icon

Oplatí sa kúpiť spevnenú zavinovačku pre bábätko?

19. aug 2026

Ahojte, som rozhodnutá, že zavinovať bábätko nebudem. Ale oplatí sa podľa vám kúpiť takú spevnenú zavinovačku len kvôli návštevám, ktoré budú brať bábätko na ruky? (Aby ho zle nedržali). Inak ju nevyužijeme.

anonym_eb261f
19. aug 2026

nie

anonym_9e9895
19. aug 2026

Nie, neoplati. Ked bude brat navsteva babatko na ruky usmernis ju ako ho maju drzat.

anonym_d283bf
19. aug 2026

@anonym_autor ja v minulosti, ak som sla k niekomu na navstevu s novorodeniatkom, tak som ho proste nechytala, lebo jednak preco by som to robila a druhak som si nebola ista spravnym uchopom. Teraz, ked cakam vlastne babo, tak urcite ho tiez nebudem davat krizom krazom na ruky kazdemu. A ked by niekto chcel zobrat na ruky, tak nebudem kvoli tomu kupovat zavinovacku 😆, proste usmernim, ak uvidim, ze babu idu vyklbit hnaty 😆

anonym_fca5f3
19. aug 2026

Kvoli navstevam? Blbost.
(Ale u nas to bola jedna z naj veci co som u babatiek ocenila 🙂 )

marhulka13
19. aug 2026

Kvôli návštevám určite nie, no bez nej by moje babo ani zaspať nevedelo.

anonym_bc0b24
19. aug 2026

Asi hej, veď nejakú lacnejšiu, aj za 15€ som videla 🙂 z akého dôvodu nechceš zavinovať? Pýtam sa, lebo ja som kupovala, aby som proste mala, teraz som tehotná. Že prečo ste sa tak rozhodli?

babushkaem
19. aug 2026

Ja som ju tiez nepoužívala a návštevy som zakázala, takze ani kvoli návštevám

anonym_ae1b4c
19. aug 2026

@anonym_autor ja dodnes nechápem prečo sa dáva malé bábätko novorodeniatko niekomu inému na ruku ako rodičom.... Fakt nie

andreakotesova
19. aug 2026

Mala som dve. Paperove. Deti som v nich prenasala (aj rozviazane), spali na nich, dobre sa v nich polohovali. Snáď ani raz neboli zviazané (teda boli - ked prisla moja mama na navstevu) 😅 dnes na nich spim, mam ich ako podušky (su "napchate" do obliečky 50x50) 😆

anonym_5a39c9
19. aug 2026

Neoplatí, aj návšteva zvládne bábätko bez zavinovačky

helenbozka
19. aug 2026

Áno, zavinovačka aspoň 1 sa ti určite zíde. Pochopíš, keď bude malé na svete, hlavne v zime , ak budeš chcieť uspať v kočíku vonku a preniesť dieťa bez zobudenia a do vnútra 😉

anonym_80ad93
20. aug 2026

@anonym_autor áno je to fajn, aj návšteva u nás sa s tým lepšie cítila. Zavinovanie odporúčam na začiatok ale samozrejme ako chcete. Údajne sa má zavinovat napr do veľkej plienky

autor
20. aug 2026
@helenbozka

Áno, zavinovačka aspoň 1 sa ti určite zíde. Pochopíš, keď bude malé na svete, hlavne v zime , ak budeš chcieť uspať v kočíku vonku a preniesť dieťa bez zobudenia a do vnútra 😉

@anonym_d283bf haha, som sa pobavila 😃
@anonym_bc0b24 vieš čo, ani prvú dcéru som nezavinovala, je to asi o osobnej preferencii 🙂 názory na to sú rôzne, ale veľa mamičiek má problém sa potom zavinovačky zbaviť, lebo je bábätko zvyknuté, ale je to individuálne .. na spanie máme kúpený spací vak a cez deň bude “navoľno”
@anonym_ae1b4c ale tak ja netvrdím, že hneď týždenne bábätko dám niekomu na ruky.. ale už keď sa budem cítiť ok, tak určite prídu starí rodičia pozrieť, moja sestra atď, a pokiaľ sa budú aj oni na to cítiť, nevidím zase dôvod, aby ho na chvíľku nechytili
@andreakotesova tak to je poriadne využitá zavinovačka 😄
@helenbozka už mám dcéru a nebola vôbec zavinovaná okrem pôrodnice, a bola zimne bábo 🙂a keďže bývame v bytovke bez výťahu na vrchnom poschodí , prenášanie z kočíka ani nehrozí 😅