icon

Čo do nemocnice?

zuzka_13
22. jún 2014

Ahojte kočky, o cca dva mesiace ma čaká pôrod mohli by ste mi poradiť, ktorá ste si čo brala do nemocnice pre seba a pre báábo?vďaka🙂

esterba
Autor odpoveď zmazal
janinah
22. jún 2014

po mojich skúsenostiach by som nešla bez ručnej odsávačky na mlieko...

ukulela
22. jún 2014

myslela som, ze nemocnice na strankach standardne pisu, co so sebou doporodnice, ael asi ani nie 🙂 ato tento zoznam som nasla v Brezne:

Čo so sebou do pôrodnice ?
materská knižka , preukaz poistenca, občiansky preukaz
Do pôrodnice:
uterák 2ks - jeden použijete po osprchovaní a druhý menší na ovlažovanie tváre
prezuvky 2ks - jedny ako papuče a druhé do sprchy / najlepšie gumené /
nočné košele 2ks - jedna staršia na pôrodnú sálu a druhá na prezlečenie po pôrode
teplé ponožky 1 pár - na sále býva zima
župan
papierové vreckovky, kvapky do nosa, toaletný papier, mydlo / najlepšie neparfumované - detské /, balzam na pery, žiletky / klasické Astry / , citrón resp. citrónovú šťavu na vypláchnutie úst / ak by ste nemohli piť a potrebujete sa osviežiť , potlačiť pocit smädu/, obyčajné hygienické vložky
všetko čo Vám spríjemní prvú dobu pôrodnú / rádio, vlastný malý vankúšik, masážne pomôcky../
pre partnera: prezuvky, biele tričko , občerstvenie, fotoaparát na zachytenie prvých okamžikov života Vášho dieťatka.

Šestonedelie:
nočná košeľa / nie pyžamo /
voľné nohavičky - podľa potreby - používajú sa v prípade prijímania návštev a presunov na oddelení
uteráky - doporučuje sa mať zvlášť na telo a prsia
podprsenka 2ks - najlepšie materská
tampóny do podprsenky, resp. bavlnené plienky, ponožky, hygienické potreby hrnček, príbor ak neznášate hliníkový
kalciovú masť - môžete ju potrebovať na popraskané bradavky
odsávačka mlieka - nie je nevyhnutná, pretože neviete či ju budete potrebovať

Pre zvýšenie pohodlia:
vlastný malý vankúšik, niečo na čítanie, drobné mince na telefón resp. mobil.
Pre dieťatko:
bavlnené plienky - môžete ich použiť ako podložku pod dieťatko
papierové plienky - dostanete 4 ks kusy na deň na oddelení, ale niekedy Vaše dieťatko potrebuje viac. Na to, koľko potrebuje dieťatko, prídete sama.
reklík alebo svetrík - hlavne v zimnom období, tenkú čiapočku, ponožky
hygienické potreby na kúpanie, alkohol na pupok dostanete v lekárni. V deň Vášho odchodu z pôrodnice si nechajte priniesť veci na oblečenie pre seba a dieťatko, ktoré si pripravíte pred odchodom do pôrodnice ( nie v deň pôrodu, ale pred tým )

ukulela
22. jún 2014

inac zoznam - skoro podobny - nam davala aj PA na predporodnom kurze. a mali by davat aj v porodnici na navsteve pred porodom ... ale myslim, ze to bude vsetko cca rovnake - mile rodicky,doneste si vsetko, od pribora, cez toaletny papier, po vlozky. mne po operacii odporucili na jednom oddeleni aj deku, ze na jiske byva zima 🙂🙂🙂 takze pocitat treba so vsetkym ...

... inac teraz pozeram, ze v tom zozname z Brezna chybaju vlozky pre rodicku po porode. a citala som aj take tie save podlozky - aby sa neuspinila potom postel na oddeleni pri krvacani. na fore je aj dost dobrych rad - napr. ze kuchynske papierove utierky na uteranie dole - lepsie ako uterak, ktory by bol po chvili krvavy, spinavy. tiez tipy na maste pre babo aj mamu (na bradavky aj ranu) - treba pohladat.

denisas
1. júl 2014

Ja som rodila v KE Rastislavka. Nocne kosele sme mali erarne (co bolo super, lebo nam ich menili aj kazdy den). Mala som so sebou: prebalovacie podlozky, save poporodne vlozky, jednorazove nohavicky, papuce do sprchy, uteraky, osusky, kuchynske utierky, toaletak, odsavacku elektricku, lanolinovu mast na bradavky. Tieto veci som vyuzila najviac. Neviem, ci je kalciova mast vhodna na bradavky s ohladom na babatko. Lanolinove su OK, aspon ta moja bola. Pre babatko sme nepotrebovali nic, iba jednorazove plienky a krem na zadocek (najlepsi je vraj Sudokrem). Ale ja som mala aj ciapocku a deky, lebo tam bolo chladno. Babatko potrebovalo aj svetrik, ten nastastie mali aj v porodnici. No a samozrejme vlastny pribor, mydlo na ruky, a moze byt aj antibakterialny gel.

egiginka
11. júl 2014

mam super zoznam ti mozem poslat na email, alebo sem ...... odporucam ti so sebou si zobrat aj odsavacku, ked som ja rodila boli obsadene a som ju strasne potrebovala, ma zachranilo, ze som mala vlastnu a aj detske veci som mala svoje, lebo mali tam len strasne velke ( januar som rodila)
@zuzka_13

zuzka_13
autor
11. júl 2014

Ahoj🙂 môžeš teda poslať sem, ak sa ti chce🙂 pomohlo by mi to 🙂

ukulela
14. júl 2014

@denisas lanolinova mast je dobra, lebo ju netreba z bradaviek umyvat (ja mam tiez kupeny cisty lanolin) - ostatne maste nie su zavadne, tiez su liecive, dobre, len si treba bradavky pred kojenim od nich umyt, pretoze babu nesmu ist do ust. (tak namohovorila porodna asistentka na kurze)

borkavan
20. júl 2014

@esterba ahoj, kde zoženiem tu malu pumpičku na bradavky? alebo ako sa to volá?

borkavan
20. júl 2014

@ukulela a lanolinovu masť kupim v lekarni? alebo v drogerke?

esterba
Autor odpoveď zmazal
esterba
Autor odpoveď zmazal
ukulela
20. júl 2014

@borkavan ja som ju mala objednanu na predporodnom kurze - multi mam lanolin. skor by som sa spoliehala na lekaren, v drogerkach som nevidela. lanolinovu mast som videla predavat aj na ulitka.sk. http://www.ulitka.sk/products/purelan-100-37g/
urcite sa da najst aj inde.

borkavan
20. júl 2014

@esterba dík za info

borkavan
20. júl 2014

@esterba a hovoríš, že ten korektor ti pomohol? lebo pátram, čo bude najlepšie. našla som aj taký prístroj niplette ale ten je drahý. potom niekto písal, že formovače na bradavky od maderny... že aj to pomáha. tak skusim asi toto. a to si používala len tesne pred kojením? alebo už aj počas tehu?

horana
20. júl 2014

Skor by som si zistila co je aktualne v konkretnej porodnici, niekde davaju skoro vsetko, inde temer nic. Napr. nocne kosele, tam kde som ja mali erarne, prvu mi dali hned po porode a ked som videla tempo a rozsah ako ich spinim ked pretekam zdola krvou - tie poporodne vlozky dost nestacili, zhora mliekom, ani som svoju nevytiahla, az temer na konci pobytu ked uz ocistky ustali. Tam mi menili na poziadanie. Taktiez som bola upozornena ze davaju startovaci balicek pre babo kde bol krem na ritku a pod, dokonca balik plienok naviac - pampersky...
V porodke mali hned vedla novorodeneckeho velmi dobre zasobeny detsky obchodik, este vramci budovy, dalo sa zajist si tam, ceny priemerne, vyhodou bolo ze som kupila len co som potrebovala, ved kolko zien predava napr. neskor nepouzite odsavacky, ktore mali len pre istotu. Mali tam podla dopytu cersvych mamin super sortiment a vedeli dobre poradit..

esterba
Autor odpoveď zmazal
borkavan
20. júl 2014

@esterba tak super. kupim si to aj ja. tiež čakám, že budú na mňa v nemocnici nervozny, lebo mám ploché bradavky a ja chcem kojiť stoj, čo stoj. proste to nevzdám. ale kašlem ich. kupim si toto a dúfam, že to pomôže.

esterba
Autor odpoveď zmazal