icon

Je biely drevený altánok v záhrade dobrý nápad?

16. feb 2025

Ahojte,
ak mate na zahrade biely dreveny altanok, nelutujete, ze ste si zvolili bielu farbu? My by sme chceli tiez bielu farbu, ale kde to poviem (aj rozni zhotovitelia), tam ma odhovaraju, ze budem lutovat, lebo o chvilku to bude cele spinave, zaprasene atd. Nam sa paci aj tmave drevo, ale omnoho viac prave biela farba. Kedze je to dost velka investicia, rada by som pocula nazor niekoho, kto biely altanok uz nejaku dobu ma. Dakujem za zdielanie skusenosti ❤️

viestta
16. feb 2025

Spinu splachnes s hadicou, to nie je problem, ale biela ti casom na slnku zozltne a s tym uz nespravis nic

autor
16. feb 2025

@viestta myslis, ze aj v pripade nejakeho kvalitnejsieho nateru ta biela casom zozltne?

viestta
16. feb 2025

Kazdy nater casom zozltne. Niektory skor, niektory neskor ale to zltnutie je nezvratny chemicky proces starntia materialu

janinah
16. feb 2025

Natierat drevo na bielo je podla mna hriech.

tykat
16. feb 2025

Ak biely tak asi radsej kovovy, ak drevo tak nechat ho vyniknut. Tj. nezatriet ho farbou ale radsej transparentny lak.

jumama
16. feb 2025

Chcete biely, daj si biely, budes inak lutovat 🙂 J
a som takto ked sme prerabali kuchynu stale pocuvala, ze nemam si davat kachlicky. V malom byte vymyslela som si take rozlozenie kuchyne, ze mame linku na oboch stranach a pod oknom dlhu dosku so stolickami. Na celej stene okolo okna a aj na naprotivnej okolo dveri mame biele tehlickove kachlicky, lebo sa podla mna k nasmu stylu kuchyne velmi hodia. Netreba ich tam, ale chcela som ich... Samej sa mi to tazsie predstavovalo a bala som sa ako to vypali, kedze ma vsetci odhovarali. Este aj na zem som si vybrala dlazbu s kvietkovou vzorkou. Teraz som rada, ze se sme si to presne takto dali, vyzera to presne ako sme chceli, ako vidiecka kuchyna. Nezaujima ma co je moderne alebo prakticke.

maca1984
16. feb 2025

Ak taký chceš, je to tvoje rozhodnutie.
Ja by som biely nechcela.
Sused má, a pretiera ho myslím každé 3 roky.
Farbu kúpil kvalitnú, ale ako je vyššie písané, žltne.
Je to sice v záhrade, ale ten prach si človek hneď všimne na bielom.Plus má okolo rastliny, kadečo sa mu tam ťahá po stene keď dlhšie nepríde a potom tam vidno stopy po tých rastlinách.
Ani to by ma nebavilo stále riešiť.
My máme natretý na hnedo ( nie tmavá ) a pretierali sme min.rok po 9 rokoch.

angeli121212
16. feb 2025

@jumama joj tú vašu kuchyňu by som rada videla musí byť krásna ☺️🥰