icon

Ručná verzus elektrická odsávačka mlieka

pekkka
9. máj 2017

Po 1. pôrode som používala ručnú odsávačku, teraz uvažujem o elektrickej? Oplatí sa investovať do elektrickej? Má dobrý ťah? Nechýba tam regulovateľnosť? Nebolia po elektrickej viac prsníky? Viete porovnať z vlastnej skúsenosti? Vďaka

glorikarebeka
•
9. máj 2017

ono zalezi na tom,ze ci chces odsat len pre pripad,ze chces nechat dietatu doma MM ked niekam chces ist,to ti staci rucna alebo ked dieta nechce prsnik a ma flasu vtedy je lepsie mat elektricku.

skmedela
•
9. máj 2017

Presne tak ako píše @glorikarebeka je veľmi dôležité vybrať typ odsávačky podľa toho ako často budeme odsávať. Manuálne sú vhodné pre mamičku s bežnou laktáciou, ktorá dojčí, ale občas denne potrebuje uvoľniť prsia pred dojčením alebo doodsávať mlieko po dojčení, aby dôkladne vyprázdnila prsia. Ak však mamička potrebuje odsávať často a dlhodobo tak je vhodná elektrická (8krát denne ručnou pumpovať je náročné). Podľa dĺžky a frekvencie použitia sa tiež rozhoduje o odsávačke na jeden alebo oba prsníky. 😉

biokozmetika
•
9. máj 2017

ja som kupovala ešte pred pôrodom a bola mi úplne zbytočná (mala som elektrickú a odsávať mi vobec nešlo a keď sa malý prisla tak tieklo- asi som sa nevedela nejako uvoľniť alebo čo🙂) a ako píše mamička v príspevku vyššie už keď bábätko máš treba zvážiť potrebu- ak to je len raz za čas tak stačí možno manuálna ale ak plánuješ ísť do práce a odsávať alebo si mliečko mraziť a nechať do príkrmov tak skôr elektrickú- ušetrí kopec práce a času.

siska53
•
9. máj 2017

@pekkka
Mne z rucnej nic neslo..resp tak malinko a tak dlho to trvalo....podla nej by som nemala mlieko ani v case nadprodukcie. 🙂
Elektricka Medela je super. Tam si to vies aj regulovat. Szmozrejme na satie je najlepsie babo. 🙂)

Takze ak uz musis odsavat,za mna elektricka

lubka3232
•
30. jún 2017

ja mam Lansinoh (kúpená v Brendone). je elektrická, veľmi podobná aventke. má viacero stupňov intenzity takže si ju vieš prispôsobiť čo tebe najlepšie vyhovuje. s ručnou sa človek strašne narobí