Strom, ktorý bude rásť spolu s dieťaťom
Ahojte narodila sa mi dcera a rad by som zasadil nejaky strom ktory by rastol snou(tzv birth tree) zahradu mam asi strednu ale nemam moznost dostredu vysadit len tak strom.
Vedel by mi niekto nieco odporucit co nerastie extremne rychlo?
Dakujem
Sestre zasadil muz ginko ked sa im dcera narodila
My sme sadili slpovitu formu starej odrody jablcok Jakubky. Rodila po 3r a ma 1,80 cm za 8 rokov a pre dcerku hrusku 🙂. Tento rok mame prvu poriadnu urodu - 2 kusky
.
Figovník
A určite nekupuj tie stlpovite stromy,.to je celé len reklama, vyzerá to hrozne, a nikdy to nebude ako na obrázku, je to taký pahýľ.
@anonym_b14b67 samozjreme, urcite mas ich doma 5 kedze vies pisat z vlastnej skusenosti 🤣
Nase "pahyle" su krasne ze sa nas kazdy pyta co su to za stromy a rodia skvele jablka kazdy rok.
Myslite ze je lepsie zasadit teraz ked sa iba narodila alebo pockat par rokov kedy si to bude uvedomovoat a snou posadit??
@anonym_b14b67 samozjreme, urcite mas ich doma 5 kedze vies pisat z vlastnej skusenosti 🤣
Nase "pahyle" su krasne ze sa nas kazdy pyta co su to za stromy a rodia skvele jablka kazdy rok.
@inaemre To ti povie každý vystudovaný záhradník, aj Janka Bielikova o tomto písala. Že ich máte pekné nejdem sa hádať, ak sa rozkonarili, tak to už ani stlpovity strom nie je ako sľubovali. Susedia to majú a mne to príde smiešne, taký pahyl vysoký a z toho im idú jeden dva ďalšie konáre tak dohora.
Myslite ze je lepsie zasadit teraz ked sa iba narodila alebo pockat par rokov kedy si to bude uvedomovoat a snou posadit??
@fifenkoo Ja osobne by som teraz. Vieš čo, deti si toho veľa nepamätajú. So štvorročnou sme boli v Prahe na dovolenke, keď sa jej spýtam, nepamätá si nič. Ak chceš, aby si to pamätala, to si ešte pár rokov počkáš. A plus kým ten strom vyrastie....A zážitok zo sadenia môže mať s tebou aj inokedy. Ja by som zasadila teraz a vždy jej hovorila: tento strom má 10 rokov, presne ako ty.
@fifenkoo U nás si pamätám keď sa zenil sused zasadili mu kamaráti orech pred bytovku kde býval..orech je už poriadne veľký, ale on tu už veľmi dávno nie je..zomrel mladý...
@kukulienka999 ginko biloba radšej nie, pretože plody pri dozrievaní veľmi smrdia, fakt nepríjemne.
@pinkgirl 😂😂😂
@inaemre To ti povie každý vystudovaný záhradník, aj Janka Bielikova o tomto písala. Že ich máte pekné nejdem sa hádať, ak sa rozkonarili, tak to už ani stlpovity strom nie je ako sľubovali. Susedia to majú a mne to príde smiešne, taký pahyl vysoký a z toho im idú jeden dva ďalšie konáre tak dohora.
@anonym_b14b67 my mame cisto jeden dlhy stlp, tak ako to ma byt. Vyzera to krasne ked su na tom z kazdej strany jablcka 🙂
Náš syn dostal hurmi kaki
Ginko biloba je krásny, rastie pomaly a neni tuctový, nemá ho hocikto
@kukulienka999 len ginko je neskôr obrovský strom
Ginko biloba je krásny, rastie pomaly a neni tuctový, nemá ho hocikto
@lilke každý strom sa dá strihať a nedovoliť mu rast do výšky, mame ginko asi 4 rok a narástol len malo, keď porovnam takú katalpu, sakuru, javor, vŕba, Tie rastu ako divé.
@lilke každý strom sa dá strihať a nedovoliť mu rast do výšky, mame ginko asi 4 rok a narástol len malo, keď porovnam takú katalpu, sakuru, javor, vŕba, Tie rastu ako divé.
@kukulienka999 áno, ginko rastie pomaličky. Ale ak by si obstrihavala, z toho,ako má ostať v dospelosti, by si mala len hrubitansky kmeň so zopár konarikmi. Ale možno sú zakrpatene variety, netuším. Ginko sme mali, muselo preč.
podla toho ci ozdobne alebo uzitkove... o ovocne stromy sa treba dost aj starat, tak si to dobre treba premysliet. Ja by som navrhla magnoliu alebo japonsky javor = ak chces soliter. AK ovocny strom, tak napr. jablon je pdla mna dost nenarocna aj na udrzbu, a tvarovat potom rezom. Neodporucam stlpovite a ani tie na zakrpatenom pniku (takych mame viac a neodporucam, rastie do sirky, tym padom neda sa pod tym chodit... cize radsej vyssi strom, pod nim je normalne miesto, prejde sa tade aj pokosi sa v klude atd...)
Pajasen
@anonym_754fbd PAJASEN je invazívny strom a vie byť aj veľký rýchlo rastie, vytláča ostatné rastliny a nedá sa ho len tak zbaviť treba na to špeciálnu chemikáliu ktorá sa vstrekuje do kmeňa, korene v zemi vypúšťajú ďalšie výhonky, toto by som neodporúčala vôbec, niekde je tento strom na "čiernej listine" a je nariadenie na vyhubenie
@fifenkoo KATALPA. Strom, ktorý má korunu ako hribik, v lete ponúka príjemný chládok s kavičkou a koláčikom pre celú rodinu. Krásne kvitne na bielo.

A na magnoliu mate aky nazor ?
@fifenkoo magnolia znesie dost, takze kludne zasad. Rataj s tym, ze do 10 rokov to uz bude vacsi strom.