icon

Aliexpress hrýzadielka

10. aug 2022

Ahojte máte niekto skúsenosť s hryzadielkami z AliExpress ?
Myslite že sú napustené chemikáliami?

paulahr
•
10. aug 2022

Neriskovala by som radšej 🙂

stanulienkat
•
10. aug 2022

Urcite hej. Pre bábätko by som tam určite nič nekupovala, väčšinou sú tam smradľavé nekvalitné šmejdy. A už vôbec nič Čo sa dáva na pokožku a do úst. Okrem toho, veď hryzadielko je lacná záležitosť aj na Slovensku.

sissy27
•
10. aug 2022

prosím ťa, koľko tých hryzadielok potrebuješ, že by sa ti to malo oplatiť kupovať z ali?
Veď to stojí pár €, viac ako dve ti netreba, tak to kúp normálne tu, také čo spĺňajú EU normy a nevymýšľaj...

melanta
•
10. aug 2022

Väčšina vecí je vyrábaná v Číne. Ale je rozdiel, či si ich dá vyrobiť výrobca, ktorý trvá na nejakých normách a tie normy sú potom aj tu v EÚ kontrolované. Alebo či si kúpiš niečo, čo je vyrábané pre trh typu Aliexpres. Tam normy nie sú žiadne. A dnes je už toľko lacných obchodov (Pepco, Tesco, ďalšie neviem, lebo tam nechodím), že nechápem, prečo pre dieťa kupovať čokoľvek na Ali.

pukina
•
10. aug 2022

Ja ked nieco cez ali kupujem tak len veci ktore maju recenzie. No nemyslim si ze je tam nejaky extremny rozdiel (v kvalite ani v cene) medzi tym co sa predava tu v obchodoch a co na ali. Hlavne sa ti teraz uz 1-2 hracky neoplati odtial kupovat, ked na to musis aj tak zaplatit clo ktore je castokrat v hodnote tovaru alebo vyssie. A aj tak sa to vyraba vsetko v Cine 🤷🏻‍♀️😀 Ked uz, tak pred pouzitim poriadne vydezinfikovat. Ale to aj tie z nasich obchodov.

tribratri
•
10. aug 2022

Na Ali určite nie, ak ti je život dieťaťa milý.

tribratri
•
10. aug 2022

@pukina ak sú to neni recenzie od testovacích laboratórií, tak nemajú cenu

pukina
•
10. aug 2022

@tribratri a ty si myslis, ze to co kupujes tu sa vyraba niekde inde? 😀

tribratri
•
10. aug 2022

@pukina Čína ti vyrobí aj kvalitné aj šmejd. Ako si kto zadá a ako to po nich kontroluje. Anonymné veci z Ali bude hádaj ktorá kategória? Ako píše @melanta.

derdia
•
10. aug 2022

@melanta by si si caudovala kolko "certifikovanch hryzadielok" predavaju v slovenskych eshopoch za 300%prirazku...
Ale ja by som tiez kupila v dm.

pukina
•
10. aug 2022

@tribratri to ale nie je odpoved na moju otazku. Ako si mozes byt ista u velkych retazcov ako je Pepco, Tedi a pod., ze tie normy splnaju? Nemozes, len dufas, pretoze papier znesie. Tak isto ako pri tych anonymnych z Ali. 😉

nina004
•
10. aug 2022

Neriskovala by som. Deti sú predsa len na všetko viac náchylné. Nie som odporca Ali ,kúpila som tam malému motýlikov k obleku,ale nekúpila by som nič ,čo môže dať do pusy

tribratri
•
10. aug 2022

@pukina nikdy som nekupoval také veci v Teddy a Pepcu, vždy len značkové, ktoré si stoja za kvalitou. Pozri si Rapex a pohľadaj koľko je tam anonymných výrobkov a koľko značkových.

melanta
•
10. aug 2022

@derdia nemám v tom prehľad, ja sa odjakživa snažím zamieravať na kvalitu, čiže ja by som nekúpila nič ani v obchodoch ako Pepco, Kik, Tedi a pod.

amelie2017
•
10. aug 2022

Ja som si robila sama. Nakupila mega drahe koralky, doplnky na stranke krajiny, kde zijem..potom som otvorila Ali a tie iste certifikaty ako predrazene stranky..a verim tomu, ze vsetky tie hand made hryzatka, ktore su teraz take popularne su ta ista kvalita.

moin2009
•
10. aug 2022

Detom by som nikdy nekupila nic co je Made in China, treba to len troska casu a trpezlivosti a daju sa najst hracky vyrobene v eu. Vela hraciek som kupila tu www.playsafe.sk, maju len "nase" hracky.

stanulienkat
•
10. aug 2022

@pukina Áno, máš pravdu, skoro všetko sa vyrába v Číne. Avšak zadávatelia a tým, ktorým záleží na svojej značke dajú veci vyrobiť z kvalitnejších materiálov a v kvalitnejšom prevedení. Nie vždy to musí byť ovšem pravda. A spomínaš Pepco a predajňu Tedy. Tak to je taký odpad, že tam by som si nekúpila ani toaletný papier a to hrýzatko by som si odtiaľ tiež určite nekúpila. Z Pepca pravidelne sťahujú rôzne šálky a poháre, ktoré majú nadlimitné množstvo olova a ortuti v sebe, takže naozaj takéto šmejdy ani z týchto obchodov nekupujem. Taká bohatá nie som, aby som si mohla odtiaľ kupovať jednorazové veci.

cimage
•
10. aug 2022

Ja som detom kupila len jedno od curaproxu a su spoko. Teraz najmladsia 5mes zuzle jedna radost, este to aj hrka. Netreba im 5ks.

domiklik
•
10. aug 2022

@pukina EÚ má trošku iné normy ako Čína, hlavne o sa deti tyka