icon

Detská postieľka verzus moja posteľ

lenkadenisa
14. jún 2014

Ahojte, tak rozmýšľam nad tým, že malej nebudem kupovať postieľku (až neskôr), nakoľko budem s ňou sama a mám veľkú posteľ. Tak by spávala pri mne. Robila to niektorá z Vás tak? AKé sú Vaše názory, rady, skúsenosti? Ďakujem.

nice202
•
14. jún 2014

@lenkadenisa ano, ja som to spravila. Moja dcera, ked bola mensia spavala so mnou v posteli a hlavne aj kvoli kojeniu. bolo mi to tak pohodlnejsie. Mala som aj postielku, z jednej strany som odstranila bocnicu a prisunula k posteli, aj tak sa to dalo, ale naozaj castejsie som ju mala na velkej posteli. Podla mna je ok, ak postielku prvy mesiac - dva nebudes mat,.

frozenelza
•
14. jún 2014

Moj spava so mnou v posteli uz treti rok 😉

vejula
•
14. jún 2014

@lenkadenisa somnou spavaju obe deti od narodenia 😉

cica869
•
14. jún 2014

to uz je na tebe ako sa rozhodnes, len potom ak budes dieta chciet oducit od tvojej postele a dat do postielky mozes mat neskor problem....moja spi pekne sama vo svojej postielke v detskej izbe od 7.meho mesiaca 😉

nicolle21
•
14. jún 2014

my spime spolu od narodenia.. normalne vsetci traja v manzelskej posteli a teraz muz chodi robit do zahranicia, takze mame pre seba celu postel 🙂
ja si to neviem inak predstavit.. mal sice take obdobie, ze spaval sam v postielke (asi pol metra od mojej) ten prvy nocny spanok, ale nadranom som si ho brala aj tak k sebe 🙂 podla mna nic krajsie neexistuje, nikdy som ani nemala potrebu ho oducat od toho, aby spal so mnou a bude teda moct spat s nami dokedy bude chciet.. a ked bude dostatocne velky, na spanie vo velkacskej posteli ho namotivujeme inak 🙂

elvenprincess
•
14. jún 2014

Moja spinkáva so mnou už od pôrodnice, lebo cez okná tam dosť ťahalo a mali sme posteľ a postieľku pod oknom, tak som ju vybrala z postielky, postieľku pritlačila ju k posteli a malá spala so mnou vo veľkej. Aj doma mi to tak je kvôli kojeniu pohodlnejšie. Priateľ sa síce sťažuje, že má z nás troch najmenej miesta, ale netrvá na tom, aby sme malú vysťahovali. 😀 Na postieľku ju chcem začať učiť, keď bude mať už pol roka, ale tak ako píše nice202. 😉 Do vedľajšej izby by som ju nedávala, lebo by sme sa ani jedna nevyspali- ona je dosť spoločenská a ja dosť úzkostlivá (a nechce sa mi kvôli kojeniu behať do vedľajšej izby), takže by sme asi ani jedna nezaspali alebo sa často budili.

katrinka8
•
14. jún 2014

Ahoj, my sme pri dcerke (4 roky) spavali tak, ze cez den v postielke a v noci pri nas - zaspala v postielke, ale po prvom prebudeni na kojenie som ju uz nechavala v nasej posteli, bolo to pohodlnejsie ako ju presuvat hore-dole kvoli kojeniu. V 2 rokoch dostala svoju velkacsku postel a sama sa odstahovala do svojej izbicky 🙂
Syncek ma 6 mesiacov, tiez sme mali v plane urobit to tak isto, ale malicky nam urobil veliky skrt cez rozpocet. Asi tak 1 mesiac dako cez den spaval v postielke, v noci ako dcerka - v postielke a potom po prvom kojeni pri nas. Ale potom zrazu zacal v postielke robit cirkus a veliky krik a bolo rozhodnute. Nechceli sme ho trapit, tak spava v nasej posteli. 🙂 🙂 Bohuzial, neda sa nam odobrat bocnica z postielky. Teraz len spekulujem, ako ho oblozit, aby z tej postele nespadol, najma cez den, ked tam spi, lebo uz zacina lozit 😀

ushuaia
•
14. jún 2014

@cica869 aj u nas je to tak... 🙂

livocka21
•
15. jún 2014

@lenkadenisa ja lutujem, ze som postielku vobec kupovala...🙂

gromkaver
•
15. jún 2014

vidis a mas poriesene! naozaj postielku kupovat nemusis, malinka bude blizko teba, bude ta citit a obe budete spokojne. najhorsie je ale obdobie, ked sa zacne babo pretacat a lozit, ked sa uz nauci schadzat z postielky, tak je to opat v pohode 🙂

dubka29
•
15. jún 2014

Podľa mňa aj dieťa má mať svoj vlastný spaci priestor. Aj ked maly má 13 mesiacov a v noci mrnkava a potom Ho dám k nám dobre mi padne ked sa mám kde s manželom pohnúť v posteli. Ak si sama s dieťaťom na veľkej posteli je to tvoje rozhodnutie a čas kedy bude s tebou spinkat a tulit sa tí nikto nevráti ale treba vyriešiť zábrany na posteľ lebo ani nevieš ako dieťa môže spadnúť s postele. A píšem z vlastnej skúsenosti. A čo sa týka kojenia aj mne dobre padlo ked spal s nami a na kojenie som unavena nemusela vstávať s postele. Ale za to maly je uzkostlivy a maminkyn cecok 🙂

ariesi
•
15. jún 2014

maly spi so mnou na velkej, tiez to zacalo preto, lebo sa kojil aj kazdu hodinu a tak som nevladala tolko "cvicit" celu noc a bolo pohodlnejsie ha mat pri sebe. teraz ma 16 mesiacov a stale takto spime.

lenkadenisa
autor
•
17. jún 2014

Ďakujem veľmi pekne za odpovede, kočky! 🙂

852852
•
4. apr 2015

Mate niekto detske postielky odtialto? http://www.detskapostel.com/detske-postielky/ Chcela by som aby bola detska postielka bezpecna. Dakujem