Kedy sa oberá rakytník?
Prvý rok sa mi urodilo, neviem do kedy s zberom čakať?
Ja už budem zbierať tento víkend. Závisí od miesta, od odrody...
@peter0123 ahoj, mame prvy raz urodu na rakytniku. Mam pocit,ze prave dozrieva, plody sa viac zafarbili a zvacsili a su maksie. A naozaj sa velmi zle oberaju. Chutovo su uz celkom ok, tiez sa chystam uz oberat.
My sa chystáme zbierať budúcu sobotu a máme rovnaký ako vy😊
Tu je výborne video z farmárskej revue od pestovateľa rakytniku o zbere a spracovaní pre tich čo majú väčšiu úrodu
https://fb.watch/nopkCMk032/
Ja mam viacero druhov...vacsinu zberam prvy augustovy tyzden...teraz mi ostal este 1 ker..budem oberat cez vikend...velmi zavisi od odrody, kazda dozrieva inokedy
@jaskolka netreba zabudat, ze po zostrihani konarikov bude rodit az o 2 roky...plody totiz rastu na 2rocnom dreve
@peter0123 ochutnaj ho...ked nie je moc prikry, ale skor kysly, tak je ok...plody nesmu byt moc makke...to uz bude prezrety
@erikavesela už nie je čo ochutnať....

@peter0123 co ja viem, tak sused u svokry už ho zbieral v polke augusta, na zaváranie a džemy. On by sa mal zbierať podľa toho, na čo ho chceš, lebo čím ďalej ho ťažšie bude odstrániť z tých vetvičiek, bude sa pucit pri zbere. Jedine odstrihnúť celé vetvičky a zmraziť, potom sa ľahko "vysype"