Zdravé detské potraviny z reklamy
Ahojte mamicky, zakladam tuto temu, pretoze tu stale castejsie vidim, ze viacere davate detom papat ,,zdrave detske potraviny" z reklam, bez toho aby ste sa zamysleli nad zlozenim, ak ho vobec citate. Mnohe taketo detske pamlsky nemaju so zdravim nic spolocne, skor naopak. Vyrobcovia pouzivaju triky na obaloch, aby na prvy pohlad vyrobok vyzeral zdravo, pouzivaju pekne obrazky, aby ich deti chceli, pouzivaju neskutocne mnozstva cukrov, aby detickam chutilo, pouzivaju casto tie najlacnejsie nezdrave prisady na maximalizaciu ziskov. Taketo detske pamlsky su casto nezdravsie ako rozne vyrobky, ktore sa ako detske netvaria..
Chcem apelovat na mamicky, aby aspon pri detskych potravinach citali zlozenie a porovnavali
Budem postupne pridavat vyrobky, ktore sa takto tvaria, ktore pouzivaju slogany, ake su vyborne pre deti a pritom pravda je niekde uplne inde...
@katarinamarkova To nie je moj znamy 🙂, a je ich viac. Vies len oni nepropaguju ziadne vyrobky, ale posielaju emaily o beznych potravinach. Vlastne od nich som sa vsetko naucila. Aky olej je zdravy, ze biele vyrobky su nezdrave (ryza, muka). A kopec veci o benefitoch roznych potravin.
A to mi takto posielaju uz asi 4 roky. Ich "vyrobky" su skor nejake knihy ohladne cvicenia, stravy. Napr. som si kupila knihu s receptami na rozne salaty.
Povšimnutiahodný článok blogera o pesticídoch a niečo málo aj o potravinách v "bio kvalite".
@monkabr Za málo 😉.
Dostanú, jasné, že dostanú.
A paradoxne, napr. u mrkvy najviac pesticídov obsahuje práve stred (tá chutná sladká časť 🙂 ), pri zemiakoch je tesne pod šupkou. Odkedy disponujem touto informáciou šúpem zemiaky pekne nahrubo...
Množstvo pesticídov je ovplyvnené aj ročným obdobím (jarná zelenina ich obsahuje viac ako úroda o niekoľko týždňov neskôr) a ráno býva tiež o niečo horšie ako večerný zber.
Mnam, modre smoulove dobroty pre deti 🙂
https://www.stream.cz/adost/10005012-modre-zlo
Davam do pozornosti novy diel ,,A dost!" o detskych pamlskoch a cokoladach
https://www.stream.cz/adost/10005371-cokolada-n...

@dejka77 ved nehovorim ze im verit nemozes 🙂 hovorim ze verit nemozes tomu ak je niekde nieco o akoze ,,bio,, ci pesticidoch napisane....len preto, ze to je niekde napisane.
len tak na okraj - banany som nikdy bio nekupovala 🙂 u nas ich totiz ani nedostat a cestovat pre ne 30 km ked mam chut na banan sa mi nechce. aj tak neverim ze je nejaky podstatny rozdiel v tom bio a nebio z obchodu 🙂
a preco? pretoze fitness trener a odbornik na vyzivu zaraba na ludoch, ktory ho potrebuju 🙂
- to netvrdim zas ze je pripad tvojho znameho....to len tak na zamyslenie