icon

Kolotoč nad postieľku miminka - áno či nie

marlen_ka87
5. jan 2018

Ahojte mamičky,

kupovať alebo nekupovať kolotoč nad postielku miminka??

nie je to zbytočnosť?

ďakujem
marlen

katarina670
•
5. jan 2018

U nas uplna zbytocnost

marlen_ka87
autor
•
5. jan 2018

@katarina670 ahojky, tiež si to myslím lebo deti maju radi skôr sum ako nejaku pesnicky z tociaceho kolotoca

jance333
•
5. jan 2018

možno neskôr, keď bude bábätko viac vnímať, na začiatko určite zbytočné. my sme nemali vôbec a pohoda. príp. si môžeš vyrobiť jednoduché montessori mobily, tie sa mi pozdávajú viac, akurát, že ani tie sme nestihli vyrobiť a maľuch má už pol roka 😂

misinka0611
•
5. jan 2018

Ja pri zriaďovaní výbavičky som ho nekupovala. Brala som to tak, ze ak ho budem chcieť resp. mi bude chýbať kúpim ho neskôr 🙂 Mam 4 mesačného pomaly chlapčeka a kolotoc ma nenapadlo doteraz riešiť. Myslim si ze ho riešiť uz ani nebudem. Kúpila som však za 12 EUR obyčajný projektor. Hádže to hviezdičky na stenu a malému sa to páci Kuka na to a pomaly zaspinka a staci to 🙂

karmen118
•
5. jan 2018

My sme dcérke kúpili kolotoč, ale myslím, že to už mala dva mesiace, a veľmi sa jej páčil. Rada pozorovala tie zvieratká zavesené na ňom a hudba z kolotoča ju uspávala. Doteraz používame tú hudobnú časť pri jej zaspávaní - dcérka bude mať za chvíľku 11 mesiacov. Ale dopredu určite kupovať netreba, až neskôr, keď bábätko viac vníma.

rora
•
5. jan 2018

urcite nie, pri oboch detoch som mala len taky mini kolotocik co sa zavesi na bok postielky, ten deti obe deti zaujal, snazili sa ho aj chytit a pohrat sa s nim... tie velke kolotoce nad postielku su akurat tak iritujuce, rychlo to omrzi... (foto som pouzila z bazaru, ten nas kolotoc uz po 6 rokoch dosluzil 🙂

moonglow
•
5. jan 2018

podla mna super vec ... mladsi syn bol kolotocom uplne fascinovany snad od 1 mesiaca do cca pol roka 🙂 ... hudbu pri zaspavani pocuval do cca 2 rokov

marion09
•
5. jan 2018

podla mna je to zbytocnost ale je to na tebe,my sme nemali

vsicka036
•
5. jan 2018

My sme to mali vrámci uspávacieho rituálu - napapať, do postieľky, prečítať rozprávku, pustiť pesničku z kolotoča, zhasnúť a spinkať. Ale my sme ho dostali, nekupovala som.

soldi
•
5. jan 2018

ja som pri prvom kupila kolotoc rain forest od fisher price, su tam styri melodie (sum dazdoveho pralesa, mozart, beethoven a este niekto). a presne ako
@vsicka036 pise tak to ma maly tiez ako uspavaci ritual, naje sa, lahne do postielky, pustim kolotoc a zaspi. od narodenia, cize som nemusela nikdy uspavat, resp. mam tri deti a pri vsetkych to tak bolo. najmensi bude mat rok a pol a stale ho pocuva, kolkokrat aj v noci, ked sa zobudi, tak si ho pusti a zaspi pri nom. jedna melodia trva 15 minut, potom sa kolotoc sam vypne.

takze u nas tiez velmi uzitocna a prakticka vec. ale urcite nie je nutne kupovat ho v ramci predporodnej vybavicky, novorodena to aj tak nevnima 🙂

pockaj a uvidis neskor, ci by sa vam hodil,vsak dokupit sa da kedykolvek

jenny257
•
5. jan 2018

zbytocnost, mali sme a po case predali....

mircalla
•
5. jan 2018

U nas sa to vyuzilo - dcera to mala rada

janynkaaa
•
5. jan 2018

Moj ma rad kolotoc .kuka na to aj pol hodinky a debatuje so zvieratkami ☺☺

katrin21
•
5. jan 2018

u nas sa vyuzil , male babo to tak nevnima, ale neskor ano.. doteraz to mame a mala si tu uz aj pusta sama , ma skoro dva roky.. za mna ANO

34michaela
•
5. jan 2018

U nas je to super vec.Syncek bude mat 7mesiacov a pací sa mu neskutocne.Aj zaspava vzdy pri zapnutom..Pri dcerke to bol opak,ju to velmi nezaujimalo

lavieenrose
•
5. jan 2018

aj ked my sme kolotoc nemali na uspavanie mala mala obdobie kedy sa jej pacil a natahovala sa za nim...nebrali sme to ako vyhodene peniaze ..kupili sme najlacnejsi...

timilv
•
5. jan 2018

My ho máme a sme veľmi spokojní. Malá ho má od narodenia a keď sa narodila, tak keď spinkala, púštali sme jej melódie na úplne najtichšom stupni. Bolo to super hlavne preto, že potom sa tak ľahko nezobudila napr. na ruch z kuchyne. Nerušili ju tak ani rôzne iné zvuky. Keď som ho nezapla a niečím som vo vedľajšej miestnosti robila buchot, hneď sa zobudila. Teraz nemyslím neviem aký veľký buchot že by som chcela robiť, ale taký bežný keď varíš, dávaš riad do umývačky a podobne (kuchyňu máme vedľa spálne). Teraz má malá 5 mesiacov a keď je pustený, hrá sa s postavičkami, ktoré sa na ňom točia, sleduje svetielka.... A inak, určite to nie je len kolotočom, ale myslím, že tiež pomohol tým, že malá nespalávala v úplnom tichu- je odolnejšie na rôzne zvuky pri spánku. Nezobudí sa tak ľahko ako detičky niektorých kamarátok, ktoré boli učené spinkať v úplnom tichu....

gabrielabydzo
•
5. jan 2018

@janynkaaa hehe aj moja,je ním fascinovaná👍

nika143
•
5. jan 2018

My sme dostali teraz na vianoce, hrá,svieti a aj sa krúti,takze keď malej pustím aspoň ju to uspi

senta_sofia
•
5. jan 2018

Za mna ano, mali sme len klasiku, palicky krizom a zvieratka na snurkach, ake boli v roku pana, ale vsetky decka nim boli fascinovane, uz mesacne bolo vidiet, ze vidia, ze sa nieco mihoce a kopkali pod nim, vzdy som do toho tukla, aby sa tocili. Samozrejme, nevyhnutnost to nie je, ale v zaplave tych hraciek a kolkokrat aj volovin, co predavaju, je toto jedna z tych rozumnejsich investicii. Podobnu sluzbu by ti mohla spravit aj hrazdicka, tak si zvaz, ci radsej nieco prenosne alebo kolotoc viazany na postielku.

ingridd
•
5. jan 2018

Z hladiska vyvinu zraku a s nim spojenych nervovych drah kolotoc pre malinkych nie je velmi spravne riesenie. Pre zachovanie postupnosti by sa babatka mali naucit najskor zaostrovat na jeden bod, predmet, osobu... Ktore sa priblizuju a vzdaluju, a nie krutia.

erika_smile
•
5. jan 2018

Ja som to dostala od kamarátky ako darček tak máme jeden doma ale inak by som ho sama asi nekúpila :/

verononka
•
5. jan 2018

Zbytocne. My sme dostali, aplikovali ked bola malinka - nezaujem. Skusili sme, ked bola vacsia - rusivy element

dedax
•
5. jan 2018

My mame nedobru skusenost s kolotocom mojmu vnucikovi spadol a poranil mu ocko hned sme utekali na ocne nastastie nebolo to vazne poranenie ale bol to sok

nina4
•
5. jan 2018

My pri 4 deťoch uplne zbytočné báli sa toho a ťeraz pri piatom najmensom najlepšia vec na svete co sa ten narozprava s kolotocom nasmeje ,ale on je celkovo iny deti mi ani v postielke nechceli byt a Tobi ten aj krasne spi v postieľke.Takže môj nazor zaleži od dieťatka ci sa to oplati alebo nie.

kenzas
•
24. mar 2018

@misinka0611 mozem sa opytat kde ste kupovali projektor a aky je to typ? Dakujem

veronika3110
•
20. nov 2021

@marlen_ka87 ja som práve kúpila v kauflande, ktorý má asi 10 melódii, biely šum a tiež projektor s hviezdičkami ako spomínali baby, takze za mna super 🙂

petraj122456
•
20. nov 2021

Nie…zbytočnosť, hračka tak pre rodičov