icon

Čiapka - viskóza verzus bavlna

eni01
15. aug 2016

Dievčatá viete mi niektorá poradiť, kúpila som dcerke jesennú čiapku, dnes mi prišla a trochu ma zarazila zložením 90% viskoza, hodila som do google ale neviem, neviete je to vhodné na detskú hlavičku? nejako mi to evokuje umelinu alebo vymeniť za klasiku bavlnenú?
Dakujem

marisha1982
•
15. aug 2016

ak sa nemylim, viskoza je vyrabana z prirodneho vlakna nejakou speci upravou, cim sa spevni a vyhladi sa povrch. ja sa snazim umeline vyhnut, ale co som si nakupila bluzky z viskozy, tak sa mi nosia dobre. ale zas neviem, ako by som to pocitovala, mat to na hlave. babo este nemam (je na ceste 🙂 ). snad skusene mamicky poradia lepsie

veriacasnazilka
•
15. aug 2016

@eni01 viskóza je prírodné vlákno vyrábané chemickým procesom. Nie je však vyrábaná z ropy ako iné umelé vlákna, ale z dreva. Viskóza je fajn na dotyk, len nie je priedušná ako bavlna. Ja osobne dávam prednosť bavlne v detskom oblečení.

januliku
•
15. aug 2016

Deti sa potia hlavne cez hlavicku, takze ja by som dala bavlnu. Ale zalezi aj od veku.

jatva
•
15. aug 2016

no ono aj bambus sa uvaza ako viskoza na visacke.... takze tu oponujem @veriacasnazilka - taka bambusova ciapocka je pre mna daleko prijemnejsia ako bavlnena a vetra dost 🙂 Zalezi co je to za viskozu...

eni01
autor
•
15. aug 2016

@jatva neviem presne len zloženie je 95% viskoza 5% elastan
Na dotyk je to niečo ako vlna jemná

jatva
•
15. aug 2016

@eni01 to nebude bambus. U toho je vacsinou aj cena vyssia a obchodnik sa tym aj nejak pochvali - da to do popisu, uvedie do zatvorky pri materiale...

momoqui
•
15. aug 2016

Vyskusaj a uvidis 🙂 bavlna je bavlna ale zas pokial v tejnciapocke nebude cely den tak sa nic nestane 🙂 ja by som skusila a ak sa moc spoti uz by som ju nedala ... 🙂

veriacasnazilka
•
16. aug 2016

@jatva no máš pravdu, bambus je najlepšie vlákno, teda aj pre mňa. Mali sme z toho plienky, pančušky a ušitého dosť veľa oblečenia. Ja som písala komentár na margo bavlny VS viskózy. 🙂

jatva
•
16. aug 2016

@veriacasnazilka lenze zial u nas sa aj bambus musi oznacovat ako viskoza :( takze pokial sa tym vyrobca nepochvali a napise material podla predpisov, tak sa uvedie len viskoza...

veriacasnazilka
•
16. aug 2016

@jatva tak to áno, ale zase sa to odrazí na cene. Ja som bambus kupovala na metráž a šila, takže neviem, či sa to normálne predáva v obchodoch.

jatva
•
16. aug 2016

@veriacasnazilka jasne, predava 🙂 len teda na stitku je zial viskoza...je to matuce. Mna to ako vyrobcu stve....