V akom veku začali vaše deti papať príborom?
asi tak v cca 9-10 mesiaci lyzickou, teraz v 16m aj lyzicou aj vidlickou je (ale ja som sla blw,nekrmila som ho)
@bluemoon24
@amelia8
Wau super, moja má 16 mesiacov s lyžičkou sa zabáva v jedle už dlhšie, no sama ešte nepapá
ale s tym sa netrap, ona si k tomu cestu najde sama to sa naucit neda. Iba ju nechat sa “hrat” to pride 🙃
Okolo 9-10 lyzicka, po roku a pol aj detsky nozik a detska vidlicka.
Kazde dieta je ine. Niektore ani v 3.roku nevie drzat lyzicku.
Moj najmensi mal 1,5 roka a papal vsetko sam. Lyzickou. Asi od 2roka aj vidlicku.
A jak dlouho uz se seznamuje s priborem? U nas to ze zacatku vypadalo tak, ze vzal lzicku do ruky, 2x zkusil nabrat, neslo to, tak pokracoval rukou. Stejne jako @amelia89 jsme jeli blw, lzickou jsem krmila asi 2 tydny, pak jsem se na to vykaslala. Syn od zacatku nesnasel, kdyz mu nekdo neco cpal do pusy, vsechno si chtel osahat. Dneska je to tak, ze kdyz ho nekdo chce krmit, tak zavre pusu a konec, vsechno musi sam. Kazde dite je jine, vubec netlac na pilu a nedel si z toho zadne stresy. Neznam dospeleho, ktery neumi pouzivat pribor 🙂
@bluemoon24 no uplne ako nas syn… on si to vyslovene vyzadoval to blw. A teraz som mu nakrajala nieco do misky co mohol aj s rukou jest a rozculoval sa lebo chcel vidlicku 😂😂😂
@bluemoon24 asi mesiac približne, raz už jogurt papala sama asi 4 lyžičky 😀 netlačím nato určite, nechcem aby si spravila odpor ku tomu
Nas dostal lyzicku, ked sa po nej zacal natahovat, dlho to bolo len hrabanie sa v jedle a olizovanie lyzicky. Kolkokrat to vyriesil tak, ze sa rukou nakrmil. ale nechavali sme ho, pomedzi to sme ho dokrmili. Este nemal mal dva roky, ked sme boli niekde na vylete a uz sa najedol aj sam, comu sa okolosediaci cudovali. Kedy zacal sam ani si presne nepamatam.

Od 10m zacal zkouset, ted v roce a pul uz ji celkem bez neporadku (lzicka + vidlicka).