Čo obliekate 7 mesačnému dieťaťu na noc?
ahojte baby...chcem sa opýtať čo obliekate na noc 7 mesačnému dieťatku teraz keď je tak horúco?......ďakujem za rady
opalovacky alebo iba bodynko no o cislo vacsie vsetko aby bolo volne
my mame body a okno dokoran, maly nezakryty. okno teda otvarame az ked prestane taka najvacsie horucava. popripade kratasky,kedze betar obcas zvladne rozopnut body a dat dolu plienku. takto spaval aj vlani
zalezi od toho, kolko stupnov mate v byte. my mame cca 23 a ma body kratkorukavove a prikryty je norlalnym paplonom. a take malinke ako je 1-2 mesiace by som asi dala dlhorukavove body. ale urcite nie, keby sme mali 30 stupnov v byte.
Ja davam na noc opalovacky aj to mam pocit ze je v tomto horku vela. Nezakryvam ju vobec.
Natálka má 5 mesiacov a teraz spáva v opaľovačkách alebo v body s krátkym rukávom. A je nezakrytá. Posledné 2 noci sme mali 28 stupňov - obytné podkrovie v rodinnom dome.
mi iba body s kratkym rukávom.. 🙂
Dcere 22mesiacov -tričko kr.rukáv a plienka - nezakrytá, syn 4 mesiace zaspáva holý na plienočke a prikrytý plienkou a neskôr okolo pol noci keď ho prebalujem mu prioblečiem body kr.rukáv a prikryjem plienkou
7 mesacna v letnom spacom vaku bez rukavov
cez den body s krátkym rukávom a prikrytý dečkou, v noci body s dlhým rukávom (bez nôh) a spí v tenšom spacom vaku. NEODKRYTEHO by som si ho netrúfla nechať, spávame pri otvorenom okne
Ahojte ...táto téma ma zaujala..zachvíľku rodím, bývame v byte, je tu strašne horúco, novorodeniatko nechať iba v plienke je asi nezmysel nie? predsa aj keď sa trošku spotí, tak taká tenká košieľka alebo tenké body vsiaknu pot a potom nemá toľko potničiek, alebo sa mýlim? ako vlastne obliekať novorodenca v týchto horúčavách, nie len v noci ale aj cez deň? pošlite mi IP prosím
Ked mal syn 7-9 mesiacov, boli horucavy, spaval v body.
Teraz ma 2,5 a tiez teraz spi v body. Spaci vak uz dlho nehrozi, deku si skope, alebo sa zobudi, ked ho prikryjem. Iba niekedy v
zime sa da prikryt.
@zu2za3na: Novorodeniatku by som urcite dala bodynko, pridadne ho dala do tenuckeho spacieho vaku. Pre novorodeniatka plati zasada, o jednu vrstvu viac ako mas sama. Takze aj ked by si chodila iba v podprde, bodynko musis dat 😉
Svagrinej sa narodili dvojcatka pred dvoma rokmi do toho horka, ale body mali vzdy.
ja som dávala body s krátkym rukávikom 😉
my mame v noci okolo 23 stupnov dievcata spia nahe aj minuly rok tak spavali ked boli v lete horucavy 🙂
zalezi, kto kde byva a ako teplo ma doma... v panelaku na najvyssom poschodi je 28 stupnov aj v noci bez klimy a v rodinnom dome trebars 22 a niekde kde je klima je 19 stupnov, takze pri 18 stupnoch nenechas male spat len v plienke a v 28 stupnoch nenaoblekat celotelove pyzamo......treba kontrolovat teplotu na zytylku a na cele, ci sa poti alebo nie je dieta prilis studene.....aj neobvykle budenie sa v noci ma vypovednu hodnotu.....
...my s manzelom mame v spalni klimatizaciu tak nam ok........ ale kedze malicka spi ako zarezana celu noc a rano nie je spotena, tak usudzujem ze je oblecena na noc akurat........len sa stale ci je zima ci leto odkopava a stale sa aj v 18 mesiacoch toci po postielke..... len v poslednom obdobi zacina preferovat jednu stranu.....
máme 6 mesačnú a spí len v body prikrytá plienkou (bavlnenou :D)
my mame v izbe 28-31 stup. mala spi len v plienke, aj tak jej je horko, ale ma stale na sebe, resp. pri sebe deku, ale tu si dava len na hlavu vacsinou :DDD...byvame v cinziaku na 7 posch, neda sa tu existovat! waaa
isto by som nenechavala len nahe v plienke...my mame otvorene okno a v noci sa predsa len schladi, my mame velmi tenky overalik a mala je ok, nespotena...
tielkove body na noc a cez den na spanie tielko, aby mal zakryty chrbat. Ale hra sa cez den len v plienke.
Tricko, opalovacky na spinkanie a ked je uz neznesitelne teplo ako teraz tak davam iba body bez rukavov, palko nechce ani ponozky.

Syn má dupačky, má 15 mes.