Monitor dychu - zbytočne vyhodené peniaze či záchrana života
Kočky aký máte názor??? Stále som na vážkách.....Ved naše maminky to nemali a žijeme.....
dobra tema, ja osobne sa skor priklanam k tomu ze ho asi kupim. Bude sa mi lepsie spavat, ked budem vediet ze sa spusti alarm keby nahdou!
Baby co mate s monitormi dobre skusenosti, kt. znacky by ste odporucili a kt. urcite nie? a kde ho presne kupit/objednat?
ja som za monitor, stačí keď niekedy nakuknem do témy "zomrelo mi dieťa" na SIDS.... mala som ho u malej a bola som spokojnejšia 😉 , nemusí sa nič stať, ale môže......
my sme tiež zvažovali a nakoniec sme kúpili. u nás to neboli zbytočne vyhodené peniaze, nakoľko malý cca do ukončenia 2. mesiaca spal tak hlboko, že "zabúdal" občas dýchať. Takže pískal nám dokopy asi 10x - a planý poplach len raz, keď sa nám posunul z podložky pred pár týždňami 🙂 Teraz už je to OK (klop klop), ale monitor máme stále v noci pustený. Aj pre mňa je to lepšie, lebo spím kľudnejšie. Maminky to síce nemali, ale neviem si predstaviť, ako by som chodila stále so zrkadielkom na kontrolu, či bábätko dýcha - aspoň to robila moja mamča aj svokra 😀
Takže za seba - ja odporúčam, ale len na základe našich skúseností. Inak, kamarátka mi hovorila, že monitory požičiavajú aj poisťovne, tak možno netreba kupovať, ale len si požičať 🙂
Ja na neho nedám dopustiť.Určite som bola kľudnejšia, keď som vedela, že keby niečo okamžite pribehnem.A používame ho dodnes ,ale už iba vysielačku.Môžem byť v druhej izbe a zase som kľudnejšia , že viem čo sa v izbe , kde spí deje.Takže ja som za.
@pragmaticka ja som pred pôrodom prečítala kopec recenzií, skúseností a najlepšie mi vyšiel : nanny od jablotronu. máme ho a naozaj sme spokojní. vyššia investícia, ale pri tom, akú funkciu plní, peniaze neriešim - aj keby som nemala jesť 😀 a u nás naozaj pracuje na 120% - spomínala som to v príspevku vyššie.
Moj muz objednal monitor, taky klip na plienku, kym som este spala po akutnej sekcii kvoli hypoxii plodu. Nastrasili ho v nemocke, nech to urcite kupime. Kvoli pokoju v dome som ho par krat pouzila, raz dva razy ma falosne vystrasil ked som ho slabo pripevnila a on sa odpojil a spustil alarm ,ja v panike odbalovala perinku a akurat sa zabudil maly. Potom ma to prestalo bavit. Ja by som nekupila. Pokial ide o donosene babo urcite nie, hoci pripustam, znamej maly, ale narodeny v 28 tt, prestal dychat, bola rada ze ho ma.....
Môj malý mi ako 10 dňový novorodenec zmodral v rukách a pár minút nedýchal - najhoršie a najdlhšie minúty v mojom živote! Máme monitor dychu, používam ho dodnes (syn má 2,5), a spím kľudne celú noc. Malý spinká vo svojej izbe a keby sa náhodou niečo stalo, monitor začne pípať. Aj keď budem mať ďalšie dieťa/deti, určite budem používať, je to skvelá vec. Samozrejme, pre rodičov, ktorí so svojimi drobcami spia na manželskej posteli, sú to vyhodené peniaze, a myslím, že tie peniaze vyhodili aj za postieľku 🙂 Je to vec názoru, niekto je za, niekto proti používaniu monitoru.
My máme Nanny 2, nemám mu čo vytknúť, som spokojná.
My máme Nanny od Jablotronu, funguje zatiaľ spoľahlivo. Spočiatku som nechcela monitor dychu,hovorili nám, že pre normálne donosené dieťa to netreba, ale nakoniec sme si to aj tak rozmysleli. Spočiatku, ked sme ho ešte nemali som sa v noci budila a pozerala či malý dýcha, hoci na to nebol dôvod 😅 Teraz, ked vidím blikať zelenú kontrolku tak pokojnejšie spím a viem, že sa spustí alarm, keby prestal dýchať- rámus to robí obrovský , ked ho zabudnem vypnúť a dieťatko vyberiem z postieľky. A ked bliká nazeleno ako divý, tak viem, že drobec sa budí na papanie v noc i 🙂
viem čo myslíte, ale premýšlam nad tým či to nieje len reklamný ťah aby vás psychicky namotali a báli ste sa o bábo ešte viac, je predsa normálne že prvé týždne toho moc žiadna nanaspí a hlavne ked niektoré mamičky koja, to je budíček každé tri hodiny, viete čítala som článok o maminke ktorá mala monitor a tak jej babätko zomrelo na SIDS .......Neviem nechcem tu trepať o osude, ale väčšinou to tak je čo sa má stať sa stane, ano maminky si to nevedia vynachváliť ked napíšu že im monitor zachránil bábo ale ani jedna nevie či by sa tomu dieťatku naozaj niečo stalo.........Fakt mám dikemu
a odporucili by ste skor ten na plienku alebo na podlozku??
Monitor som kupovala a pouzivala, keby som sa mala rozhodnut, tak ho kupim znova. SIDS, cize nahle umrtie novorodencov nie je len taky strasiak, ale velmi casta pricina umrti najmensich deti. 2x sa nam monitor v noci spustil, ale mala dychala. Niektore maminky tvrdia, ze je to zbytocny stres, lenze monitor nema len tu funkciu, ze upozorni na zastavu dychania, ale ten prenikavy alarm moze prelaknut babatko, ktore znova zacne dychat a potom sa to javi ako falosny poplach. Mas pravdu, ze nase maminky to nemali, ale tiez nemali napriklad mobily, vdaka ktorym sa tiez dnes zachranil nejeden zivot. Beriem, ze to nie je lacna zalezitost, ale radsej usetrim pri vybavicke dietatka, ktore nepotrebuje po narodeni plno oblecka a investujem do monitoru. Tolko moj nazor 😉
@penny007 myslím, že v súvislosti s deťmi a detskými "vychytávkami" sú rôzne iné marketingové ťahy a niekedy sa nad tým ani nepozastavíme. Pravda je, že veľa rodičov ho nemá a je všetko ok. Cez deň mi spí malý v obývačke, v postieľke spí len v noci. Áno, môže sa stať aj cez deň a monitor je v spálni na postieľke... A tiež môžem povedať, veď monitor mám... Ale - bez monitoru by som nevedela, že mi malý prestal dýchať - nedusil sa, nerobil nič, len pekne ležal tak ako predtým. Dokonca dr. mi povedala, že ho treba monitorovať, keďže občas mu vynechá dýchanie - ale ako píšem už je to ok teraz.
Tak možno fakt nekupovať, ale na ten mesiac-dva si požičať od poisťovne. Netreba vyhadzovať peniaze a uvidíš, či bude zbytočný alebo nie.
aj mi mame monitor, konkretne angelcare 3v1 teda je to aj monitor dychu, vysielacka a aj obraz. sice to bola dost velka investicia ale my sme velmi spokojny. aspon spavame kludne 🙂 a cez den ked mam zapnutu kameru nemusim behat pre kazde mrnkanie do izby, ked vidim ze ma zavrete ocka tak tam ani nejdem lebo viem ze by som ho zbytocne prebudila.
konkretne o monitore dychu som bola na 100% presvedcena, ze ho chceme este ked maly nebol na svete.
mne moja babka rozpravala ze ked ona mala deti tak ich mala v posteli vedla seba, keby prestalo dychat... ja osobne spim velmi tvrdo a ja by som nic take nepostrehla... je to jedna z vymozenosti ktora dnesnym mamickam ulahcuje zivot 🙂
ahoj, ja som monitor pri dcere nemala - ona ale mala velmi lahky spanok, viac menej nespavala - a tym padom ani ja nie - spala najviac 20 minut vkuse a aj to putovala v postielke - pri nej som fakt necitila potrebu ho mat...
syn sa mi narodil predcasne, na monitor som si zvykla v nemocnici - on mal problemy s dychanim hned po narodeni, a zabudal dychat uz v nemocke, takze som si to nevedela bez neho predstavit - mali sme asi 4x alarm a ja som rada ze som mala monitor☹ moj maly ma teraz 2 a je tu - zdravucky... bez monitora by tu uz mozno nebol☹
My sme monitor mali (Angelcare) a hoci nikdy nebol potrebný (vďaka Bohu), neľutujem ani jediné euro! Mám 1 dcérku, už od začiatku tehotenstva som sa bála (a bojím sa stále 😉 ), som skrátka taká stresujúca mamina... Cítila som sa ale pokojná, keď som mala zapnutý monitor, jednoducho som sa nebála. Ináč si viem predstaviť, žeby som maličkú kontrolovala každých 5 minút! Takže pre pokoj mojej duše - som veľmi šťastná, že sme ho kúpili.
A nebolo to nakoniec taká veľká investícia, lebo som ho ďalej predala...
nasa mala ma pol roka a sem tam ho este pouzivam, najma ked sa v noci poriadne nakoji a mohlo by sa jej grcnut a zabehnut jej. ale ked bola mala tak to bolo pre mna uplne psychicke pohodlie pouzivat monitor dychu, ak ked som ju uspala a isla som si mimo izby robit veci bola som v pohode a aj v noci ked spala v postielke. ja ho urcite vyuzijem aj pri dalsom dietatku. podla mna to niesu vyhodene peniaze lebo ten psychicky klud stoji zato.
@pragmaticka a ten na plienku je riadna blbost podla mna, ja som ho dostala a ani nepouzila a novy posunula dalej. jednoznacne ten do postielky. ten plienkovy sa kedykolkvek posunie, navyse musi byt v kontakte s pokozkou takze falosne poplachy su velmi caste a dostat sa knemu ked sa spusti cez vrstvy oblecenia je tiey riadna makacka🙂.
Urcite ho zaobstaram pre babatko,je to velmi dobra vec
my mame angel care a som spokojna, takisto som rada ze sme ho mame,mali sme sice par poplachov, ale aj nefalosny, ....tteraz ma mala 4 mesiace a nastastie je vsetko ok....ale nechcem ani mysliet nato coby sa stalo keby ho nemame a moj chlap nezareagoval tak ako zareagoval....
@penny007 vies to je kazdeho slobodna volba...male babatka velmi plytko dychaju a radsej investovat do "takehoto marketingoveho produktu" ako do kopy ozaj zbytocnych veci, alebo hald oblecenia, kt. nejedna mamicka v osiali kupuje....a dieta to vsetko nieze len nevynosi kopu veci ani oblecenych nema...
my to už máme tiež vyriešené, hoci sme nad tým vtedy ani neuvažovali, ale švagor, že či to máme a tak, tak sme že nie, tak povedal, aby sme si nerobili starosti, oni nám to kúpia ako darček pre malé, takže máme vybavené, že nebudú zbytočnosti kupovať, to boli jeho slová...
mojej malej zachranil zivot boli sme z nemocnice 10 dni doma ked sa to stalo.a teraz to ma pod matracom stale
Môjho malého operovali ako 6 dňového na srdiečko a dýchal vďaka prístrojom a aby som bola v pohode a kľudná hlavne v noci tak sme ho používali až do 3 rokov. Mne to neboli zbytočne vyhodené peniažky lebo som bola kľudnejšia že je bábo v poriadku a že dýcha. Podľa mňa to nie je zbytočné nikdy neviete čo sa môže stať pri malej sme to mali pre istotu do 6 mesiacov a pri malom do 3 rokov lebo bol rizikový. My sme mali podložku do postielky Babysense II a bol super aj do veľkej posteli pod matrac keď už malý spal vo svojej posteli.
Ja som mala monitor pri druhej dcere (priprvej este nejako neboli dostupne). Urcite by som ho opat kupila. Jednak ma v noci velmi ukludnovalo, ked som sa pozrela smerom k postielke a videla blikat zelene svetielko..a jednak, jeden krat sa nam alarm sputil - podla mna - opravnene. Asi hodinu po ulozeni to zacalo hulakat. Pribehli sme k postielke, dcera nereagovala na nic, ani sa nezdalo, ze dycha (prilozili sme jej k ustockam zrkadielko). Manzel nou riadne zatriasol - ja som uz mala v ruke telefon - a potom sa nadychla. Bolo to tento jeden jediny krat. Boli sme aj v nemocnici na roznych yvsetreniach, ale nic sa nenaslo. Mala uz 8 mesiacov a verim, ze jej monitor zachranil zivot. Ano, mali sme par zbytocnych poplachov, ale...
ja som sa dušovala, že to kúpim, vždy som si vravela, že predsa nebudem šetriť na tak dôležitej veci a na svojom dieťati.. nuž, nechala som kúpu na poslednú chvíľu, nakoniec som sa k nej ani nedostala.. malý mal včera 5 týždňov a od ako sme prišli z pôrodnice spal v postieľke 2x v noci a asi dokopy 5x kratší denný spánok, u nás by to boli vyhodené peniaze, keď spí s nami v posteli..
tiež som toho názoru, že je to skôr vychytávka pre problémové bábätká - predčasne narodené, s nejakou vrodenou vadou a pod. my sme mali monitor na postieľke pripevnený ešte v pôrodnici a za celý čas ako som tam bola som nepovažovala za dôležité ho pustiť..
okrem toho tieto prístroje treba pravidelne kalibrovať, aby fungovali ako majú.. každý výrobca by mal vykonávať pravidelný servis a každý majiteľ ho aj vykonávať, keď sa monitory predávajú cez bazáre, zaujímalo by ma, ako príkladne sa o tom majitelia starali.. keď už kúpiť, tak nový, ale osobne si myslím, že je x vecí, do ktorých je lepšie investovať ako toto
@penny007 mala som ho a nelutujem. ani ma nenapadlo vahat, ked som si citala pribehy o SIDS a predstavila si moje dieta. radsej ho kupit a nikdy nepotrebovat, ako nekupit a ked sa nedajboze nieco stane vycitat si to do konca zivota. za pokojny spanok a bezpecnost dietata mi tych par eur stalo. moj nazor 😉

mi sme si to nekupili a nas maly je v poriadku nic mu nieje a aj ked budeme mat druhe babo takisto,ved dieta je darom Bozim,tak je v tych najlepsich rukach🙂