icon

Akú kozmetiku pre 9 ročnú slečnu?

eridia
2. aug 2012

Milé maminky, akú kozmetiku používate pre svojich začínajúcich pubertiačikov? Dcérka má 9 rokov a už sa jej na tvári začínajú robiť pupáčiky a uhríky.. Máte odskúšané nejaké pleťové vody alebo krémiky, ktoré sú pre takýto vek vhodné? Ďakujem za každú odpoveď a názor 🙂 ..

dazdovka
•
2. aug 2012

Ahoj, moja krpana vyskusala uz toho viac, zacala som s prirodnou kozmetikou Alverde z dm, ale skusili sme aj experimentovat, napr. namiesto drahych pruzkov na vytahovanie porov z oblasti nosa pouzivame cistu zelatinu a mlieko (za lyzicu praskovej zelatiny zmiesame s lyzicou mlieka, dame na 10 min do mikrovlnky, po vybrati este pomiesame a nanasame stetcom na oblast, kde chceme povytahovat sajrajt z porov) a funguje super, i ja tak pouzivam 🙂

bea1971
•
2. aug 2012

9 rocna dcerka ma este na kremy trosku cas,este sa ich napouziva za zivot dost,ma este jemnu tvaricku, co stale dozrieva a pokozka potrebuje dychat,takze si myslim,ze na taketo veci ma este cas 😉 😎

murinka
•
2. aug 2012

ja bysom take problemy riesila s koznou lekarkou.aj to len v tom pripade ak by tie "nedokonalosti" boli vo vacsom rozsahu 🙂 inac by som to zatial nechala tak...

riana12
•
2. aug 2012

@eridia
V prvom rade, aj ked sa jej postupom casu zacne mastit tvaricka viac, vyhybajte sa vodam a kremom s obsahom alkoholu. Aby jej pokozku este viac nevysusovalo a nenutilo tak k zvysenej tvorbe mazu.
Teraz je uz vhodne obdobie, aby si zvykla dvakrat denne - rano a vecer - umyvat tvaricku. Treba ocistit tvar od potu, prachu, mastnoty, aby sa jej stav nezhorsoval. Staci jemne detske mydlo alebo klasicke Dove mydlo (ma hustu penu a je jemne). Na vyrazky kupte cajovnikovy olej alebo sudocrem a kazdy vecer potrite iba zapalene miesta.
Netreba kupovat specialne vyrobky, ma este na to cas. Vystacite si s minimom, staci zachovat pravidelnost.

aspinka
•
2. aug 2012

@eridia V prvom rade super ze sa tym zaoberas moja mama to povazovala za zbytocne a svoje som si s pletou odtrpela ja by som napriklad lahku kozmetiku ako vhodny krem ci pletova voda nevylucovala. Kozneho odporucam iba keby nastali naozaj nejake zavazne problemy s ktorymi si neviete rady lebo ja s koznymi zas nemam 2x dobre skusenosti vacsinou extremne liecby roznymi sajrajtami ala Dalacin a pod. Moja mala ma napriklad 7r a teraz sa jej par krat vyhodili mini pupiky a vecer sme to po umyti pretreli pletovou vodou Bioderma a pupiky sa stratili. Ja budem velmi dbat o starostlivost o plet malej kedze keby zdedila moju tak to chcem hned podchytit 🙄

mummy01
•
2. aug 2012

@eridia mydlom neumyvat,len jej pokozku vysusi.Radsej jej kup jemnu plet.vodu bez alkoholu a kludne aj jemny nemastny krem.Zaklad je cistenie-vecer oplachnut vodou,potom docistit pletovou a nakremovat.Rano staci pletovou a nakremovat.Zbytocne ani obyc.vodou neumyvat,plet sa presusi a o to viac jej budu pracovat mazove zlazy a budu sa jej este viac upchavat pory.Na zapalene miesta len na noc natriet krem s tee tree alebo nejaky iny hojivy,na trhu je ich dost.Ak mas otazky,kludne mi napis 😉

strnadka_zlta
•
3. aug 2012

dazdovka myslela toto:

Ma tam chybu, nie 10 minut, ale 10 sekund v mikrovlnke!

simsalabim
•
11. aug 2012

Ja som mojej pubertiacke kupila setrnu pletovu vodu Bioderma Sebium + krem k tomu...v lekarni. Su super, po 3razoch bolo po pupienkoch...aj ked cakam, ze sa zas objavia, ked puberta nastupi prudkejsie...Teraz ma 13rokov.

karamel
•
11. aug 2012

Na aknoznu plet sa nam najlepsie osvedcili Z AVON-u rad kozmetiky Clearskin. Pouzivame to doteraz🙂

dada1212
•
11. aug 2012

mne kedysi dávno pomohla pleťová voda od clean and clear.
a ešte nezaťažovať pleť, teda žiaden make-up, púder, pleťové masky, nočný krém atd. myslím že postačí nejaká pleťová voda proti akné a cez deň nejaký krém podľa typu pleti. ak nemá mastnú pleť, tak skôr nejaký ľahší hydratačný krém, ak má mastnú pleť, tak môže byť aj taký na akné.

sofia24
•
11. aug 2012

momentálne to tiež riešim,syn má 11r. a vidím,že sa mu objavili prvé "čierne bodky",kedže ja som v puberte mala veľmi problematickú pleť,snažím sa už od počiatku niečo s tým robiť,aby som si neskor nevyčítala,že som niečo zanedbala... Práve som mu objednala tonizačnú vodu z Avonu na čierne bodky,myslím,že nebude na škodu,keď začneme čistiť pleť a uvidím ako to bude pokračovať...

vefi89
•
11. aug 2012

ja by som išla proti krémom... pokožka sa prirodzene mastí, regeneruje, a vysúšaním, či mastením sa len narušuje prir. rovnováha. Ak, tak ako bolo spomenuté, umyť aspoň ráno a večer tvár studenou vodou a mydlom.

wewe22
•
11. aug 2012

pre taku malu slecnu by som skusila nieco prirodne z lekarne

malinkaaninka
•
11. aug 2012

určite mydlom neumývať.mydlo vysušuje pokožku a to narušuje film na pleti,pokožka je podráždená a reaguje na to zvýšným mastením a to je živná pôda pre akné a komedómy.ak má problém s akné,tak treba dohliadnuť v prvom rade na stravu a pitný režim.jej ešte netreba veľa kozmetiky,skúste pleťovu vodu od biodermy,čistiť pleť ráno a večer.krémovať nemastným krémom,trebars tiež bioderma.

kingstonka
•
30. júl 2018

Ahojte,rada by som zaktualizovala temu, poradte prosim cistiacu kozmetiku pre teenegerov. Dcera ma 10rokov aobjavuju sa jej cierne.bodky ma nose.

sonka1981
•
2. okt 2018
Používateľ sonka1981 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sonka1981.

netuším...ale tiež ma to čaká, dcerka ma 7 rokov a zatial davame tuto kozmetiku https://www.notino.sk/deti/?f=1-1-22932-22937-23003 zatial som sa pozerala tu a neviem ktorý by bol dobrý. Podla čoho to vyberat

damoska
•
28. mar 2019
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

je dost mlada, takže by som skusila niečo bez chemie, kludne nejake bio kremy

hubik6
•
19. mar 2026
@dazdovka

Ahoj, moja krpana vyskusala uz toho viac, zacala som s prirodnou kozmetikou Alverde z dm, ale skusili sme aj experimentovat, napr. namiesto drahych pruzkov na vytahovanie porov z oblasti nosa pouzivame cistu zelatinu a mlieko (za lyzicu praskovej zelatiny zmiesame s lyzicou mlieka, dame na 10 min do mikrovlnky, po vybrati este pomiesame a nanasame stetcom na oblast, kde chceme povytahovat sajrajt z porov) a funguje super, i ja tak pouzivam 🙂

@dazdovka dobrý deň aká želatína prosím potravinárska?