icon

Babušíte svoje deti?

malena
26. feb 2014

Také je dobré děti otužovat. Spousta, zejména mladých maminek, dělá tu chybu, že své děti příliš navléká. Letos tak krutá zima není a já se dnes a denně potkávám s dětmi, které jsou venku celé upocené. Pak stačí jedno malé fouknutí a je to.
Je potřeba také pravidelně větrat místnost, ve které dítě spí, a pokud možno v noci nepřetápět.
A v neposlední řadě, čeho jsem velkým zastáncem, choďte s dětmi do sauny! Sauna to je zázrak pro lidský organismus. Od věci není ani návštěva solných jeskyní, které jsou už dnes svým zařízením dětem uzpůsobeny. Rozhodně je to lepší než se vydat za programem do nákupního centra.

To je úryvok z rozhovoru z jedným českým lekárom. A mám ten istý názor, často to vidím okolo seba, na ulici, v škole, na detskom ihrisku, takmer všetky deti sú naobliekané až hrôza, a upotené a potom choré.
Ked dcérka chodila do škôlky, vždy som upozorňovala učiteľky, že ked pôjdu von a bude teplejšie nech ju neoblieka v tom,v čom prišla ráno nech jej nedáva bundičku, či mikinu... Povedala mi, že je rada, že som jej to povedala, lebo že väčšina mamín si želá, aby učiteľky deťom obliekli všetko v čom prišli ráno. A že to tiež vidí, ako sú deti naobliekané a potom strašné spotené a nie je divu, že sú potom choré

monicm
26. feb 2014

@malena som toho istého názoru a nechápem,že je vonku plus 10 a dieťa má na hlave teplú čiapku (fajn,to by som ešte vedela pochopiť,že napr. tenšiu doma ešte nemajú,kedže jar prišla nejako skoro),ale okolo krku teplý šál a teplá bunda zapnutá ku krku.a sú to presne tie deti,kde sa mamičky neustále sťažujú,že je každý druhý týždeň choré a s každým soplíkom uteká k lekárovi.von nepôjde,lebo strašne fúka (len tak jemne pofukuje) a vetrať netreba,ved máme osviežovače vzduchu.ach jaj,len zalamujem rukami a dúfam,že to dieťa si to príliš neodnesie

malena
autor
26. feb 2014

Alebo najlepšie keď koľkokrát vidím maminy v tričkách, alebo ľahkých mikinách a ich deti okolo nich pobehujú oblečené v bundách s teplými čapicami, chúdence celé červené, spotené, normálne mi ich je lúto. Mám hned sto chutí povedať tým mamám, že hento je normálne týranie, lebo je to strašne nepríjemný pocit, ked je človek naobliekaný a je mu teplo, to je na zbláznenie.
Moja dcérka keď má tričko, ostatné deti už majú mikiny, keď dcérka má mikinu, ostatné už majú prechodné bundy, atd.
No a pančuchy dávám, až ked mrzne.

katrinka8
26. feb 2014

Suhlasim 😉 Ale teraz je take zvlastne pocasie, ze napr. na slnku je aj cez 20 stupnov cez obed, ale rano, ked chodime do skolky, je 4 - 5, niekedy aj namraza. Tak to je dost tazko obliekat 😀 U nas chodia ucitelky s detickami na dvor, tam im ani slniecko nesvieti v tomto rocnom obdobi doobedu, takze tam az take teplo zase nemaju, okolo tych 6-7 stupnov.
Horsie to je napr. so syncekom, ma 3 mesiace, ked s nim idem von, je horuco na slnku, v tieni zima. Ale ked som s nim vonku 3-4 hodiny, slnko zajde, uz je zima. Tak vlastne tiez mam problem celkom, ako ho obliect v tejto "zime - nezime"... Davam ho do fusaku, ale ma len body a pancusky a tenke teplaciky, a hore este taku hrubsiu bundicku. Ked je teplo, tak mu fusak nezapnem, iba ho nim prikryjem, da sa vrch ohnut tak, ze ho ma cca do pasa, a potom, ked sa ochladi, tak ho zapnem. Ale aj tak mam pocit, ze na tom slnku by mu bolo horuco, tak chodim po tieni. A to nehovorim, ked zacne fukat. U nas fuka naozaj dost, slnko sice svieti, ale je to klamlive, osobne by som napr. dnes aj tenku ciapku zniesla, a to teplomer ukazoval teda dobre cez 10 stupnov v tieni.
Ale suhlasim s vyssie uvedenym. Uz som napr. aj v strede jula videla maminu v tricku na ramienka a v kociari mala babatko v 2 dlhych rukavoch a zakryte hrubanskou dekou a este aj tym krytom na kociar 😒 Chudatko malicke.

martinuska2014
20. máj 2014

prosim vás ako mám obliekať svojho chlapčeka teraz v takomto počasí ako bolo dnes ?máme iba dva mesiace.poradte mi prosím.