icon

Ako periete obnosené vecičky pre bábätka?

ssussie
12. aug 2012

Ano uz aj ja som podlahla veciam z tunajsieho bazariku. Len sa chcem spytat ako a v com oprat prvykrat obnosene vecicky po ich kupe. Nas drobcek ma len 6 tyzdnov tak nechcem aby sa vyhadzal. A vlastne ake mate skusenosti s bazarikovym oblecenim pre take mrnatka? Diki.

zmrzlinkams
12. aug 2012

ja osobne by som to vyprala normalne tak ako sa chystaš vyprať všetko ostatne čo maš doma ved pračka ti zlikviduje teplotou všetko to čo by si v šatach mala - aj v bazarikoch by mali predavať čiste, vyčistene a vyprate veci ale kedže je každa maminka zviknuta na svoju vonu a štil prania a tiež to tam hocikto obchytka tak treba vždy vyprať všetko čo je nove či z bazariku alebo z obchodu, normálne by som to hodila do pračky a prala tak ako periem všetko doma.
žeby som to nejako špecialne čistila alebo sa špecialne tomu stavala tak to nie - na kupe vecičiek z bazariku nič zle nevidim a hlavne detkse vecičky ktoré sa vobec nestihnu opotrebovať max. znečistiť ale take si nemusiš kupovať ak vieš že sa ti to nepodari dať do povodneho stavu alebo možeš kupiť na doma aspon ti nebude vadiť ked to dieťa nahodou zniči 🙂
ja som prala od malička ako sa mala narodila veci prášok taky aky použivame my a detsky aviváž silna biely, aj ružovy som použila a mala sa mi nikdy nevyhadzala - detkse prašky su moc drahe a podla mna zbitočne ak dieťa neni vyslovene alergik - ak sa bojiš aby nebol prášok pre male dieťa moc agresivny možeš k prašku do pračky pridať trošku octu a on zneutralizuje tu silu prašku a neni to ciitť na oblečeni. nebola som nikdy moc spokojna s tym ako mi vonalo pradlo a ako kratko hlavne a teraz použivam gel aviváž a lenor parfum bude tmavo hnedy alebo bledomodry (pozisťovala tu na MK ake mamičky najviac a najčastejšie použivaju) a teraz som velmi spokojna a už to nezmenim akorát skusim zihnať iny a lacnejši gelovi prašok ale ide o to že gel a avivaž lenor urobi ten knečny efekt 🙂 možno aj konbinácia gel a silna by bola ina ako prašok a silan ale to som neksušala už ostanem asi pri tom lenore zda si mi viac vyrazny vo vonach 🙂

boska79
12. aug 2012

vsetko v save a na 90

janano
12. aug 2012

@ssussie farebne vyper na 60, biele na 90 (ak mas daco jemne, tak na mensej teplote), ako avivaz pouzi ocot, daj extra preplachat a vysus na slnku. Very simple... 😉

zuzanocka
12. aug 2012

ak tam nie su nejake flaky.. tak by som to prala ako bezne peries.. take malicke to predsa neufulalo, neprepotilo..
ja osobne radsej kupujem len veci po detoch predavajucich.. nnie niekde nakupene na kila v second handoch..ked boli nase baby malicke, mali vacsinu veciciek bielych, prave z dovodu, ze sa dalo prat na 90 st., ak bolo treba 😉

katren
12. aug 2012

tak ako ostatne veci....

ichbinich
13. aug 2012

@ssussie:
Na co najvyssej teplote, ktoru tie vecicky znesu, ale vacsina prezije 60 stupnov. V tom istom prasku a tak isto, ako peries ostatne.
Vsak to nebude prasive. Ak stav nebude zodpovedat popisu, musis reklamovat u predavajucej.
Na flaky zlcove mydlo, s kludom nechat posobit aj cez noc.
Ak to vyperies vsetko v save, hrozi, ze sa zmenia farby, cele sa to odfarbi alebo bude flakate. Savo mozes dat iba na cistobiele, bez aplikacii. Ale nie je potrebne.
Ja periem veci z druhej ruky ako aj nove veci z obchodu normalne roztriedene podla farieb s ostatnym pradlom.

ssussie
autor
13. aug 2012

no diki za rady. tiez som to takto planovala ale chcela som sa uistit ci nepouzivate nieco extra. ako napriklad ked davas dietatu flasku tak ju sterilizujes tak ci sa nerobi daco aj s pradielkom na poriadne ocistenie. je mi jasne ze veci su nezavadne ale staci ak predosla mamina pouzila nejaky prasok co bol nedobry alebo tak .... aj ja som tusim citala ze pri 60 sa pradlo ocisti od vsetkeho.

a k obnosenym veciam - nikdy som nechapala ako mamicky z tych nasich smiesnych materskych vedia babatka tak chutne obliect. uz teraz rozumiem - a ked som videla ako nasmu drobcovi su dupacky kupene pred tyzdnom za sialenych 12,90 € dnes uz na doraz pochopila som, ze cesta bazarikov bude asi najschodnejsia Najma na vacsie polozky ako su bundicky, overaliky, nohavice a tak ...

zlobinka
13. aug 2012

ja som oprala na 60stupnoch a dala som ocot namiesto avivaze..ten odstrani bakterie ak by tam nejake boli...a avivaz ani nepouzivam na detske vecicky...malej periem zvlast v pracom gely pre deti...vecicky som vyprala vzdy dvakrat..naprikla vacsinou kupim vacsie cisla,alebo chcem kupit od nejakej mamicky tu na mk,tak pozriem co este ma z vacsich cisel...tie vacsie operiem raz,odlozim a ked to uz moze nosit operiem...zasadne vsetko dvakrat prvy na 60 a druhy raz na 40

ichbinich
13. aug 2012

Ja som zase vo svojom zivli vo vypredajoch a v akciach 😀
Body, nohavice, ponozky, tricka, pulovre treba vzdy, to sa da kupit aj par cisiel popredu. A ze je to tricko z predchadzajucej kolekcie je naozaj sumafuk. Skoncia na nom kadejake flaky, ci stalo dvojbalenie 5€ alebo jeden kus 50...
Raz som videla biele body s malym logom Tommy Hilfiger za 30€. Ale rozdiel od body z C&A za 3€ som nevidela... Ale ked si niekto namysla, ze to mat musi, tak sa to aj vyraba...
V Tescu maju vzdy nieco precenene, napr. to 5kusove balenie body. Uz bolo otvorene, ale bolo tam 5 kusov, zhruba rovnako velkych, a vsak to aj tak operiem. A namiesto 10€ stalo 7 alebo 5, uz si nepamatam.
Najdrahsi synov kus oblecenia doteraz bola minulorocna zimna bunda za 55€, tu som predychavala, ale zalubila som sa do nej 😅 Tuto zimu bude ma za 30€, do jasli na hranie dufam najdem nieco schopne z druhej ruky. Najdrahsie dupacky boli Chicco za 25, ale nosil ich 4 mesiace 😉
Teraz vo vypredajoch som nakupila rifle po 7 a 10€, uz o jednu-dve velkosti dopredu (ja mam uz 2,5 rocneho). On si vybral dvojbalenie triciek v HMku za 5€, a este bola akcia, kedze som kupila vypredajove veci, dostala som poukazku 5€ 😝 Za nu som mu potom kupila pulover 😉
Vsetko si operiem, oznacim, zapisem, co mam v ktorej velkosti a odlozim do vakuovych vriec. A potom uz iba vytahujem podla potreby a dokupujem sezonne veci, ako zimne a letne, plus topanky, to sa neda moc popredu.

skoricaxx
13. aug 2012

ahoj
je to super vecicky su najviac zachovale bo aj mne sa stalo že niektore sme mali oblecene len par krat, osobne radsej nakupujem v bazariku priamo v obchodenie cez net , možem tam vecičky vidiet naživo. A radšej podporim mamičky a bazarikok ako to ísť kupovať k vietnamcom aj tak sa tu hrozne moc rozťahujú

simsalabim
13. aug 2012

@ichbinich aj ja to tak robim, velmi sa mi to osvedcilo. len obcas sa seknem. Starsia dcera bola dlho trasne chuducka, tak ked som niekde zohnala v dobrej cene rifle na stihle deti, kupovala som hned aj po 2 kusy. A ona - potvorka - ako prisla do puberty, tak saj ej postavicka kusok zagulatila a zrazu moze nosit uz aj veci na normalnu detsku postavu. Tak som pokupene rifle musela predat. NAstatsie boli vsetky z vypredajov...

zmrzlinkams
13. aug 2012

@ssussie flašky babatku musiš stale sterelizovať pokial je maličke aj každy druhy den by si mala ale oblečenie nemusiš a upln stači ak ho normálne vyperieš ako si zviknuta pranim sa všetko vyperie aj to keby nahodou predošla mamička použila prašok čo tebe neni vhodny tak aj ten sa vyperie nemusiš sa báť a ja malej stale periem vecičky na 60tke všetky a netriedim podla farieb detske veci ani raz mi nepustili a aj dospelácke triedim na blede a tmave nerobim z toho vedu a nikdy som nemala žiadny problem 🙂 na 40tke periem len dekovinu a plyšakov 🙂