Overené ekologické rady proti slimákom v záhrade
Žienky, aké overené eko rady by ste mi doporučili proti slimákom? Zožrali mi už viac ako polovicu vyklíčených uhoriek. Ja som zatiaľ skúšala pivové “pasce” zo sedemdecových pohárov naplnených pivom a škrupinky z vajec. Veľmi to nepomohlo. Čo sa osvedčilo vám? Ďakujem.
Skús dať okolo záhonu mantinely s nalepeným šmirglom trochu zapustené do zeme aby nepodliezli.
Pozbierat a uvarit s pikantnejsou omackou 😂
Zábrany z plechu. Nevylezú po nich.
Babka pouziva sodu bikarbonu s cukrom 3:2. Este do toho dava bobkovy list.
Proti slimákom pomáha mať v záhrade ježa, alebo žaby.
My sme proti slimákom používali kakaové škrupiny (normálne sme ich kúpili v cokoladovni) Slimákov evidentne odpudzovala ta vôňa (a teda cela zahrada vonala ako čokoláda) a ti bez dobre vyvinutého čuchu zase nedokázali preliezť cez škrupiny. Ale to sa dá len pri menších záhonoch. Na väčšie je to trochu drahy vtip.
Pod jahody som dala drvené konáre. A mali sme slepúchov lámavých, oni ich vyjedli... bohužiaľ je to ohrozený druh, málokde sa vyskytuje, po sťahovaní ani my už ich nemáme. :(
@maybe888 ja si preto robim planty a ked su vacsie vysadim von. Je s tym robota ale aspon mam nejake uhorky. Pres 2mi rokmi mi zozrali uplne vsetky uhkrky
@cukroska vacsinou chodia v noci to by musela s baterkou behat po zahrade
@ibatanecnica aj večer aj cez deň u nás chodia bezdomovce.
Proti slimákom pomáha mať v záhrade ježa, alebo žaby.
@frflos_nespokojny nám nechal srdečný 💩 pozdrav rovno v miske 😁 strašne sú milí ale strašné 🐷
modre gulicky rozsypam to jedine pomohlo
@frflos_nespokojny nám nechal srdečný 💩 pozdrav rovno v miske 😁 strašne sú milí ale strašné 🐷
@aandrea9 a to fucanie v noci aj niekedy vystrasi
Vykopali sme jamku, dali do nej umelý pohár a do pohára naliali pivo. Dali sme si 5 pohárov. Do rána boli plné slimákov. Bol to hnus, ale pomohlo 😄
Slimákov, slizniakov sa úplne nezbavis, ide o nastolenie rovnováhy. Každá metóda ti pomôže trochu.
Pivné pasce vraj prilákajú aj susedove slimáky, preto je lepšie poradiť ich susedovi 😀
Pomáha ešte zmiešaná výsadba. Nie celý rad uhoriek, ale posadiť ich kade tade, je väčšia šanca, že nejaká sa "zachráni"
Slimáky odpudzujú aj niektoré bylinky, preto je vhodné zasadiť blízko záhonov.
Ešte sa odporúča zasadiť niečo "pre nich", napríklad pekingsku kapustu - zožerú ju a ostatné nechajú.
Ostatné už bolo napísané vyššie
@cukroska vacsinou chodia v noci to by musela s baterkou behat po zahrade
@ibatanecnica ja veru behám s baterkou po záhrade 😂😂😂 Ale ja mám vyvýšené záhony, takže je vcelku jednoduché ich obehnúť a vyzbierať ich.

@maybe888 nic,vždy ich to iba trošku obmedzí.
Kosit často,no a ručne zbierať. Môžeš poskusat všetko možné,čo nájdeš,ale nezbavis sa ich úplne. A keď,tak z istého miesta iba na chvíľu.