Aký krém na zadoček pod plienky?
Ahojte, nedavno som citala jeden nazor od lekarky, kde pise, ze nie je spravne pouzivat na detsky zadocek kremy proti zapareninam preventivne ,teda pokial tie zapareniny nemaju....vraj je lepsie pouzivat kremy s lanolinom, alebo pantenolom, ......avsak cokovek hladam po lekarnach, tak vsade mi ponukaju len kremy proti zapareninam, ako rybilka, bepanthen, sudocrem, alebo v drogeriach tiez len proti zapareninam....pouzivate pri svojich detoch nieco ine? Ak ano, co ...dakujem🙂
My používame sudokrem, penaten aj rybacinku...
Rybička sa mi najviac osvedčila
uplne zakladna rybacia pasta (nie rybilka)
aj ked teda z jedeho balenia pouzivaneho na cele plienkovacie obdobie mi ostala viac ako polovica...vzhladom na to, ze sme pouzivali hlavne tecucu vodu a casto prebalovane latkove plienky v kombinacii s bezplienkovou metodou.
niekto hovori, ze je to aj z plienok, ja osobne som vyskusala 3 znacky - pampers, babylove a s farebnym motivom na leto s lidlu🙂)) s tym, ze krem na zadocek bepanthen extra som nemenila nikdy, tak si myslim, ze je dolezite pravidelne detsky jemny zadocek umyvat a hlavne hydratovat kvalitnou mastou, ja som s tou mojou maximalne spokojna, s nou experimentovat nebudem. 😉
mne sa osvedčil bepanthen care mastička..
nosím ju aj v kabelke.. 😉
ja používam bepanthen care. Som s ním spokojná. Práve teraz idú malému zúbky, tak má často riedku stolicu a vyštípe mu to zadoček. Natriem bepanthenom a na druhý deň je prdelka v poriadku.
ja som si kupila sudocream snad to bude ok 🙂
ahoj 🙂 cela rodina sme prešli na prírodnú kozmetiku a mám malého brata začali sme používať krém na zadoček od značky HappySkin, nepoužívame ho stále len večer keď malinký ide spinkať a po kakaní, žiadne zapareniny alebo začervenanie, tento krém obsahuje aj nechtíkový extrakt čo nás veľmi potešilo lebo malinký má aj ekzém. Používame aj vlhčené utierky tejto značky s čím sme tiež veľmi spokojní. Na to že to je prírodná kozmetika ceny sú naozaj nízke. Ich web: www.happyskin.sk
@viktoths prirodna kozmetika? pomaha aj pri niecom inom ako pri ekzemoch, ci nie?
@maminecka266 ahoj 🙂 ano pomaha maly nema ziadne zapareniny ani zacervenanie a ziadne ine problemy 🙂 a prirodna kozmetika je ovela lepsie nez pouzivat normalnu co je plne chemikalii.. a brata kupeme bud v cistej vode alebo mydlami co su na tej stranke happyskin.sk a sme velmi spokojni 🙂 tie produkty su naozaj kvalitne a vyborne a aj ceny su prijatelne 🙂
Sudocrem...jedine sudocrem...nema nanho ani bepanten..ked mal syn velmi velmi zapareny zadocek a v kabelke som mala rozne ine znacky kremov len nie sudocrem, pouzili sme bepanten-ale ako maly po nom v aute vyvadzal-to bolo placu.tak sme utekali rovno do najblizsieho obchodu kde mali sudocrem.a poviem vam to bola ulava..
Este som sa nestretla v mojom okoli s tym, zeby sa dieta po bepanthene vyhadzalo a to ho pouziva vela mojich kamosiek pre deticky a su s nim spokojne ako aj ja, ale kazdemu sadne nieco ine. Sudocrem aj moze byt fajn krem len ma pri nom odzaciatku odradzalo ze je v nepraktickom baleni- s nakremovanymi rukami ho zatacat...a potom prstami si z neho naberat😕...tak aj vzorku kremu z neho odlozila nabok..
My sme vyskusali kadeco...idu zubky a kakame plienku za plienkou...takze ritka ma co robit... Takze ziadne vlhcene,bud vzdy ritku osprchujem + detske mydlo alebo mokrou plienkou umyjem ..a v lekarni som kupila mast na zapareniny (je len na predpis,miesana) ..ta na pomohla 100% ...predpisal mi ju dr a nedam nanu dopustit ;)
Klasicka rybacia mast za 1,60€. Ani raz sme nemali zapareny zadocek.
@viktoths len moze clovek verit ze naozaj su len cisto prirodne?
@maminecka266 tieto produkty viem na 100% ze maju iba cisto prirodne zlozenie 🙂 a cele zlozenie je na obaloch 🙂
Bepanthen krem predsa je obsahom panthenolu resp. dexpanthenolu co je len iny nazov pre to iste. Extra krem od Bepanthenolu je dokonca specialne vyvinuty pre potreby novorodencov do 1 roku veku. A ze podla doktorky kazdodenne kremovanie nie je potrebne? Zistite rychlo sama, ze je... Mojej znamej doktorka odporucila zasyp - puder, co uz je naozaj prezitok a ich dietatko stale plakalo. Ked som videla ten cerveny vystipany zadocek, skoro mi vyhrkli slzy do oci.
@usiko ahoj, ja som preventivne nepouzivala, ale ked sa nahodou zaparil zadoček tak krém od weledy na zapareniny a to ucinkuje zazracne. pouzivam pri oboch detoch uz 8rokov. je prirodny, funguje, stačí ho maličko aj ked je cena vyssia urcite stoji zato lebo tak rychlo ako ten krem zaberie mi nezabral ani jeden
Bepanthen som používala aj ja pri mojom prvom. Teraz som začala používať Anthyllis bio kozmetiku, na základe jedného testovania blogerkou. Keď som objednávala, všimla som si, že robia aj detskú kozmetiku, tak som na skúšku objednala zinkový krem na plienkovú oblasť a keď už som to mala otvorené, tak aj gél na pranie 🙂. Ten zinkový krém je fakt super a kozmetika má aj certifikáciu na bio ICEA, takže to nie je len akože bio. Odporúčam.
My sme pouzivali iba Niveu baby na zadocek, nikdy sme ziadny problem nemali. Obsahuje tiez zinok, podla mna bola najlepsia volba, pre nas urcite 😊
za mňa sudokrém. Doteraz ho máme a premasťujem s ním aj občs suchu kožu v záhyboch. Plienky už nemáme, ale sudokrém ano 🙂
Aloe vera od LR. Super vydrží, pomáha, je bez parabénou a krásne vonia.
Tiez uz bez plienok ale bepanthem stale po ruke😉
Ahojte dievčatá! Pridávame sa ku spokojným užívateľkám nechtíkového dojčenského krému od Weledy. Súhlasím s názorom ada12345, netreba nanášať veľa krému. 😉 My ho používame aj na veľmi suché miesta, napr. na lakte.
pri oboch deťoch som používala bepanthen care, pri prvom sa mi osvedčil, tak som ho použivala aj pri druhom a požičiam si ho aj ja hlavne v zime na suché miesta na koži😝
ahoj ja som pouzivala pri oboch detoch Bepanthen care a bola som spokojna. kremovala som im ako prevenciu a myslim ze im to aj robilo radost :D
ja používam na zapareniny a potničky bepanthen care. Som s ním spokojná, lebo rýchlo pokožku zahojí a upokojí.
Ja som v poslednej dobe zacala opat pouzivat bepanthen care synovi na zadok a to je uz "velkac"nakolko sa mi stazuje ze ho "boli rit"😂🙈tak mu ju vecer hrubo natriem a do rana je ok.
aj ja sa pridávam ku "bepantheňáčkam" 🙂 nám sa najlepšie osvedčil bepanthen care, zapareniny sa robia malému takto cez leto aj pod pazuškami a keď ho ho natriem bepanthenom, na druhý deň máme pokoj.

Nechtíkový dojčenský krém zn.Weleda z nechtíka v BIO kvalite, obsahuje mandľový aj sezamový olej. Odporúčam ako prevenciu. 😉