Umelé mlieko verzus kozie, kravské, plnotučné krabicové
Ahojte, zakladam taku diskusiu, zaujima ma co si myslite, preco vsade uprednostnuju UM pred zdravsim napr. kozim mliekom, co je najzdravsie. Ci to nie je vsetko o biznise, aby sa lepsie predavali umele mlieka a i napriek tomu je vacsina deticiek alergickych. Ved davno sa rodili take iste deti ako teraz a od narodenia im davali kravske a kozie mlieko, kedzde v tej dobe si ludia nemohli dovolit a ani sa tak nevyrabali tie susene mlieka. A vyrastli z nich zdravi ludia nebolo tolko alergii ako teraz...
@katrenka111 ja este kojim stale 🙂 ale skusala som mu dat raz kravske tak mi urobil to co jeho otec ze beeeeeeee 🙂 tak neviem co mu bude davat ked restanem kojit
@majulino No ja som v inej teme (tiez zameranej na kravske mlieko) tiez bola oznacena za hlupanu kvoli tomuto nazoru a ze si mam nastudovat o tejto teme, lebo americke vyskumy dokazali skodlivost kravskeho mlieka. Tak som sa dotycnej spytala, ci mysli studie robene tymi americanmi, ktori maju najnezdravsie stravovanie na tejto zemeguli, ich zivot sa toci len okolo hamburgerov, cipsov a hranolkov a fast food je pre nich N1 - ci vyskumy takto orientovanej krajiny su doveryhodne??? ale aj tak som bola ja ta blba 😀 😀 😀 hlavne, ze ona niekedy videla nejaku studiu - nemyslim si, ze vsetko, co pride zo zapadu a propaguje sa tu, je dobre. to je ako s bravcovou mastou, dlho bola preklinana a nezdrava a teraz? pravy opak - zacinaju ju uprednostnovat pred rastlinnymi tukmi. tak si vyber - kazde obdobie preferuje nieco ine - podla toho, komu sa co hodi.
@majulino no super tak este vydržte kojit co najdlhsie, ja už mam len na 1x moje mliecko.... co už no urobila som vsetko už preto aby bolo no malý sa sam odstavil takže som len odsavala od 8m a teraz už len 1x denne lebo je ho malo☹
@blondiee83 no ono to je dost diskutabilne vsetko o mliecku ťažko povedat co je najlepsie a ktore je najlepsie....
baby pokracovali ste od roka s mlieckom Golden Goat???
u nás to je takto, syna som kojila do 15 mes, potom sa odstavil sám, mlieko už potom nechcel žiadne - ale jedol iné mliečne výrobky ako jogurty, syry a pod. takže som sa tým nezaťažovala, syn nie je na nič alergický, doposial je zdravý - je tretiak a ešte nikdy nebral antibiotiká
nemám možnosť sa v meste dostať sa ku koziemu a iným mliekam, dcéra má teraz 17 mes. v 10 mes sme sa odstavili...kravské mlieko odmieta - ale taktiež iné mliečne výrobky z kravského mlieka neodmieta, takže na večeru a v noci 1 x dávam UM, dcérka je tiež zatiaľ zdravá a nemá alergie
@katka121 no to je zaujímave a ake davate UM kozie ci???moj musi mat niekedy mliecko aj cez den, napr.ked nespapa moc z obedu tak pred pobedným spinkanim..... 🙂
@katrenka111 asi sme sa nerozumeli - ja som pod skratkou UM myslela umelé mlieko.... momentálne pre dcérku používame HIPP - mali sme Babylove ale teraz má výpadok dlhodobý na slovensku, skúšali sme aj Bebu ale tá zapekala, takže momentálne HIPP - u nás je to taký mix - v noci umelé mlieko a cez deň mliečne výrobky z kravského mlieka
@katka121 jaaj ja som myslela že davas um kozie....
@sorciera24
@kaja73 baby otazka, ako to že na Bambinchen je napisane že nevhodne pre deti do 3rokov ked to je UM od 6.mesiaca, nelogicke nie????trochu divne...
@katrenka111 to mas napisane len v slovencine-lebo to u nas testovane nebolo a tak to nema tzv. licenciu-ide len o formalane zalezitosti-oni to tam proste musia napisat aj ked je to vhodne od 6M-je to na hlavu,ale take su zakony.
@kaja73 vdaka moja....

@majulino no to je neznalost.....
aj ja som si donedavna myslela že vetko je tak ako nam nakazu pediatri a podobne ale realita je ina bohužial a to sa týka viacerých veci, liekov, potravin a podobne....
tiež davate kozie???