icon

Potreby pre novorodenca

5. dec 2022

Ahojte,
ocakavame nase prve babatko na prelome marec/april.
Som prvorodicka, nechcem minat peniaze a zbytocne kupovat oblecene pre babatko ked to nevynosi.
Preto by som od vas potrebovala radu, co kupit na zaciatok a v akom pocte, aby toho nebolo malo ani vela.

Dakujem a pekny vecer prajem.

janka_266
•
5. dec 2022

Ja by som pockala čo dostanete od kolegov, kamarátok, rodičov. Ja by som kúpila asi len oblecko na cestu z pôrodnice zatiaľ, keď už niečo teraz kúpiť. Ak sa bavíme teda len o obleceni.

dadka128
•
5. dec 2022

Ja som veľa toho dostala... Ale mala som niečo aj svoje väčšinou som si nakúpila body veľkosť 56 a 62 .. ale tých treba vždy dosť, bábätko sa vie an prekakat aj 5x za deň 🤣🤣🤣 takže vždy je mať fajn viac ako málo, ale kupovať rozumne najlepšie pepco a zas ak dostaneš od niekoho niečo tak treba si odložiť

denden77
•
5. dec 2022

ja som napr. nedostala nic, cize som sa poriadne zasobila 😁

autor
•
6. dec 2022

@janka_266 ano len o obleceni, zatial som kupila asi 3 supravy, body, kosielka, ciapka… a neviem kolko toho potrebuje take male babo 😂 ci z toho za mesiac nevyrastie

gabka123123
•
6. dec 2022

Ano ako píše
@dadka128 treba toho veľa. Ja som si nakúpila, potom som ešte raz toľko dostala, smiala som sa aká kopa tooho je. Nakoniec bolo tak akurát.

lasona
•
6. dec 2022

Za mesiac? Môjmu za tri týždne som musela meniť šatník. Najlepšie sú pre nás body cez telo, neznáša prezliekanie cez hlavu. A náš mal veľkú hlavičku, nikto nečakal také veľké dieťa. Čiže hneď som obliekala 62. Malý ma teraz dva mesiace a obliekam veľkosť z Tesca že 6 až 9 mesiacov. Čiže aj to číslovanie je jedna katastrofa. Odporúčam nekupovať veľa, ale postupne. Ja som dostala kopec veci, ale veľa z toho ani nestihol mať oblečené. Dostali sme aj bodycka také hrubé, ale malý to neznesie je mu v Tom teplo. Sama uvidíš že čo naozaj vyuzijes a čo je somarina. Postávali sme aj rifle, ale ja som ich vyradila, je to tvrdé jak šľak, kým by som ho do toho obliekla a je to nepohodlné...čiže pozor na také moderné kúsky...je to pekné, ale nepraktické bohužiaľ.

kati301
•
6. dec 2022

my budeme mat februarove, mam dva tie najmensie teple overaly na von, 3 svetriky na gombiky, 8x leginy, 2 hrubsie overaly, asi 15x bodycka, cca 10x pyzama, 3 supravy mikina+teplacky, jedna teplejsia ciapka, 4 take tenke latkove, asi 20 parov ponoziek :D. Polku som kupila, polku dostala, vsetko velkosti 56-62. Zbytok budem riesit az po narodeni a podla pocasia na jar. 🙂

mrscute
•
23. júl 2023

Moje deti sa narodili 4kilove, 50tky na sebe nemali ani raz, 56tky nosili asi aj dva týždne 🙈 nechcela som toho moc, ale sa nakopilo všetkého 😃 pri synovi som nedala dopustiť na zavinovacie body, dcére som ich obliekala výnimočne, pretože je živšia a uteká 😅 čiapky nosili len na von, doma občas po umytí vláskov, takže čiapky stáli v skrini.. sami časom zistíte, čo vám vyhovuje a podľa toho potom doplňte zásoby, taktiež záleží, či máte sušičku a teda ráno ogrcané poobede obliekate alebo to bude trvať 2-3dni