icon

Kúpili ste si pre istotu nejaké umelé mliečko?

janinna11
11. aug 2010

Myslím, či máte doma nejake balenie sunaru, nutrilonu, alebo nejakeho ineho UM, ak by Drobcovi nestacilo vase..., alebo to budete riesit az potom..., dakujem za odpovede. 😉

Strana
z2
tadotami
11. aug 2010

@janinna11 ja uz mam sice drobca pri sebe ale riesili sme to tak ze ked mm isiel s nami z porodnice tak sme hned isli do tesca a mm kupil nutilon a lucku a feniklovy caj od hipp.

warholette
11. aug 2010

ja som sice rodila pred dvoma rokmi, ale ani ma to nenapadlo. uprimne, kupovala som tolko vela veci, ze nejake UM by ma uz financne zruinovalo, takze som pevne verila, ze budem kojit 😉 a kojila do deviatich mesiacov. takze na tvojom mieste by som neriesila, na to bude casu dost...

miyya
11. aug 2010

ahoj nieje treba,stačí chcieť dojčiť a ono to pôjde.ak začneš prikrmovať,tak sa ti nebude tvoriť dosť mliečka. pozri si túto stránku a budeš tomu viac rozumieť
http://dojcenie.wordpress.com/

Annag má aj tu diskusiu a aj mne velmi pomohla,ked som mala problém.Napísala som jej a velmi velká pomoc a dojčím ešte stále.ale začiatky neboli lahké.žena nevie čo je dobré a čo nie. 😉 😉 držím Vám palce,nech mliečko spustíte a budete krásne dojčiť.je to nádherný pocit.

sirinka
11. aug 2010

@janinna11 ja v ziadnom pripade...radsej si zo sebou zober kontakt na dobru laktacnu poradkynu 😉 ono niekedy babatko place z uplne ineho dovodu ale bohuzial vacsina ludi to hned pripisuje nedostatku, prip. "slabemu" mlieku... a ked mas UM doma, je tazke zufalej mamicke aby odolala podat ho miminku...ale ver mi...stoji za to bojovat a radsej s pomocou laktacnej poradkyne, ale plne dojcit prvych 6 mesiacov...drzim ti palce...

monline
11. aug 2010

Ja doteraz nemám žiadne umelé mlieko doma...teraz predsa nie je problém kúpiť kdekoľvek, keby to bolo nutné..

cikyta
11. aug 2010

Nekupovala som žiadne mliečko vopred.Lekárne su otvorené stále.A aj také UM maju nejaký dátum spotreby,tak ak by bolo treba-naklepšie bude to najčerstvejšie. 🙂

bambibam
11. aug 2010

no ja som žiadne UM nekupovala a nevidím dôvod prečo dopredu. Keby vznikol problém lekárne sú otvorené dá sa povedať každý deň a pokiaľ bude možné a bude to drobcovi stačiť budem kojiť. A dúfam ,že keby vznikol problém hladu ,tak za pár hodín sa mu nič nestane kým donesieme mlieko. Det.doky ma dokonca upozornila ,že potom keby som nemohla kojiť ona má vzorky UM a uvidíme ktorá značka - ktorý druh mlieka bude vyhovovať.Nie vždy najdrahšie je aj najlepšie. 😎 Niektoré deti UM zapeká ,príp.ho bolí bruško,a vždy treba potom hladať čo bude vyhovovať. A to potom budú iné výdaje. 😀 😀 😀 To je ako s plienkou- jedno babo má pampers inému stačí tesco a tretie je háklivé na všetky plienky.

divoska
11. aug 2010

v ziadnom pripade, aj keby som sa mala rozkrajat budem kojit. pre istotu mam akurat odsavacku ktoru som povodne nechcela.

dulkagabulka
11. aug 2010

Síce sa mi nekráti...ale ked som cakala svoje deti, žiadne umele mlieko som doma nemala...v hlave som vedela,ze ja skratka budem kojit...umelač by ma možno..mozno..mozno lakal ho podat,keby som nevedela,preco dietatko plače...a to si piste,ze by ho vypilo..lebo ono nema pocit plnosti este...
viem,ze podavanim umelača by som pomaličky prestala kojit..a to som nechcela..
takze moja odpoved znie..nie..nemala som...a kojila som kazde dieta vyse roka

merikac
11. aug 2010

ja osobne nemam a po skusenostiach s prveho tehu, som tentokrat ani nekupovala flasku,,pretoze ono to potom laka v tazkej situacii vyuzit UM...a ked ju clovek nema a je odhodlany dojcit,tak robi vsetko pre to, aby nemusel UM pouzit,,,,a verim tomu, ze keby bolo treba v pripade pohotovosti staci zajst do najblizsieho supermarketu ktore byvaju otvorene nonstop....

nice202
11. aug 2010

ja som si pre istotu kupila.

maxara
11. aug 2010

ja som mliecko umele nekupovala vopred, ale kedze sme mali obe nejake problemy po porode a komplikacie, ktore nam branili byt stale spolu a tym padom sa dojcit kedy bolo treba a tym padom mi malinku v nemocnici prikrmovali, UM sme nakoniec museli kupit. Ale asi az na treti den od prichodu z porodnice, cize az ked mala mala dva tyzdne.. stale sa snazime bojovat a dojcit sa, nuz ale niekedy jednoducho treba po tom UM siahnut. Ale vzdy sa da kedykolvek kupit, takze vopred rozhodne nie. Snaz sa dojcit, kolko len budes vladat. 😉

babatko88
11. aug 2010

ahoj, my už síce máme skoro tri mesiačky, ale áno, deň po pôrode som kázala manželovi kúpiť Nutrilon, nikdy nevieš, čo sa stane a prvé dni som mala toľko mliečka, že mi hrozili zápaly a infekcie, čiže prechod na umelé mliečko... ešte ho nepotrebujeme, no nepokazí sa a raz ho určite využijem..

adetka
11. aug 2010

nemala som... prikazala som manzelovi az ked som videla, ze ho potrebujeme

tibinka22
11. aug 2010

ja som verila, ze budem kojit, ale nemohla som, doslova "z jedneho dna na druhy" som mliecko nemala, priblizne ked mala 2 tyzdne a nastastie som mala dopredu kupene UM...

qwerty01
11. aug 2010

mna to ani nenapadlo pri oboch, jednoducho som verila, ze budem kojit a hotovo. A mliecko sa da kupit hocikedy keby nahodou.

tatiana1985
11. aug 2010

tato otazka ma napadla asi po 2tyzdnoch kojenia...ci by som nemala kupit 😀 😀

...dolezita je hlava, teda budem kojit... minule v tv som pocuvala laktacnu poradkynu, kt.tvrdila ze kojit vie kazda zena, neexistuju zle prsia, zle bradavky, malo mlieka, slabe mlieko proste nic take neexistuje...kojit vraj vie kazda zena..bodka
😉 😉
a prosim aby sa do mna neobuvali baby, kt.maju iny nazor, ja vravim svoj , cez svoje informacie, svoju skusenost..vdaka 🙂

lucinka83
11. aug 2010

nekupuj!!! kupis, ked bude treba, polovica super a hypermarketov aj lekarne su vecne otvorene

ludka140281
11. aug 2010

ahoj...ak chces dojcit,je to zbitocne a ak aj nebudes moct,tiez nic nekupuj,lebo babatku nemusi robit dobre mliecko co si vyberies......ja dojcim,no na vecer uz dodavam sunar,pretoze bebu a nutrilon malinka nezniesla 😕 ....v 😕 porodnici ti povedia co babulko znasa.......materske je najlepsie

marthuska
12. aug 2010

urcite nekupuj. ved PRECO by si nemala mat dost mliecka???? hlavne nestresujte baby. ked nahodou, tak by som radsej kupila od niekoho materske mlieko, a nie umele.

zuzkat1
12. aug 2010

@janinna11 to urcite nerob...! je to blbost (dufam ze taky vyraz tu mozem pouzit🙂 ) naco..mliecko bude, netreba stresovat... mne hrozilo UM a kojim dodnes lebo som sa zatala...mala ma 7 mesiacov a donedavna este nevedela ani co je zelenina,poznala len mlieko... moje mlieko🙂

lucia20
12. aug 2010

ja nekupujem... pretoze viem, ze pride ista kriza kedy budem na pokraji sily a akeby som doma mala balenie, tak zrejme by som uz od unavy a nervov polavila a dala flasku, ale viem, ze kriza v mliecku sa da zazehnat, ale len castym kojenim a prikladanim. takze ja isto som za aby doma mliecko ziadne nebolo. konieckoncov, keby bolo najhorsie, tak obchody alebo lekarne sa daju navstivit vzdy...tak na co riskovat. :D

katka1981
12. aug 2010

nie

janzurka
12. aug 2010

Ja som si pre istotu kupila 1 krabicu nutrilonu, ale nepotrebovala som ju 🙂

evka0003
12. aug 2010

nie nekúpila som a pevne verím, že ani tak skoro nekúpim 😉 ale ak by náhodou tak v dnešnej dobe to nie je problém kúpiť kedykoľvek

bershka
12. aug 2010

uvidis, ci sa ti v porodnici naleju prsia... ja som kupovala pre istotu, ale ked som dosla dom, tak som mala prsia uz plne

jana.
12. aug 2010

nie, ani flase som nemala kupene, obidve deti som nastastie kojila uplne bez problemov...
drzim palce, aby si ani ty nepotrebovala 😉
a dnes nie je problem kupit UM hoci aj o polnoci 😉

juicyluu
12. aug 2010

ja som si kupila a doteraz sa susi v skrinke. ked ti to pomoze a budes sa citit lepsie ze to mas tak si ho kup ale su to vyhodene peniazky lebo ked ti to bude treba tak si to kupis v lekarni - obchode. 🙂
viac sa sustred na kojenie, vela stastia 🙂

dugyna
12. aug 2010

dobredu som nekupovala, ale ked sme boli v porodke nakolko som rodila v STR, a mali sme ist domov v NE a PO bol este sviatok kazala som mm kupit pre istotu beba 1 hypoalergen- tym dokrmovali deticky v nemocnici. Ale nakoniec nam nebolo treba bo od 3 dna malinkej stacilo len moje mliecko.

janka1874
12. aug 2010

také mlieko už kúpiš kdekoľvek a kedykoľvek tak som sa ja osobne touto otázkou nezaoberala a ako už bolo spomenuté stačí veľmi chcieť a mať aj šťastie na dobré sestričky v nemocnici alebo si nechať poradiť skôr čo som si ja kúpila boli homeopatika na tvorbu mlieka kedže som obe deti rodila sekciou a vtedy sa mliečko začne tvoriť neskôr

Strana
z2