icon

Monitor dychu - zbytočne vyhodené peniaze či záchrana života

penny007
27. aug 2013

Kočky aký máte názor??? Stále som na vážkách.....Ved naše maminky to nemali a žijeme.....

Strana
z2
rienok
27. aug 2013

my mame BabySense II a som rada ze ho mame, uz v porodnici mi ho dali lebo malinka velmi vela plodovej vody zvracala no a doma 2 alebo 3 noc co sme prisli z porodnice tak zacala hulakat - opravnene. Malinka vobec na nic nereagovala - nastastie po kratkej mojej intervencii sa zobudila a potom spala dalej.... pouzivam do dnes a este dlho budem 😉

sachmetttt
27. aug 2013

¨my mame Nanny a lepšie sa nám spí človek je kludnejší 🙂

kveta
27. aug 2013

@penny007 Mam zdrave dieta, narodene v termine. Ked mal dva mesiace, ulozila som ho spiaceho do postielky, zapla monitor dychu a sla som si umyt zuby. O chvilu pipal poplach. Dosla som k postielke, tam v hluku poplachu dalej nehnute lezal maly.. Nezareagoval ani na prve potrasenie.. Az ked som nim triasla v naruci, zacal dychat.

Odvtedy sa nic take nezopakovalo. Ale monitor dychu povazujem za rozumnu investiciu. U nas sa oplatil.

marcelatje
27. aug 2013

@penny007 my sme monitor mali, ale využili sme ho len pár krát. V tejto veci ťažko radiť pretože SIDS sa predvídať nedá je len na tebe či si ho zaobstaráš alebo nie. Niekto pokojnejšie spáva keď ho má, niekomu naopak spôsobujú plané poplachy infarktové stavy......

aadulik2110
27. aug 2013

@penny007 ahoj, podľa mňa to nie sú zbytočne vyhodené peniaze... môj malý síce nebol rizikový novorodenec, ale strašne potichu spinkal - vôbec nebolo počuť, že dýcha..... aj keď ležal vedľa mňa nepočula som ho..... vždy som sledovala ako sa mu bruško nadvihuje..... a predsa aj maminka sa potrebuje vyspať.... a nemohla som celú noc striehnuť, či dýcha. A tak pekne spinkal v postielke, monitor zapnutý - vôbec sme nemali planý poplach a teda našťastie sme nemali žiadny "poplach". U nás v pôrodnici na novorodeneckom požičiavajú rizikovým novorodencom (a keď majú dosť "na sklade", tak aj ostatným novorodncom) monitory dychu za paušálny poplatok 35€ na jeden kalendárny rok. Nakoľko sme plánovali viac ako 1 dieťatko, tak mi prišlo lepšie si monitor dychu kúpiť - kúpila som ho tu na MK v bazare a keď nebude už potrebný, tak ho môžem predať a aspoň z časti sa mi investícia vráti.

bonnie1
27. aug 2013

my sme mali pol rok pozicany z nemocnice. nepipal ani raz opodstatnene. a mala i tak castejsie spi v nasej posteli..no a ked zacala cestovat po postielke tak konecna..zapchala sa do rohu a zacalo to pipat. sme vratili

elienka
27. aug 2013

@penny007 ja som to tiež považovala za zbytočnosť a nemala som v pláne kupovať, ale kamoška mi nanútila ten ich, takže som to mala zadarmo. ale narodila sa mi dcérka troška skôr (37tt) a v nemocnici mi jednoznančne monitor doporučili. Tak som doma používala ten kamoškin, zapínala som ho stále s pochybnosťami, či to nie je zbytočné. Ale len do prvého ozajstného alarmu - fakt nedýchala, tak zaspinkala, že zabudla aj dýchať, stačili s ňou jemne zatriasť, zhlboka sa nadýchla a spinkala ďalej. odvtedy som bola fakt maniak, bola na monitore stále, kúpila som ešte jeden z druhej ruky (doteraz funguje bez probémov a presne) aby som tenn kamoškyn nemusela stále prenášať a ešte som kúpila aj na plienku, pretože mi ju všetci odmietli varovať, kým nebola "s tým pípakom". celkovo sme mali asi 3 skutočné poplachy, všetko sa to ustállilo cca do 2hého mesiaca veku. Potom som ešte pre istotu zapínala monitor v postielke na nočné spanie cca do roka. inak mala som 2x nanny a snuzu tú fialovú

jankase1984
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2