrejme má od mlieka daleko :D

slniecko77
17. jan 2013

@kaja73 ja len pisem co som citala 😉 ja ta nepotrebujem o nicom presviedcat 🙂

kaja73
17. jan 2013

@slniecko77 ved ja viem 😉
kazda chceme to najlepsie pre nase babena a kazda si vyhodnotime informacie inak.
A tak to asi aj ma byt. 🙂

slniecko77
17. jan 2013

@kaja73 🙂 ale nemam nic proti koziemu mliecku 🙂

katrenka111
17. jan 2013

no o UM mliekach by sa tu dalo diskutovat až až ved ich je straaasne velaaaa až prilis no preco asi???

sonia1501
autor
17. jan 2013

@katrenka111 to je na tebe. Ja ked dam dajme tomu spenat na obed, tak nedoplnam vitaminmy, ked nie, tak davam maltofer. Neviem, ci robim dobre, ale nechcem zbytocne deticky dopovat vkuse vitaminmy. Skusam davat prirodne, z ovoci tusim cucoriedky obsahuju vela zeleza.

katrenka111
19. jan 2013

No baby tak už mame doma Bambinchen aj 100%suene kozie a lepsie mi príde asi Bambinchen ma viac vitaminv a mineralov, dnes skusim malemu tak som zvedava.....porovnavala som to aj so Sunarom a je to skoro to iste....len toho železa je v obidvoch skutocne malo....

katrenka111
20. jan 2013

No baby dnes som malemu skusila urobit puding z cerstveho kozieho mliecka a viete ako mu chutil....nechapala som lebo mna už pri ovonani napinalo....ja kozacinu nemožem ani citi....ale co ked je taka zdrava.....
mliecko sme este samotne neskusili...som zvedava ako bude reagovat na Bambinchen....

katrenka111
23. jan 2013

@sorciera24
@sonia1501 baby tak skusili sme Bambinchen, malemu velmi chuti a aj mne, ako fakt je to jedine um mliecko ktore mi nesmrdi a aj mne chutí 🙂 takže pokracujeme, len neviem ci ho možem davat už stale alebo mam to striedat aj so Sunarom Nutradefense koli tomu železu???

sonia1501
autor
23. jan 2013

@katrenka111 nuz az tak sa v tom nevyznam, ja som davala vkuse, sem tam som navarila nieco co obsahuje vela zeleza, niekedy som davala maltofer, krvne testy boli ok, hm, skus sa poradit aj s pediatrickou na poradni co ona povie. Potom to daj vediet aj mne, aj mna to zaujima. Ja som sa nespytala u mojej, stale zabudnem.

kaja73
23. jan 2013

@katrenka111 UM je obohatene o zelezo-aj to kozie-takze nemusis striedat.
Ani kravske nema vela zeleza-len do UM je pridane-,tak ako aj do kozieho UM 😉
ty si len vymeniela jedno UM za ine UM-v kazdom UM je pridane zelezo -ci je kozie,ci kravske.

katrenka111
23. jan 2013

@sonia1501 no to sa neopytam bo to by mi asi vynadala....ved oni pr nopaguju len UM kravske....Nutrilon a pod

katrenka111
23. jan 2013

@kaja73 no len je ho tam menej asi ne6 v UM kravskom nie??
ale ta chut baby to sa neda porovnat

katrenka111
23. jan 2013
kaja73
23. jan 2013

@katrenka111 ved si to porovnaj-mas obe krabice doma 😉 ja mam doma to Um kozie a 100% kozie a v tom UM je 8 krat viac zeleza ako v 100% 😉 Ked ti vypije pol litra UM kozieho,tak spapa takmer 5mg zeleza-mojmu ked mal silnu anemiu odporucali maltofer v mnozstev 8-10mg na den-a to teda mal zelezo takmer na nule-tak ho mal malo-takmer na transuziu bol.

kaja73
23. jan 2013

@katrenka111 to co si dala link je klasicke kozie 100%-to mas aj doma-ved si kupila aj take-len inu znacku.

katrenka111
23. jan 2013

@kaja73 fuha a potom sa to upavilo pre4o mal tak malo ???
No ja som to porovnavala s UM kravskym

katrenka111
23. jan 2013

@kaja73 no mam to slovenske hej to sme neskusali este....

kaja73
23. jan 2013

@katrenka111 to nik netusi-mal hodnotu 2 a ma byt aspon 8,hemoglobinu mal 80 a ma byt 120-mal vtedy len 2 mesiace.
Potom neskor mal v 20m mal zas malo zeleza,ale anemicky nebol-zas mal hodnotu len 2 ,ale hemoglobinu mal 136-tak nik nechapal ako je to mozne.
Teraz ani neviem ako je na tom-nemal robene odbery uz rok-ale pichat ho uz len tak nenecham. 😝
Snazim sa aby mal pestru stravu a tym to hasne.
On ma pravdepodobne narusene vstrebavnie zeleza v crevach-mal aj alergiu na kravske mlieko a si to bolo za tym.

sorciera24
23. jan 2013

@katrenka111 ale ved preboha naco ti je v mlieku zelezo, ked mu ho das v strave...ved je uz velky....moze cviklu, sosovicu, telacie, vlocky......vsak doplnaj zelezo hlavne z potravin a mlieko ta trapit nemusi 😉

majulino
23. jan 2013

@blondiee83 krasne si to napisala o tom biznise ja ked som to pisala do inej ale podobnej temy tak mi jedna nemenovana mamicka vynadala do hlupych a nech sa naucim citat aj nieco ine ako len nazov na krabici mlieka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 je to dost smutne ze daju svojim detickam nieco co ma v nazve UMELE 😖 😖 😖 😒 😒 ☹

katrenka111
23. jan 2013

@sorciera24 no mas asi pravud, vies ja neskusena maminka 😉

katrenka111
23. jan 2013

@kaja73 fuha tak dufam že to bude už dobre.....