Ochrana pred slnkom pre 3 mesačné bábo
Ahojte maminy, chcela by som sa s Vami poradit, cim natierate svoje babatka pred slnkom ci niaky krem, alebo mast ci olej...mam skoro 3 mesacne babatko a neviem co jej mam dat, pred tymto ostrym slnieckom, ked ideme na prechadzku dakujem za Vase radi 🙂
@henulienka na velmi sadol Eucerin KIDS 25-ten je mineralny a vhodny pre atopikov.
Inak mineralne filtre nad 25 faktor su podozrive, ze obsahuju nanocastice-na tie pozor-narusaj DNA koze a nik nevie s akymi nasledkami a tiez su podozrive mineralne faktory ktore sa lahko rozotieraju a nezanechavaju kozu bielu-aj na tie pozor-tiez mozu mat nanocastice v sebe.
Bezpecne si len mineralne faktory do OF 25,ktore zanechavaju bielu stopu-to je znak ze ich neobsahuju.
Vysie faktory su potom chemicke,ale to zas nie je vhodne pre mimi-to su tie bezne opalovacie mlieka lahko rozotieratelne,bez bielej stopy.
nam sa ozaj osvedcila ta OF 25 eucerin KIDS aj pri mori-nik sa nikdy nespalil a to sme vsetci s bledou pokozkou.
@dankadina mne ho v lekarni odporucili pre deti, a pouzívala som ho pre deti od 3 mesiacov, deti s nim nemali problem, a prave to, že je faktor 50+ je najvyssia ochrana pred slnkom, čo je zvlast dôlezite pri malých detickách, aj vela kamaratok ho pouzívalo a boli s nim spokojné
Podľa mňa najdôležitejšia ochrana či pri menších či pri väčších detičkách je poriadny klobúk a prirodzená ochrana pokožky pred spálením (vyhýbať sa slnku medzi 11-15h).
Zvyšok sú komerčné drísty aby sme kupovali stále viac a stále vyššie faktory, aby sme mali pocit, že napatleme deti krémom a všetko bude ok.
@mimca20 http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-... toto je ono a maju ho v lekarni
@henulienka uz som tu pisala ze my pouzivame Bioderma photoderm mineral 50+ ktory je vhodny aj pre atopikov, tiez mame ekzematika
@nikolet_89 @henulienka ja mám krém od eco cosmetics 50+. Rovnako ako daylong, obsahuje len mineralne filtre, teda ziadnu chémiu, a je vyrábaný s ohľadom na životné prostredie. Ledže je na mineralnej baze, trosku je hutnejši, ale celkom dobre sa rozotiera, pokožka chvílku ostane biela, ale po par minutach zmizne. http://www.naturalnarodinka.sk/naturalnarodinka...
@tea333 aj my ho používame a som tiež spokojná. Je pravda že sa trochu blbo rozotiera ale chce to len cvik. Ked dám hrubšiu vrstvu je malá trochu dobiela 🙂 ale na dvore nám to nevadí. 😀 Samozrejme nie sme vonku cez obed ale aj tak slniečko agresívne pečie.

Všetky tie "husté" krémy obsahujú pomerne veľké minerálne častice, čo je síce fajn, lebo dobre chránia, ale odprať to z oblečenia je prakticky nemožné... o tom, ako som odstraňovala fľaky od krému z laku na aute by som vedela písať román, takže u nás tieto "baby" krémy nevedieme.
Mlieka obsahujú menšie minerály, lebšie sa roztierajú a so škvrnami je to oveľa lepšie (osobne nevidím žiadnu váhodu v modrom kréme).
Pre kočky používam Laveru spf , biovýrobok, bez parfému, odolný voči vode.