Fusak alebo overal?
Ahojte, nasa prva zima sa blizi a riesim ci potrebujem aj overal, alebo staci teplucky fusak...??
Dakujem
potrebujes aj aj. predstav si ze lezis vonku v mraze dve hodinky len vo fusaku a pod tym mas tenke nohavice neviem neviem ci by ti nebola zima. do tej tuhej zimy urcite oboje. ked bolo viac nez nula davali sme zateplene nohavice a bundu a fusak
tiež som riešila túto otázku, kedže nás čaká prvá zima, takže ďakujem za radu 🙂
my sme mali kozusinovy fusak a vetrovku... pod tym bola mala oblecena normalne - zateplene nohavice, bodynko, svetrik, hrube ponozky. overal sme mali, ale nenosili, podla mna to do fusaku bolo uz moc a tie hrubsie sa ani nezmestili... a nebyvali sme vonku dlhsie nez tristvrte hodinku, lebo bolo to aj mne v mraze dost.
aj my sme mali aj fusak aj overal. Take male babatko ako mas ty v kociku len lezi, nehybe sa. Preto ho treba poriadne obliect, aj ked samozrejme nie je zima ako zima. 😉
my sme mali hrubý overal, pod tým mala už iba niečo tenké a bola zakrytá španielskou dekou. Taká veľká zima bude až tak za dva, tri mesiace a to už tvoja malá bude mať 8 mesiacov, čiže je otázne, či bude ešte vôbec spať tri hodiny. Podľa mňa ti teplý overal stačí. A vyberaj taký "bez zašitých nôh" nakoľko tvoja malá už začne pomaly aj vstavať a loziť a tým pádom bude taký overal veľmi nepohodlný.
Pre baby 6410: Pre malé bábätko tak do cca 3 mesiacov - určite overal aj fusak, ale keď bude vonku -5, to už nedoporučujú dávať tak malé deti von.
ja som tiez deti davala do overalu a fusaku, pod fusakom mali este deku a navrchu tiez 🙂
moja mala sa narodila koncom novembra,davala som aj overal aj fusak,samozrejme aj deka,pod aj na fusaku,von sme chodili kazdy den,aj ked len na chvilu/s vynimkou velkeho vetra/ 🙂
určite aj fusák aj overal,ale vždy si všímaj,či nie je bábätku moc teplo,či nie je mokrá,spotená.
pod overal jej dávaj len niečo tenké ak nebude moc zima a potom šup do fusaku 🙂 .....predstav si že ju budeš potrebovať vybrať niekde a čo potom?bude jej zimka.....takže isto oboje 😉
mali sme aj aj...ale nebola taká zima, že by sme využili oboje naraz. Väčšinou body s dlhým rukávom, svetrík, bundička, hrubé pančušky, oteplené nohavice a do fusáku. Lepšie sa jej v tom aj hýbalo.
Ja som davala iba taky flisovy overal a fusak a vzdy bola teplucka-samozrejme ,ze pod overalom mala este oblecene teplacky a pod. v cojm bola doma.Ja by som moc teply overal a fusak naraz nedavala,a zalezi aj podla zimy.
tiež som kupila oboje, cez zimu mal drobec 4-5 mes, záležalo ako bolo vonku, ak bolo pod nulou, tak oboje, ak bolo +5 tak bez overalu, zateplené gate a vetrovku a do fusaku. o rok som ale fusak už nevyužila, myslím na sedenie do športového kočíka, bol mu maly, tak sme vytiahli ešte ten stary komunisticky v ktorom sa v vozila ja. tento rok ho použijem opať, ale len na sánky aby mu bolo teplejšie na nožičky
nas maly sa narodil v decembri, ale aj tak som kupila len overal, taky teplucky s kozusinkou vo vnutri, na vrch iba deku...podla mna staci bud jedno, alebo druhe...
určite oboje. Však dieťa čo sa hýbe, behá, skáče má oteplovačky a bundu. Takému čo leží a nehýbe sa by mohla byť zima. Náš drobec mal v zime rok a mal aj overal aj fusak . A tento rok bude mať opäť. Ak bude menej chladno, tak bundu nohavice fusak a ak bude moc zimna, tak overal a fusak. Sem tam dávam aj deku ešte na fusak, keď je pod -10. Nemôžem si povedať, že keď je chladno, tak nepôjdem von, dcérka sa sama do škôlky neodvedie 🙂
moja malá má super termoreguláciu, takže som musela dávať veľký pozor, aby sa v zime neprehriala (muž je tiež celoročný radátor 😀 ), aj ty skús najskôr menej a pridávať vrstvy, lebo nie je nič horšie, ako keď dieťa nababúšiš, spotí sa a prechladne...ja som mala na bežný prevádzkový deň väčšinou len hrubý overal, lebo malú som prenášala v aute v sedačke, ktorú som si potom naklikla na podnož, po vybratí z auta som prehodila dečku...ale na zimnej lyžovažke som ju dávala aj do fusaka...a ešte, ak ideš z domu do auta, daj určite len overalík, lebo pustíš klímu, vyhrievanie sedačky a bábo sa potom spotí, ja som mala v taške vždy viac čapíc, lebo najviac sa malá potila na zátylku a krku...ak vozíš v kočíku, daj na spodok kočíka otvorený fusak, priebežne kontroluj ručičky a noštek a ak sa ti zdajú menej teplé, fusak zazipsuj a bábu bude teplo, ale moju malú vždy lepšie ohriala deka ako fusak, zabalila som ju do nej ako sa viažu do perinky
ahoj, aj ja som moju cca 6 mesacnu dcerku obliekala do zimného overalu a potom este do fusaku 😉 ...pretoze na prechadzkach vacsinou spinkala... 🙂
My cakame babatko v decembri a chystam sa davat aj overal (teply, ale nie taky ten uplne hruby) a teply fusak. Ak bude prilis zima, tak aj deku na to. V kociku, co sme kupili, je taka vlozka, ktora je tiez tepla, takze myslim a dufam, ze to bude stacit 🙂.
my sme mali len fusak. Do fusaku som ho obliekala asi takto: puncochy, zateplene nohavice, flausove capacky (alebo ponozky), body, tricko s dlhym rukavom, hrubsia mikina, rukavice, ciapka. ak zaspal, tak som ho zazipsovala, tak, ze mu len tvaricka trcala, inak mal ruky von aj hornu cast hrudnika. a ak som ho doma aj po 2 hod prechadzke vybrala nikdy nemal studene nozky. podla mna je zbytocna kombinacia fusak a overal. dietatko sa len zbytocne prehreje. obliekaj babo tak ako seba, len jemu este jednu tensiu vrstvu, lebo v kociku sa nehybe.
Ja som dávala buď fusak alebo overal, nikdy nie oboje. Overal využiješ aj do autosedačky.
Ked mala spavala na balkone a bolo minus 7, mala overal aj fusak aj nanoznik a ked po 2 hodinach mala studeny nostek a tvaricku, dala som jej do fusaku aj spanielsku deku. Nikdy neprechladla a nebola ani spotena. Ale to je extrem, minus 7 a 2-3 hodiny spala vonku. Mala 6-9 mes. v tom case. Treba kupit oboje.

my sme mali aj overal aj fusak,ale väčšinou sme používali len fusak.